Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UEFA Europa League 2012-2013

Odeon

Öne çıkan mesajlar

Tori said:

darkrider abi no offense de;

bursasporun türkiye liginin en iyi kadrosuna sahip takımı olduğunu iddia etmek, yıllardır sürünen liverpoolu yerlere göklere sığdıramamak gibisinden incilerin var.

sonra işinize gelmeyince diyorsun.

bunlar her zaman işinize gelen şekilde durumu yorumlamanızdan kaynaklı. Ben Bursa'yı en iyi kadro olarak adlandırırken dayanaklarımı sunmuştum. Dengeden bahsetmiştim.

Barcelona ayarında yıldızlar ya da üst düzey yetenekler karması olmasa da ya da üç büyükler kadar üst düzey yıldızlara sahip olmasa da Türkiye'de kurulmuş en dengeli kadro olduğundan bahsetmiştim. Bana göre eksikliklerini yazmıştım, nelerini beğendiğimi yazmıştım. Karşılaştırmalarını yapmıştım. Yine "bana göre" Türkiye'deki en iyi kadro olduğunu bunlara dayanayarak söylemiştim. WOT LUL diye okumayıp Türk gazetelerindeki gibi sadece manşetten bakarsan olaya böyle boş boş saldırıdan öteye gidemiyorsunuz.

Liverpool'u da yeri geldi burada en çok eleştirenlerden oldum, dalgada geçtim. Liverpool benim tuttuğum takım, takip ediyorum ve özellikle oluşumlarına hayranım. Ben burada Liverpool'un sportif başarılarını değil yönetimsel başarılarını hep övüyorum, Amerikalıları övüyorum. Yer yer aşırıya kaçtığım yerler olmuştur, normaldir. Siz kendi takımınızı savunurken saçmaladığınız anlar olmuyor mu? Bende de olur yani normaldir. Benim şuan her hafta maçlarını kesinlikle izlediğim üç takım var bunlar Beşiktaş, Liverpool ve Elazığspor. Takipte ediyorum takımları ve cidden üçünü de birbirine yakın seviyor ve destekliyorum.

Şaşaalı günleri eskide kalmış bir takımı desteklemek Barcelona, Real Madrid, Manu gibi yükseklerde uçan takımları desteklemek gibi bir şey değil ve bu yüzden yapılan doğru işler mantıksız, komik ve hatta ileriye dönük yatırımlar saçma geliyor olabilir ama övülecek şeyler varsa da översin. Geçen yıl burada Swansea'i de överken dalga geçmişlerdi de onların durumu da ortada.

Ben en azından ortaya sunduğum şeylere destekleyici fikirler sunuyorum. Tekrar diyorum abi yanlış düşünüyorsam şöyle şöyle diyin izah edin.

Bir cümle içinde "AHAHAHA SALAKÇA DÜŞÜNÜYORSUN" diye yazıp aradan sıyrılırsanız siz daha küçük duruma düşüyorsunuz. Dayanaklarınız olsun, dediğim gibi hatalı düşünmem gayet normal ama niye hatalı düşünüyorum bilmezsem bu böyle devam eder gider.
Sosyal ağlarda paylaş

arka sayfadaki son posttan sonra baya bir vanish kokusu gelir, adam kafasına kafasına vurmus herkesin kanıtlar ile..

biz hala yaaa onlar da takım mı yaaa..

ne hollanda mi, oluum lider cıkarız biz o gruptan,
romanya macaristan falan mi yaaa 5leriz olum yaaaa..
benfica mi, yaaa gol yemeyiz 3 tane sallarız yaaa kafasında gidersek ahanda böyle 12 senede 1 dünya kupası 8 senede 1 avrupa sampiyonası falan anca görürüz
Sosyal ağlarda paylaş

bi de her şeyi geçtim o ligte braganın bile 25 maçta 53 golü ve 37 yemişler. ve bu adamlar ligte 4. türkiye liginde 17. orduspor bile maç başına daha az gol yemiş 29 maçta sadece 40 gol yemiş adamlar. yani sadece tek başına adamlar çok iyi hücum yapıyorlar takır takır gol atıyorlar demek yerine portekiz liginin savunma meziyetlerine de bakmak lazım bence...
Sosyal ağlarda paylaş

orası öyle abi, onu da belirttim zaten bir önceki postta. Hani lig kalitesizliği var. Yunanistan ligi, Rusya ligini vs. katmamın olayı da o aslında. Portekiz ligi aşırı dengesiz bir lig, ne savunma ağırlık oynanıyor ne de hücum ağırlıklı oynanıyor. Kimliği olan 3-4 takım var sadece, o takımlarda zaten üstleri kovalıyorlar bu özellikleriyle. Aynı Rusya ligi gibi aslında, kalbur altı liglerin başında geliyorlar bu yüzden Portekiz ve Rusya. TSL'nin futbol kalitesi düşük ama en azından bir kimliği var, bu yüzden bana kalırsa çok değerli.

ara edit: Ben önceki karşılaştırmaya Hollanda'yı katmayı unutmuşum. Orada da geçen tek takım var PSV, maç başı 3 gol atmışlar ama maç sayısı hem çok çok az hemde Hollanda ligi yani asfasd ona rağmen tek takım geçiyor.

Zaten olay orada sadece "Çok gol atan takım çok kral takımdır"a bağlamak değildi. Düz istatistik, gol sayısı ile orantılı hücum bilgisiydi.

Mesela şöyle bir gerçekte var. Benfica'nın;

ŞL gol ortalaması 1.2
AL gol ortalaması 1.83
Lig gol ortalaması 2.72

kupalar, diğer resmi maçlar vs. dahil değil. Portekiz kupası direk baremi üstlere çekiyor ülkenin elit takımlarına karşı oynamış olsalarda...

Hani zati bu ayrımdan bile Benfica'nın komple iyi bir takım olmadığını anlamak mümkün. Oynayabileceği en üst düzey seviyede bile 1.2 gol ortalamasında kalmış ki bu takım hücumcu bir takım. Grubunda Spartak ve Celtic olmasına hatta o dönem eksiklikleri yüzünden çok fazla gol yiyen Barcelona olmasına rağmen başarısız olmuş. Olay komple takım kıyaslaması değildi gerçi burada ama olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

arka sayfadaki son posttan sonra baya bir vanish kokusu gelir, adam kafasına kafasına vurmus herkesin kanıtlar ile..

benfica mi, yaaa gol yemeyiz 3 tane sallarız yaaa kafasında gidersek ahanda böyle 12 senede 1 dünya kupası 8 senede 1 avrupa sampiyonası falan anca görürüz

Yoo kimsenin vanish çektiği yok. Hemen provokatif mesaj. Sigh.

Applevodka o saydıklarının beşiktaş versiyonlarını kendin her maç yapıyorsun, her maç alıntılanıyorsun. Vanish konusunda her maç sonu quoteleniyorsun. Şu an bir üstteki başlıkta insanlar sana lakap beğeniyor. Hala nasıl şuralarda geziyorsun nasıl başkalarına laf atıyorsun anlamıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ŞL gol ortalaması 1.2
AL gol ortalaması 1.83
Lig gol ortalaması 2.72

Demişsin.
Biyere vanish bastığım falan yok. Oyun oynuyordum şimdi baktım.

Bakalım öncelikle mantar liginde ve mantar liginin kupasında attıkları goller bi anlam ifade etmiyor.

Bunu geçince öncelikle ŞL gol ortalaması nasıl 1.2 oluyor 6 maçta 5 gol atmışlar, aynı grupta Celtic 9, Barcelona 11, Spartak Moscow 7 gol atmış yani grubun en az gol atan takımı.

Sen şimdi dersin ki Benfica defansı kötü o yüzden diğerleri çok attı aksine o grubun 5 golle Barcelona ile beraber en az gol yiyen takımı Benfica.

Senin düz istatistik mantığınla Spartak Moskova'nın hücum gücü daha iyi Benfica'dan.

Birincisi Benfica ŞL klasmanında bir takım bile değil, Galatasaray'ınkinden daha kolay bir gruptan Celtic'i geçemeyerek çıkamadı. Bunun sebebi de dediğin gibi çok gol yemeleri değil aksine Burak'tan az gol atmış olmaları.

Portekiz kupasında 6 tane gol atınca takımın hücum gücü yüksek olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ŞL olayı sistem değişikliği ile alakalı abi, geçen yıla göre kadrosundan çok önemli 4 kilit adamı kaybetti Benfica ki bunların ikisi bana göre en önemli adamları olan Javi Garcia ve Axel Witsel'di. Benfica, klasik bir Jorge Jesus takımı olarak en iyi yaptığı işi sadece kontraları yapıyordu geçen yıl ve bu iki adam çok şey katıyordu takıma. O yüzden biri 40 milyona diğeri 20.2 milyona alıcı bulmayı başardı.

Onların yokluğunda aynı sisteme devam etmeye çalıştılar ama beceremediler. Yerine koydukları adamlar ile aynı şeyi yapamadılar. Yine çok iyi savunma yapıyorlardı ama hücuma çıkamıyorlardı. Savunmayı da esasında savunmada kalabalık olmakla beceriyorlardı. Benfica'nın bu sezon ŞL'de 3 maçını izledim, biri evindeki Celtic maçıydı gerçi o sayılmaz ama ilk maçlardaki rezilliği bundan kaynaklıydı. Tam savunma, hücum yok.

O zihniyet değişti. Zihniyeti değiştirerek saf hücum takımı olmayı başardılar. Bunun en iyi yansıdığı yer ise Şampiyonlar Ligi değil Avrupa ligi oldu çünkü yeni sistem ancak oturdu.

Adamlar değişti. Sezon başındaki Benfica 11 ile şimdiki 11 arasında bayağı fark var. John, Salvio falan kadroya direk oturtuldular. Sezon başında kulübeydi bunlar ki çok iyi hücumcular. Matic az çok Javi Garcia'nın yerini doldurur gibi çok dengeli ama sezon başında sadece defansif olarak kullanılırken şimdi orta sahanın ortasına koyuldu.

Böyle böyle gider olaylar, Benfica sezon içinde değişim gösterdi.

Mantar liglerinde mesela ilk 8 haftada 22 gol atıp 6 gol yemişler sadece. Onların geçen yıl ki sistem ile başarılı olabileceklerine inandıran şeyde bu aslında. Maçlara baktığında geçen yıl büyüklere sorun çıkartan bir çok orta sıra veya kalbur altı Portekiz takımını farka boğmuşlar ama bu sezon liglerinin bu kadar kötü geçmesini hayal bile edemiyorlardır kesin. Onlar için yanıltıcı şey o oldu. Çıkıp ŞL'de Celtic'ten bile tokat yiyince kendilerine geldiler.

AL'de de eledikleri takımlar boru değil bu arada; sırasıyla Leverkusen, Bordeux, Newcastle United elediler.

Mesela Benfica gibi sezon içinde keskin değişim geçiren bir diğer takımda Newcastle oldu. Devre arası kümeye oynayan takım ikinci yarı transferlerle ve oyun sistemini değiştirmesiyle harika işler yapmaya başladı. Gerçi halen aşırı istikrarsızlar ve normale göre çok kaybediyorlar ama en azından güzel oynuyorlar.

DP: Bu arada ŞL ortalamasını ters hesaplamışım. Tam tersi olacaktı, 0.8'e denk geliyor. Özür dilerim o konuda

edit: he birde benfica'nın değişimini ligde de görebiliriz aslında. Ligin ilk yarısı attıkları gol sayısında pek oynama yok ama yedikleri gol sayısı ikinci yarıda daha fazla ilk yarıya göre. Bu da yeni sistemden kaynaklı, çok açık veriyorlar. Gerçi attıklarından ötürü sorun yok asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Tori said:

applev0dka said:

Yoo kimsenin vanish çektiği yok. Hemen provokatif mesaj. Sigh.

Applevodka o saydıklarının beşiktaş versiyonlarını kendin her maç yapıyorsun, her maç alıntılanıyorsun. Vanish konusunda her maç sonu quoteleniyorsun. Şu an bir üstteki başlıkta insanlar sana lakap beğeniyor. Hala nasıl şuralarda geziyorsun nasıl başkalarına laf atıyorsun anlamıyorum ben.

bir tane örnek göstersene, 1 tane besiktas topicinde 5 atarız, o da takım mı dedigimi göster allah askına ?

kuru gürültü laf söylemek kolay,kanıtlarla gel susmasını bilirim zor degil..

provokatif laf yok bu 1, ikincisi yukarda yazdıgımı anlayamamıssın bunu yapan sadece sen ben degil, medyanın %90ı yapıyor, kendimizi dev aynasında görmeyi seven bir toplumuz,
bize göre en kral biziz,en büyük biziz ama ilk 11inden 2 tane futbolcu sayamıcagımız takımlara yeniliyoruz milli takım olarak bunu belirttim, olayi nasıl beşikaş'a bagladin tebrik ediyorum hayal gucunu gercekten..

dedigim gibi hangi beşiktaş macindan önce 4-5 atarız dedigimi gösterirsen sevinirim.

ne zaman vanish attıgımı da göster ayrica madem o konuda da sucluyorsun, bana hakaret eden birine ''aglama'' dedigim için 1 ay ban yedigimden sana öyle gelmiş olabilir tabi, yine kendi hayal gücünden bana post yazdırıp sonra vanish attırdıysan bilemicem..

bana lakap begenen adam da bejiktaj yazacak kadar yetersizin birisi,

saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi kim sanarsa sansın, nickleri karıstırabilr de, insan okudugunu bu kadar mi anlamaz ya..

ben demişim sözde bu gruptan hollandayi bile gecip lider cıkıcaktık aha durum ortada brezilya hayal oldu,bu kafaya avrupa sampiyonası da hayal olur, kendimizi büyütüp rakibi kücültmeyi seven bir milletiz..

adam olayi beşiktaşa getirmiş bide provokatif mesaj attigimi söylemiş cok ilginç gercekten :D
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Mesajın şu kısmı gayet sataşma ve tahrik içeriyor mesela. Normalde darkrider postlarını okumuyorum veya özet geçiyorum senin yüzünden dönüp okumak zorunda kaldım.

Ayrıca ben gelip vurdum kafasına dark'ın kanıtları rahatladın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

o kısımda tahrik varsa komple toparlayalım kapatıp gidelim forumu nedanko'ya da yük olmayalım daha fazla..

portekiz ligini kalitesini falan suan tartısmaya baslarsak bitmez, yine olay benim dedigim ''biz en iyiyiz'' yerine gelecek ve kendi ligimizi üstün görücez, kac tane futbolcumuz dısarda oynuyor, milli takım olarak hangi seviyedeyiz neler yapıyoruz ben bunlari söyluyorum,

adamların ülke dısında oynayan futbolcularından yeni bir lig kurulur,hiç de hafife alınacak bir futbol ülkesi degil portekiz, yine mahalle takımı ile eşleşildi havalari yaratmaya gerek yok, bunu anlatmaya calısıyorum son 3 posttur umarım sonunda basardim
Sosyal ağlarda paylaş

Çok alakasız şeylerden bahsediyoruz. Portekiz ligi, Brezilya ligi, Hollanda ligi gibi liglerin gol istatistikleri çok dikkate alınmaz çünkü takımların güçleri arasında çok ciddi farklılıklar var. +7 biten maç sayıları daha yüksek olur bu liglerde hatta buna Almanya ligini de dahil edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Portekiz ligi golsüz geçen bir ligdir. Bu sezon şimdiye kadar sadece 565 gol atıldı. Bu süreçte denk ligler falan olarak görebileceğin;

Türkiye'de 29. haftada 692, Rusya'da 24. haftada 492, Hollanda'da 30. haftada 830 gol atılmış.

Defans futbolu diyince Türk insanının aklına ilk gelen İtalya'da ise 32. hafta itibariyle 850 gol atılmış. Yazıda geçiyor diye baktım bu arada da Almanya 1. liginde şimdiye kadar 751 gol atılmış.

Portekiz ligi oldu olası hiçbir zaman gollü, +7'lik bir lig olmadı. Aksine her zaman dengeli kontra futboluyla ön plana çıktılar. Her zaman demeyelim de son 4-5 yıldır diyelim. Bilmeyene Benfica, Porto ve Braga'nın çok fazla gol atıyor olması ligi gollü gibi gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...