Trias Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 @Daemir Bilmediğimden soruyorum. Avrupalı ineklere ne yediriyor saman yerine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Kuspe ve besin degeri yuksek yem bitkileri,saman,kisin hayvanlar olmesin de idare etsin diye yedirilen bir yiyecek iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 yonca,korunga,fiğ gibi yem bitkileri vardır. bunlar türkiye de de yetişebilir ve devlet bir çoğuna destek vermektedir. örneğin sulanabilir bir arazide senede 7 kere yonca hasat edebilirsiniz. bildiğin içer suyu. üstelik yonca gibi yem bitkileri toprağa azot bağlar. kimyasal gübrelerin üç yapı taşından en önemlisidir azot. gübreler de pahalıdır. amerika da kuraklık var da türkiye de o kadar ciddi bir kuraklık olduğunu duymadım hiç bu sene. meteoroloji genel müdürlüğünün kuraklık izleme sistemi var oradan bakayım dedim de anlasılmıyor tam. yine de büyük bi kuraklık var gibi gözükmüyor. edit: mısırı unutmusum yem olarak kullanılabilecek. silajlık mısır derler hayvanlara verilecek mısır için. daha sık ve çok ekilir, insan yiyeceği olarak kullanılana göre. edit 2: saydığım yem bitkileri buğdayla, mısırla, birbirleriyle karıştırılıp, mineraller vs. eklenip yem rasyonları hazırlanır. hayvanlarına hangi oranda hangi yemi, hangi besini verdikleri hesaplanır. türkiye de böyle yapan işletmeler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 ben de bişe bildiğimden değil işte, sanayide yarı işçi yarı köylülerden dinlediklerimi söylüyorum hehe ama nisan'da az yağan yağmurlar yüzünden baya keyfi kaçık çiftçilerin. ürün var ama performans yokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 doğrudur. aldığınız hammaddeyi sorabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 amerikalilarda misirla besliyolar normalde, saman veya yesillik degil. misir fiyatlari artinca patates cipsi m&m le vs. beslemeye basladilar. yalniz bizim hayvanlarda bizim gibi zayif celimsiz. bi de suna bak http://www.youtube.com/watch?v=Nmkj5gq1cQU http://www.thescienceofdating.com/wp-content/uploads/2012/01/Muscle-Man.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 arkada athene stream açık kalmış sandım izlerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 aman kalsın. kurban bayramında bu hayvanları kesmeye kalkarlar. 100lerce ölü 100lercesi yaralı çıkar. cılız hayvanları kesicem diye parmağını, elini kolunu koparanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 ben yemem lan öyle kaslı hayvanı. yenecek hayvan dediğin kas mas güç avcılık vs kasmış olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 ahaha kurban bayramında bunlarda 5 tanesi kaçsa en az 20 ölü olur bizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 onlardan 5 tanesi pkkyı bitirir, 10 tanesi devrim yapar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 iyide bunlar koşabiliyor larmı ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Marty said: onlardan 5 tanesi pkkyı bitirir, 10 tanesi devrim yapar 20 tanesi ziplasa yorungesi sasar dunyanin bu ne abi ? Boyle bir hayvani ciftlesirken gormustum, disi dayanamadi,cokmustu . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 o sahne var, üsteki videoda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 saman da şimdi madem onu düzelttim geri kalanına da bakayım kanalize said: anadolu'da ve doğu anadolu'da inanılmaz bir saman kıtlığı var.geçen seneye kadar tonu 200 lira olan samanın tonu 1000 liraya kadar çıktı.bence gerekli,yoksa 6 ay sonra salam yemek yerine,salam krizine girip milletin pipisine saldıran vahşi etoburlar türeyebilir memleket de memlekette kanalize said: arkadaş kuraklık var,erzurum,kars,sivas,yozgat,kırıkkale,konya yayında çok büyük kuraklık var,dane dedikleri,ekmek yapmak için kullanılan tane'ler ve saman için kullanılan saplar yetişmedi kuraklıktan,anadolu'yu gezdim,gözlerimemi inanayım sizemi anlamadım,menderes geldi,bereket geldi diyenlerle aranızdaki fark,sadece okul bitirmeniz galiba... gözlerime mi size mi Norak said: demiştide inanmamıştınız zamanında bak şimdi noldu : http://timur34.files.wordpress.com/2012/02/tema1.jpg http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=100213 demişti de Cuce said: ha bide alıyomusuz? ahaha rezalete gel. bi de kanalize said: toprak reformu gerekli bence,yapılıyordu veya yapıldı diye duymuştum ne alem de bilmiyorumda,mesela almanya'da ki toprak reformun da,devlet babası ölen 4 kardeşi toplar ve toprağa en iyi sahip çıkabilecek 1 kardeş'e verir,diğerlerine de rayiç bedel üzerinden fiyatını vererek,diğer kardeşi devlete borçlandırır.ve topraklar hem bölünmez.hem kamu yararı olan yem bitkileri v.s gibi geneli ilgilendiren tarım ürünlerinin,zamanla ekilmemesinin önüne geçmiş olur. edit:ülke farklı olabilir,fi zamanın da duyumum bu yöndeydi... alemde bilmiyorum da almanya'daki kardeşe zamanında nedanko said: amerikalilarda misirla besliyolar normalde, saman veya yesillik degil. misir fiyatlari artinca patates cipsi m&m le vs. beslemeye basladilar. amerikalılar da Feamer said: iyide bunlar koşabiliyor larmı ki? iyi de bi de herkeste bi kesme işareti üşengeçliği var nedense ama onları düzeltmedim çok gözüme batmadıkları için, zaten yemeğim gelicek şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 samanda ne diye dusunup duruyodum ben de, bor gibi bisey mi acaba diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 valla ben de samantha ithal ediyoruz diye sevindim bi an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 mazot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 samand diye iran in anadol gibi araclari vardi. Onlari mi ithal ediyoruz dedim. degilmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 kanalize said: edit:deadwoll,küçülen topraklarda tarım yapıldığınımı sanıyorsun gerçekten? şu forumda babasından,dedesinden kalıp da gidip,tarlasını,toprağını,bağını bahçesini görmeyen ve ekmeyen adam vardır tonla eminim... Dededen kalan bilmemkaç yüz dönüm arazi bölündü, çiftçiye kiralıyoruz, bizim gibi arazisi bölünen tonla insan var, hepsi aynı işi yapıyor. Kar getiren yerde kimse arazisini nadasa bırakmaz, kafan rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 kanalize said: ve sıkı durun,asıl sorun,türkiye'de 80 yıldır uygulanan,toprak tapu kayıt sisteminde,bir ailede ölen baba veya arsa sahibi figürü,öldükten sonra,aile bireylerine taksim edilir ve,gitgide küçülen toprak,zamanla aile kuran bireylere yetmez hale gelir ve köylerden şehirlere göçü başlatır. Peki o beleşçi evlatlar arazi almazlarmıymış. Buhar olup uçmuyor ya bu arazi. Sen asıl sebebe gel. Bizzat çiftçinin dediği tarlayı sür, ürünü kaldır, sat. Maliyeti karşılamıyor. Özellikle mazot parasını zar zor karşıladığı için bedava neden hamabballaık yapacağım diyor köylü??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 avrupada çiftçiler büyük topraklara sahipler. bizim çifçilerin toprakları cidden bu işi yapmak için cok kücük. bundan dolayı aşırı zarar ediyorlar. çok fazla elinde toplu ürün olsa hallere direk kendisi de satabilir böyle olunca. türkiyede tarım reformu lazım. ürünler kafalarına göre ekiliyor valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 dediği gibi geniş araziler olması lazım, ekim, bakım, hasat daha ucuza geliyor, bütün dünya zaten böyle yapıyor, ayrıca türkiyede teşviklerde oy için yanlış dağıtılıyor. sonucu hep birlikte görüyoruz zaten mazot zaten pahalı kimse bir şey demiyor ama tek başına ana sorun bu değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 100 dönüm arazi ekiyoruz 5-6 tarlada. 2'sinin ortasında yol, birinin arasında başka tarla var. diğerleride alakasız yerlerde. zeytinlik var orasıda tarlalara zıt yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 valla önümüzdeki 20 yıl eğer toprak reformu dibine kadar yapılmayıp,verimli ve atıl kalmış araziler kazandırılmazsa ekonomiye bo.umuzla oynarız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar