Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Sizde ne kadar var bu bilmiyorum ama ben bir şeyi kullandıkça bırakmam zorlaşıyor. Öyle elektronik şeyler değil tabii; cüzdan, çanta, saat, süs eşyaları, özellikle deri ürünleri... 12 yaşımda halam vermişti ilk cüzdanımı, geçen 24 yaşımda kullanılmaz hale geldiğine karar verip bıraktım. Çantaları filan da 6-7 yıl kullanıyorum en aşağı, bozuldukça yenisini almak yerine tamir ediyorum ya da ettiriyorum duruma göre. Biriktirsem eşyaları iyice kötü ama durability puanı 10/100 olana kadar filan yenisini de almıyorum aksesuar modundaki şeylerin. Sonrada düşünmeden atıyorum. Nereden aklına geldi şimdi derseniz birkaç ay evden bulduğum bir cüzdanla gezdikten sonra yeni bir tane edindim. Mighty Wallet diye epey güzel bir şey, Tyvek'den yapmışlar: http://www.geardiary.com/2010/07/26/dynomighty-wallet-review/ Eski cüzdanımını aradım bir sonra =) Sizin de böyle eşyaya bağlılığınız var mı diye sorayım dedim. Türk düşüncesinde önemi olan bir konu ayrıca. Tanzimattan beri az da olsa yazılan düşünsel yazılarımızda yeri olmuştur hep. Irksal bir şey filan mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Var abi olmaz olur mu. Action man lerime batman lerime hala bakıyorum arada. Özellikle çocukluktan kalma eşyalarıma baya bağlılığım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 abi kültürel bişi mi bilmiyorum ama belirli psikolojik hastalıkların tanısında da geçiyor sanırım bu. Minnesota Multiphasic Personality Inventory'de var misal, eşyaları atmakta zorlanıyorum, kullandığım eşyalara aşırı bağlıyım vs diye toplumca hasta olabiliriz belki, evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 kıymetlimisssss eximde eşyalarım kaldı 5aydır almaya çalışıyorum vermiyor haftaya gidip evi basacam koleksiyonluk kitaplarım onda gerisini siz düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Tüketicilikten biraz kaçınmaya da ancak Amerikalı ruh doktarları hastalık diyebilir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 yenisini almanın opportunity costu yüksek, fakirlikten oluyo böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 yok ya ben illa öyledir demedim, onlar da öyle demiyordur herhalde. 600+ soruluk bir test bu... ama abi düşünsene sadece eşya olarak değil bir nevi takıntı olarak da görebiliriz bence bunu. bir kadın seviyoruz, lan şiirler, şarkılar ömür paralıyoruz. meta olarak görmek doğru değil tabi ki ama bence az biraz takıntılı bir toplum olduğumuz da söylenemez değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Bende de var bu. Ayakkabılarım mefta olana kadar giyiyorum(hatta bazen mefta olduktan sonra da giyiyorum), tişörtlerimin rengi kaçsa bile giyiyorum. Çantamı tamir ede ede kullanıyorum(tamir edilmez noktaya gelene kadar işte, fermuarı filan gittiyse veya çok bariz bir deformasyon olunca filan değiştiriyorum ancak). Son 10 senede 2 defa filan çanta değiştirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Sayılır mı bilmiyorum tamamını okumadım çünkü =P ama sinema biletlerini saklıyorum yıllardır isim falan yazıyorum kimler vardı diye, bir de bardak altlığı alıyorum gezdiğim turistlik mekanlardan saklıyorum onları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 hediye edilmiş iki üç özel şey hariç hiçbişiye bağlılık yok. hediye edilmiş şeylere de bağlılığım saygıdan dolayı sanıyorum. ama junk olmasın diye kenara kaldırır ve öyle kenarda tutarım.çok kullanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 bende tam tersi, eşyalara bağımlılığım minimum.daha çok eşyam olması basıyor beni özgürlüğümü kısıtlıyor gibi. 2 ay önce taşındım, odada ki mobilyaları satınca 2 kutu eşya kaldı birinde kitaplar vs diğerinde de kıyafetlerim.hiç birine de bağımlılık hissetmiyorum.anca belki kindleım. laptop birde o da duygusal bir şey hissettiğimden değil ihtiyacım olduğundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 o yüzden kartonlarda sürünüyorsun dasaaacım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 kartonumu 12 yaşımda hâlâm verdi ama!!!! >:( bu arada tyvek'i twi'lek diye okudum. tabii dayanıklı olur lan falan dedim hatta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 6yaşından beridir kartonsuz sokağa çıkmadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 bende de var bu. sırt çantası konusunda aşırı muhafazakarım mesela, parçalanana kadar kullandım üni hz'da aldığım çantayı. van'dan amsterdam'a gezmiştir. sonra elektronikte de böyle, laptop falan değiştirirken çocuğumu kesiyomuşum gibi oluyo. ne bileyim, tişörtte öyle aynı şekilde, beğenirsem 3-4 tane alıcam artık aynısından, parçalanana kadar giyiyorum tinerci gibi. fakirim galiba ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 sırt çantası ne abi ya ooof Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 yuh artık 12 sene bir cüzdan kullanır mı ya , atıyosun bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 atamıyomuş işte, problem orada 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 umarım atıyordur, çünkü kusucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 cüzdanın ömrü 3yıldır max zaten ya gasp edilirim yada çalınır sdfdsf onun dışında bağlanmam öyle pek bişeye ya saklamamda küçükken onun gibi olmak istediğim biri vardı :P bana anahtarlık getirmişti 1995te falan bi onu saklarım dahada yok öyle kıyıda köşede biriktirdiğim bişeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Sakladığım şeyleri atıyorum ben genelde, saklamayı beceremiyorum. Kullandığım şeyleri bırakamıyorum. Kenarda duran şeyler gidiyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 12senelik eşya kullanmakta ne var deli misiniz kuzum siz bu ne savurganlık nesi tiksinclik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Yeni aldığım cüzdanı hazmat suit yapılan malzemeden yapmışlar. 20 yıla çıkartırım bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 NolaxThensbane said: 12senelik eşya kullanmakta ne var deli misiniz kuzum siz bu ne savurganlık nesi tiksinclik 12 sen bir gömleği pantolunu hadi giy, eğer beden ölçün değişmediyse ama cüzdan kullanılmaz. bir kere mikrop yuvası cüzdan, hep el ve para ile temas halinde. off daha fazla yazamacağım, banane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2012 Arkadaş hatun kişi sanırım. Gitarımı da mesela 6 yıldır kullanıyorum. Çok tozlanmıştır. Hiç temizlemiyorum zaten ben bunları aradan 12 yıl bile geçse. Öyle pasaklıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar