Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web Sitesine Yazar Arıyoruz Ücretli

-Nae

Öne çıkan mesajlar

di said:

50 lira bize komik ama guney kentlerinde yasayan issizler icin degil zira adam gunde 15-20 dakikasini ayirarak 9-10 gunluk sigara parasini cikarmis olacak.

Haliyle buraya yazmak talihsiz olmus ama eleman bu fiyatlarla birini bulacak, tartismanin gereksizligi baki kalacak.

Hiç biriniz şu arkadaşın bakmış olduğu mantıkla bakamamışsınız olaya. Senin ihtiyacın olmayan 50 TL, başkasının işini öyle bir görür ki bunu algılamaya beyninin kapasitesi yetmeyebilir. Dolayısı ile bu tarz yorumları yaparken kişisel değil, genel düşünmek gerekir. Zaten konuyu açan arkadaş kimseye zorla birşey yaptırmıyor. Fiyatını yazmış, ihtiyacı olana kazanç imkanı sağlamış az veya çok. Garip postlarıyla marjinal görünmeye çalışan arkadaşların çoğunun grup psikolojisi ile saçmaladıklarını düşünmeye başladım. Çıkarın şu at gözlüklerini de adam gibi bakın olaylara biraz. Büyüyün..
Sosyal ağlarda paylaş

hayatınızda 200 karakter neye eşdeğer bilmiyorsunuz bence. ilk posttaki mesaj bile 110 karakter. 200 karakterlik bir yazı yazmak en kötü ihtimalle 20 dakika alır. adam kimseye 8-5 mesai yap demiyor ki 50 lira az olsun.
blog yazarlığını ciddiye alan adamlar günde 3-4 saat çalışarak 10 tane bunun gibi yazı yazsa ayda 500 lira gelir elde eder.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hayır abi, at gözlüğü değil, arkadaşın yaptığı kabül edilemez bir şey. Günde bir saat çalışıp karşılında 2TL almak insani bir şey değil. Asgari ücret saatlik 3.75 TL ve bunun altında ödeme yapmak suç bu arada, para cezası var. Ancak arkadaşımız bir yazının resimli filan 10 dakikada yazılacağını düşünüyorsa (araştırma filan dahil) böyle bir para verebilir. Sabah 10 dakika, akşam 10 dakika çalışıp yapabileceksem ben de yaparım; tüm cloud servislerimin ücreti çıkar, ayda 58 TL veriyorum onlara toplam. Ama emin ol hem orijinal, hem uygun fotoğrafın olduğu, hem de 200 kelimelik bir yazı en aşağı yarım saatte yazılır düzgün olması isteniyorsa.

Sırf yazı yazıp internetten yolluyor diye çalışmıyor diyemezsin, adam bunun karşılığında reklam geliri elde edecek. Bu seviyede sömürüdür bu. Ancak parasız çalıştırabilir, gönüllülük esasıyla. For-profit bir iş için olmaz bu. Kesinlikle olmaz.

1 TL'nin hesabını mı yapıyorsun diyebilirsin, evet yapıyorum. Aynı düşünceyle çünkü asgari ücreti de 375TL'ye çekebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

EharD said:

di said:

50 lira bize komik ama guney kentlerinde yasayan issizler icin degil zira adam gunde 15-20 dakikasini ayirarak 9-10 gunluk sigara parasini cikarmis olacak.

Haliyle buraya yazmak talihsiz olmus ama eleman bu fiyatlarla birini bulacak, tartismanin gereksizligi baki kalacak.

Hiç biriniz şu arkadaşın bakmış olduğu mantıkla bakamamışsınız olaya. Senin ihtiyacın olmayan 50 TL, başkasının işini öyle bir görür ki bunu algılamaya beyninin kapasitesi yetmeyebilir. Dolayısı ile bu tarz yorumları yaparken kişisel değil, genel düşünmek gerekir. Zaten konuyu açan arkadaş kimseye zorla birşey yaptırmıyor. Fiyatını yazmış, ihtiyacı olana kazanç imkanı sağlamış az veya çok. Garip postlarıyla marjinal görünmeye çalışan arkadaşların çoğunun grup psikolojisi ile saçmaladıklarını düşünmeye başladım. Çıkarın şu at gözlüklerini de adam gibi bakın olaylara biraz. Büyüyün..

McDonald's da çalışsa saat başı alacağı ücret çok daha fazla hesabı siz yapın

yazı başına 5 tl dese bir anlamı olur, günde 10 tl

ha der ki "hevesli gönüllüler arıyorum, tecrübe kazanma şansınız var" bu daha mantıklı ama dalga geçer gibi 200 kelime+ resim+anahtar kelime için 1 tl çok komik bir para hani 10 dakikada yapılabilen bir şey olsa neyse ama 200 kelimelik yazıyı ne kadar sürede yazarsın, bir de bunun düşünme fikirleri derleme süresi var, sonra düzeltmesi var en az 1 saat harcarsın kibu iyimser bir rakam

o 50 tl yi kazanmak için 50 makale yazman gerekecek, bir ayda 50 makale de öyle kolay bir şey değil adam o 50 makaleye vereceği zamanı yarı zamanlı garsonluğa verse asgari ücretle saati 4tl gibi bir para alır
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Hayır abi, at gözlüğü değil, arkadaşın yaptığı kabül edilemez bir şey. Günde bir saat çalışıp karşılında 2TL almak insani bir şey değil. Asgari ücret saatlik 3.75 TL ve bunun altında ödeme yapmak suç bu arada, para cezası var. Ancak arkadaşımız bir yazının resimli filan 10 dakikada yazılacağını düşünüyorsa (araştırma filan dahil) böyle bir para verebilir. Sabah 10 dakika, akşam 10 dakika çalışıp yapabileceksem ben de yaparım; tüm cloud servislerimin ücreti çıkar, ayda 58 TL veriyorum onlara toplam. Ama emin ol hem orijinal, hem uygun fotoğrafın olduğu, hem de 200 kelimelik bir yazı en aşağı yarım saatte yazılır düzgün olması isteniyorsa.

Sırf yazı yazıp internetten yolluyor diye çalışmıyor diyemezsin, adam bunun karşılığında reklam geliri elde edecek. Bu seviyede sömürüdür bu. Ancak parasız çalıştırabilir, gönüllülük esasıyla. For-profit bir iş için olmaz bu. Kesinlikle olmaz.

1 TL'nin hesabını mı yapıyorsun diyebilirsin, evet yapıyorum. Aynı düşünceyle çünkü asgari ücreti de 375TL'ye çekebilirsin.

B
200 kelimelik bir konu ortalama 15 dakikada yazılabilir. Bilimsel derin bir proje uygulanmıyor burda. Fikrin ve bilgin olan bir alanda yazacağın 200 kelimelik bir makaleyi yazmak 15 dakikayı geçmez. Ben de uzun yıllardır web yönetimiyle ilgilenirim ve birçok alanda makaleler yazarım. Yarım saat süren 200 kelimelik bir makale, ancak çok spesifik bir konu üzerinde yazı yazılacaksa sürebilir. Yani arkadaşın vermiş olduğu rakamda herhangi bir problem yok. Asgari ücrete denk bir rakamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Asgari ucret de aclik sinirinin altinda ? heh

Ucretin adilligini falan tartismayin abi bosuna. Hani bizim memlektte gote got derler; o sebeple ucret az direkt kabul edin onu. Ama calisan bulurmusunuz ? Bulursunuz. Istenen isi alir misiniz ? Alirsiniz zira olay makale yapmaktan cok baska haberleri degistirerek yazmak ya da derleme yapmak.

Bu arada site sahibi ne kazaniyor bundan derseniz ? Blog basina haftada 100-150 dolar gibi duyumlarim var ama biraz da sans lazim sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

adam haberleri değiştirip koyun dememiş kalın kalın TAMAMEN ÖZGÜN demiş

tamamen özgün bir yazı istemiyorsa belirtsin hani atıyorum teknohebelek.com sitesindeki bir haberi alsın kelimeleri cümleleri değiştirip koysun o tarz bir yazıya 1 tl verilir hani ben de 1 tl den fazla vermem en nihayetinde özgünlük ama özgünlük aradığı işten de 1 tl beklemesin

ha beklentisi o değilse, özgünlük aramıyorsa o zaman öyle yazsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...