Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent Üniversitesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hocalara, sekreterlere filan salya sümük ağlasam beni kaydedemezler mi kota dolu olsa bile? Çünkü kimse section'dan çıkmazsa, baya bir arkaya gelebilme ihtimali var gibi. İlk defa yapacağım, heyecan yaptım :D
Mesaj tarihi:
Hocaların kota arttırabilme ihtimalleri var gidip konuşursan. Ama genel olarak "senin için yaparsam senden sonra 10 kişi daha gelecek" diye başlayan cümleler kurarak odalarından elin boş ayrılmana sebep olurlar. Yalnız ingilizce dersleri için hiç bir zaman kota arttırımı yapılmaz. Kafanda öyle bir şey varsa şimdiden unut
Mesaj tarihi:
kabaca sana bilgi veriym
curriculum die bisi var biliosundur
ve 3 cesit ders var
must - zorunlu bölüm derslerin almadan mezun olamıcagın
elective - secmeli
ve unrestricted

mustlar genelde curriculum semesterina baglı olarak verilir yani 1in1indeysen 1 1in2sindeysen 2 2nin1indeytsen 3 olr curriculum semesterin ve böle 8 e kadar gider
atıyorum sen 1. sınfıta butun derslerden kaldın okulda ikinci dönemin olr ama curriculum semesterin artmaz cunku o dersleri vermen lazım ve atıyorum XXX102 alabilmen için prerequisti olan XXX101 i vermen gerekir
starsda görebilirsin informationda curriculum vardır orda must derslerini ve electiveleri ne zaman alman gerektigi zaten otamatik gözükür
senin dikkat edicegin
elective ve unrestricted dersler
elective - secmeli herbölümden alabilicegin dersler oluo printmaking-grap/design falan tarzı fakat bunlarıda istedigin zaman alamıoysun senin atıyorum sana seçmeli ders hakkını 5. curiclum semesterda sunuyolardı falan filan ona bakman lazım hatta curriculumunun screenshotını al sana kabaca anlatıym

onun dısında önceligini seçmeli derslere vericeksn çünkü onları baska bölümlerden alıosun ve o bölümün ogrencileri herzaman ayrıcalıkıdır bölüm sekreteri falan filan
o yuzden seçmeli dersleri almaya calısıcaksın istedigin atıyorum CSden yapay zeka, talebi coktur onceden basvurursun seni bi havuza koyar sistem random olarak kotayı doldurur, girersen eger o derse, programını ona göre yaparsın atıyorum bölümdeki bi dersinle cakısıosa gidersin advisoruna dersen böle böle hoca su dersi aldım talebi cok sectionumu degistiremiorum siz bölümdeki dersin secitonu degistirin, kendi bölümün oldugu içinde sıkıntı cıkarmazlar degisitirler

olduda giremedin i istedigin derse yukarda arakadasın dedigi gibi sık sık girip bakman lazım acaba biri drop ettimi die ki genelde %10 lık kısım drop eder

sen suraya curriculm resmini koyda sana 1O numara dersler yükleyelimdfs gsdfg
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bir de birinci sınıflara sadece ikinci gün diye bir rahatlık yok yani. Birinci sınıfta kalıp ikinci sınıfta almadığım bir ders var, şimdi onu alıyorum dersi en iyi veren ve notu çok yüksek olan bir hocadan. Çoğu derste kalmış ikinci ve üçüncü sınıflarda öyle yapar, sonra birinci sınıflara yer kalmaz iyi hocalarda erken davranmazlarsa.
Mesaj tarihi:
hangi hocaymış o ya ben de alayım yarın derslerim arasındaysa :D sence yarın sıkıntı çıkar mı bana istediğim herşeyi alırım değil mi? sabah 9 buçuk fazla geçte değil. zaten büyük çoğunluğun böyle ders seçilebileceğinden filan haberi yok.
Mesaj tarihi:
Memphis said:

curriculum resmi

http://g1209.hizliresim.com/11/f/czfhp.jpg

4. sınıf derslerine gerek yok ya şimdilik, ilk sınıf ilk dönemi ayarlamaya çalışıyorum :) pzt 8 ders, salı 8 ders, çarşamba 8 ders, perşembe boş, cuma 8 tane lab dersi. olabildiğince iyi hocalarla bu programı denk getirmeye çalışacağım.

kendi cirriculum'umun resmi de bikaç sayfa geride var koyduydum
Mesaj tarihi:
1. sınıfın ilk dönemi senin de dediğin gibi kimsenin bir şeyden haberi olmadığından; iyi hocaların boş sectionlarını bulup geçmek pek sıkıntı olmaz. Maksimum işte alttan dersi olan üst sınıfların doldurma ihtimali var. Asıl yarış 2. dönemden itibaren başlıcak zaten senin için =)

Şu an senin için sıkıntı alman gereken dersleri alamamak değil, alacağın dersleri istediğin hocadan alamamak olur zaten. Programını uyduramazsan da takma kafana =)
Mesaj tarihi:
şey okumuştum bi yerde, sanırım sekreter ofisinde mi ne bu ders kayıtları birkaç saat daha erken yapılabiliyormuş dolayısıyla millet kayıt tarihinden bir gece önce ofisin önünde sabahlıyormuş filan istedikleri dersleri alabilmek için. bu doğru mu yoksa kolpalamışlar mı?
Mesaj tarihi:
[N] Please Note:
Four hours have been reserved for all three hour/week courses in the weekly schedule. Your instructor will decide and announce which of those hours will be used for lectures. The remaining hour will be used by your instructor for recitations, make-up of classes missed, etc. Similarly six hours have been reserved for your five hour/week courses

Abi bu olay nedir şimdi anlamadım. Kesin program yapamıyor muyuz? CHEM ve ENG derslerimde şuan hepsinde N var. Bir kısmı silinecek mi bu derslerin hocanın saat seçimine göre?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Silinen bir şey yok, orada yazdığı gibi işte, hoca kafasına göre 3'ünü kullanacak. Hepsini de kullanabilir, bizimkiler 4 ders yapıyor, bir tane eksik filan demiyorlar hiç.
Mesaj tarihi:
Genel olarak 3 kredilik bir dersin haftada 3 saat olması gerektiğinden mütevellit; kimi hocalar kendilerine verilen 4 saatlik sürenin 1 saatini atıyor. Ya sabah ilk ders ya da haftanın son dersi atılır genelde; ama istisna yapıp küfür yiyen hocalarda vardır. Yalnız bunu her hocadan bekleme; eğer ders içeriği çok yoğunsa bunu yapmıyorlar.

Yalnız "ya zaten o saatteki dersim iptal" diyerek oraya başka bir ders alamıyorsun.
Mesaj tarihi:
bitek ben bu baslığı "bilkent artık bes para etmez, çöpe!" diye okumuyorum dimi? yoruldum artık bunu düşünmekten her gördüğümde, söledim rahatladım
Mesaj tarihi:
Anladım, valla ilaç gibisiniz ha, siz olmasanız benim bu konuda sorduğum şeylerin hepsini öğrenmem 1 senemi alırdı herhalde :) Ayrıca stars şuanda çok bozmuş durumda, sürekli çöküp duruyor, işlem yapmak mümkün değil. Düzelir umarım.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

bitek ben bu baslığı "bilkent artık bes para etmez, çöpe!" diye okumuyorum dimi? yoruldum artık bunu düşünmekten her gördüğümde, söledim rahatladım

Yalnız değilsin eheh

Editlenmiyor da başlık, kaldı öyle ne yapalım :)

Ayrıca COPE = CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH
Mesaj tarihi:
phys 120 dersi var fizik oryantasyonu, perşembe son iki saate kurulmuş. sanırım tek section var. bunda herhangi bir oynama yapamıyorum değil mi?
Mesaj tarihi:
benim haftada 8 saat lab dersim var, 4 fizik 4 kimya.

Bu lab dersleri 2 haftada bir işleniyormuş.

Fizik ve kimyayı aynı haftalara nasıl denk getirebilirim? 1 hafta fizik sonraki hafta kimya şeklinde almak istemiyorum. Var mıdır buna bakabileceğim bir yer?
Mesaj tarihi:
İki saniye oturup düşünürsen cevabı kendin bulabilirsin =) Ama kıyak geçip sorunun cevabını hocalarının paşa gönlünün labı ne zaman başlatmak isteyeceğine göre değişebilir olarak veriyorum

Doğrusu fizik labları aldığın hocayla alakalı değil. Fizik bölümü "x" tarihinde labınız var/başlayacak diye size bildiriyor ayarlayıp. O sebeplen hatta lab ve ders konuları birebir aynı gitmiyor. Labda yapacağın deneyler vs. derste gördüklerinin önüne geçiyor çoğu zaman.
  • Yeni Oluştur...