Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Ya seninki tarihsiz, başlayınca başlayacak. Benim de öyleydi vaktinde.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 9 ders ne ya o.O Ben 6. dersim olarak Japonca ekleyip; 7. dersimde zorunlu almam gereken seçmeli dersi eklettirmek için advisor'a gittiğimde bile problem yaratmıştı. Japoncayı drop edecekti eleman zor durdurduydum
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Azami 11 bizde. Hukuka boşuna zor demiyorlar.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 ENG derslerinde süper bir ingilizce olmadan A alabilir miyim? Sanırım dersin adı ingilizce olarak geçiyor ama artık gramer filan göstermiyorlar, böyle araştırma yaptırıp essay filan yazdırıyorlar sürekli akademik hayata hazırlama amacıyla.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mühendislikte krediyle alakası yok. 6 dersten sonra advisorının insafına kalıyor her şey. Adamla kaç kere kavga edip, sonra işimi sekreter sayesinde gördüm =) Ki 8 derse kadar sekreter, sonrası için artık bölüm başkanıyla konuşman gerekiyor. Ki 9 ders alan bi mühendislik öğrencisi görmedim şu vakte kadar :D İngilizcede A almak o kadar kolay değil. Ders katalog olduğu için kaybettiğin her puan seni A'dan uzaklaştırıyor. Yanlış hatırlamıyorsam katalogda 95-100 arası puan toplayan A alabiliyor. Kısaca bir dönem boyunca, finalde dahil, en fazla 5 puan kaybedebilme hakkın var =) İmkansız değil; ama kolay da değil.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 10 ders aldım işte, zor olacak biraz ama. Hepsini de geçmem lazım. Çok iyi İngilizce olmadan A alamazsın. Çok iyi İngilizce de yetmez, yazmayı bilmen gerek.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Advisordan cevap geldi. Çok sevecen bir tavır takınmış, hoşuma gitti :) Kendisi şuan İstanbul'daymış katılması gereken 2 konferans varmış ama telefonla arayabilirmişim. Kısacası kendi başımayım :P Şuanda tüm derslerim eklenmiş olarak gözüküyor, tek problem hocalarını değiştirmekte. Buna nasıl bir ayar çekebilirim şimdi, bundan uzak dur veya bu hoca iyiymiş elleşme diyebileceğiniz biri var mı, ilk senem olmasına rağmen droplayıp kendim ayarlayabileceğim değil mi hocaları section değiştirerek ?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 O programı görünce bi titredim :D Ahmet Kaya'yı değiştirebilirsin Türkçe'de. Berna Cordan'ın herhangi bir sectionına geçebiliyorsan direk atla. İngilizceci konusunda bir şey diyemem alternatiflerini bilmeden. PHYS101'i Ekmel Özbay ya da Mehmet Bayındır'dan almanı tavsiye ederim bölümün sebebiylen. Onlardan birinin gözüne girme şansı elde edersin. Ayrıca Coşkun Kocabaş da iyi insandır da fizik bölümündeki ağırlığı konusunda bir fikrim yok. Not bolluğu sıralaması Mehmet Bayındır >= Coşkun Kocabaş > Ekmel Özbay. Matematiği kimden alırsan al, sınavları Okan Tekman'ın elinden çıkan sorular olacak. Ben şahsen Aydan Pamir'i öneririm ama Okan Tekman'da ders anlatımı konusunda kötü değil.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Çok dağınıkmış senin dersler. Benim haftalık 36 saatlik programımın sekiz saat dışında hepsi B binasında. Bana da eklemiş 9 tane. 3 tanesi dışında hepsini değiştirmem gerek ama. Bunlar normal dersler işte, bir de kendim Kant alacağım. Felsefe bölümünden ders almanı tavsiye ederim seneye, önce bir makale yazmayı öğren ama ENG 101-102 ile. Introduction'lar dışında (onlar yaramaz) verilen her dersi aldım neredeyse o bölümde. Ortalamayı çok yükselttiler, çok da zevkli geçiyorlar. En azından ama Philosophy of Science al. Temel bilim okuyan herkes almalı onu. Hocası da süper bir adam.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Niye titredin ya zor diye mi kolay diye mi? :D Açıkçası fizik'i ekmel özbay'dan almak istiyorum ne kadar zor olursa olsun, gerekirse başka bir fizik hocasında 1 çalışacaksam onun dersi için 2 çalışırım. Çünkü lisans sonunda referans mektubunu istemeyi düşündüğüm hocalardan biri kendisi. Beni ne kadar erken tanırsa o kadar iyi olur. Ama matematik ve diğer dersler için bu geçerli değil. Zaten kitaplardan öğrenmeyi daha çok seven biriyim, olmadı MIT'in sitesinde bütün derslerin konu anlatımları var o bile yeterli olur. İyi anlatıyor diye notu kıt birinden ders almak istemem. Ayrıca ilk sene tüm sınavlar katalogmuş, curve ders yokmuş ve tüm sınav kağıtları farklı hocalar tarafından okunuyormuş, bu doğru mu? Eğer doğruysa ilk senede seçtiğimiz hoca notumuza ne kadar etki edebilir ki?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Matematik son bıraktığımda katalog değildi. Katalog yaptılarsa acı olmuş. Fizik 101'de de hocaya bağlı olarak katalog olabilir olmayadabilir. İngilizce, Türkçe vs. ama katalog dersler. Eğer Berna Cordan'dan alabilirsen Türkçe'yi ama kafan rahat olur =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Bu arada o notu kıt olayı büyük oranda mit. Bizim fakültede Sami Selçuk en notu kıt adamlardan biri diye bilinir, ama anlattığını öğrenince çok rahat geçiyorsun yani. Hiç bir hoca gelipte anlatmadığı şeyler, ya da çözülmesi çok zor şeyler sormaz. Notu kıtlık genelde hoca sıkıcı anlattığından derse girmediği için öğrenciler oluyor. Sami Selçuk mesela sıkıcılığın ötesinde bir birey, dersinde odaklanmak bebek kazlarla jonglörlük etmekten daha zor; notu kıt oluyor bu durumda tabii. Ama dinleyebildiğinde diğer hocalardan öğreneceğinden daha çok şey öğreniyorsun. Matematik'de anlatacak ne var bilmiyorum ama en çok şey anlatan hocayı seçmen ortalaması en yüksek hocayı seçmenden daha iyidir.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 matematik tekman'ın sayfasında yazdığı kadarıyla katalog. Vay arkadaş, not dağılımlarına baktım, A alan neredeyse yok...
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Matematikte öyle işlemiyor :D Okan Tekman'ın sırf "for teh lulz" amaçlı sorularla genç mühendislerin ırzına geçtiği mitten çok günlük yaşamın bir parçası =) Neyseki ben vakti zamanında Math111-112-116 üçlüsünü alıp teğet geçtim Tekman'ı =d
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Beyin devrelerini yakıcam şimdi, şu offering kısmında englerin konusuna filan bakmak tam ölüm :( Direk Instructor'a da bakamıyoruz sanırım, ille ders ders bakacaz... Section GPA ile Course GPA arasındaki fark ne, bazı adamların section GPA'sı 3.0 üzerinde. Bir de hocanın sınavları katalog mu yoksa curve mi yaptığını nasıl anlayacağız? Mesela tekman katalog yapıyor pamir curve yapar filan, bu tarz durum olabilir mi? Yoksa derslere göre fix midir curve veya katalog oluşu?
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Ayrıca şu randevu kısmına yeni bilgi girilmiş, Course registration not started yet. Registration Appointment Time ⇒ SEPTEMBER 14, 2012 09:30 Registration Place ⇒ Your academic status not determined yet. If your CUM-CGPA becomes greater than or equal to 2.00, You can register using any computer connected to internet If your CUM-CGPA becomes less than 2.00, You can register using a computer in Bilkent Artık benim de bir tarihim var! :D 9buçukta ne yapacağım şimdi, baya erken saatte olduğuna göre istediğim kişileri seçme konusunda şanslıyım? 14'ü diyormuş la. Offf bunu mu bekleyeceğiz...
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Matematikte fark edeceğini sanmıyorum. Koordinatör Tekman olduğu için her section onun kurallarına göre notlandırır dersi. Ders anlatma konusunda da Aydan Pamir iyidir. Yani dersi mantıklı bir sırayla anlatır; tahtaya her şeyi aptala anlatır gibi yazar. Ona rağmen anlamayıp soru sorarsan tekrar anlatır. Tek sıkıntısı, her sınıfta taktığı bir öğrenci olur ona dersi zindan eder. İlk derslerde çok fazla göze çarpmazsan rahat edersin =) Fizik 101 için konuşmak gerekirse toplamda 45 puan toplayıp B- aldım Coşkun Kocabaş'tan =) Ki fizikten hazzetmeyen bir bilgisayar mühendisi mezunu olarak tüm derslerinde laptop açıp; itinayla oyun oynadım :d Sonra Fizik 102'de Volkan Hilmi Konak diye dıştan tonton ve sevecen içten şeytanın önde gideni birine denk geldim. 60 toplayıp C- ile geçtim :( 14'ü sabah o saatte stars'tan ders yüklemeye başlayabilirsin işte o Registration Appointment sekmesinden =) Aklında olsun 1. ve 2. sınıflar her zaman kayıtların 2. günü dersleri alır. 3. ve 4. sınıflar da ilk gün. Ama kayıt saatinin neye göre belirlendiğine dair en ufak bir fikrimiz yok. GPA ya da C-GPA ile alakalı değil. Paranı önce yatırmakla da alakalı değil. Burslu olmakla da alakalı değil.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Hmm ilk gün sadece 3 ve 4'ler varsa, bu beni etkilemeyecek demektir. Yani hala şanslı mıyım? :D bir de süre sınırı var mı işlemleri bitirmek için? Bir de ben okulda olmak mı zorundayım hala öğrenemedim bunu. Advisor'a bir daha sorayım en iyisi.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Add/drop tarihlerinin bitişi ne zamansa; o zamana kadar ders/section değişikliği yapabilirsin.
kami Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Sadece bilkent içinden mi ders değiştirebileceğimi advisor da bilmiyormuş, yarın bölüm sekreterine sorucam. :/ eğer olacaksa direk istanbul'a giderim, olmadı buralarda takılırız artık. Bunun dışında section değiştirmek kolay bir olay değil, belli kotalar filan var demiş. Umarım halledebilirim.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Her sectionın maksimum kotasını ve o sırada kaç kişinin aldığını offeringslerde görebilirsin işte. Sana verilen kayıt tarihi/saati bu yüzden önemli =) Ne kadar geç vakte kalırsan, istediğin sectionlara girme şansın o kadar azalır.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 2.0 üzerinde cumulative yok sende, okulda yapman gerek demek bu da. Yazmışlar işte. Saatler sanırım numaraya göre veriliyor. Hep aynı kişilerle, aynı dakika aralıklarıyla başlıyor benim kaydım okulun başından beri.
kami Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Phoenixlin said: Her sectionın maksimum kotasını ve o sırada kaç kişinin aldığını offeringslerde görebilirsin işte. Sana verilen kayıt tarihi/saati bu yüzden önemli =) Ne kadar geç vakte kalırsan, istediğin sectionlara girme şansın o kadar azalır. 1 ve 2. sınıfların sadece kayıtların 2. gününe atandığına emin misin? İlk gün kayıt yapacak olan birinci sınıf öğrencisi olmaz değil mi? Bunun dışında da ben şimdi programı yaptım diyelim, ama tam benim randevu zamanıma geldiğinde 1 dersin kotası doldu ve kalan derslerde mevcut derslerle çakışıyor. O durumda ne yapacağım? Yedek program da mı hazırlasam? Ders programını hazırlarken ne gibi şeylere dikkat ediyorsunuz, ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Mühendislikte hep öyleydi. Aynı dönem olan arkadaşlarımdan hiç birinin benden önceki gün ders kaydı yaptığını görmedin. Bir dersin kotası doluysa ve o tüm yaptığın programı etkiliyorsa; starsı açıp 5 dakikada bir refreshlicen başka yapabileceğin bir şey yok =) Şansına 1 kişi o sectiondan çıkarsa da direk kapman gerekiyor boş yeri işte.
Öne çıkan mesajlar