Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erkekler evlilikten neden korkar?

Patice

Öne çıkan mesajlar

SekerPembe said:

Dur ben sana bir baayan olarak açıklıyım.
Bir kere evlenmeyi düşünmeyen erkek sorumluluk almaktan kaçıyor demektir, ikincisi yeteri kadar sevmiyor demektir. Çünkü yeteri kadar sevse sorumluluğun altın da güzelce girer.
Bir diğer mesele de , hala günümüzde kızlar için "yıllarca gezdi gezdi çocuk bak kızla, ortada bıraktı gitti" gibi konuşmalar yapılarak psikolojileri bozuluyor.Ama bunu bir erkek için söyleyen yok.
Ayrıca evlenmeye karar verdiğin bir erkekle muhtemelen birkaç yılın zaten geçmiştir ve artık çocuk sahibi olmak istersin ama evlenmeyen adamı daha ne kadar bekliceksin vb...
Yazılacaklar bunlarla sınırlı değil, daha bir sürü sebep var.

sorumluluk almaktan kaçtığımız yok, ben evde oturup bütün gün dota atayım kız bütün gün çalışsın. öyle evliliğe bende varım. yiyorsa kız sorumluluk alsın bu seferde.

yürü be oğlum
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

SekerPembe said:

Dur ben sana bir baayan olarak açıklıyım.
Bir kere evlenmeyi düşünmeyen erkek sorumluluk almaktan kaçıyor demektir, ikincisi yeteri kadar sevmiyor demektir. Çünkü yeteri kadar sevse sorumluluğun altın da güzelce girer.
Bir diğer mesele de , hala günümüzde kızlar için "yıllarca gezdi gezdi çocuk bak kızla, ortada bıraktı gitti" gibi konuşmalar yapılarak psikolojileri bozuluyor.Ama bunu bir erkek için söyleyen yok.
Ayrıca evlenmeye karar verdiğin bir erkekle muhtemelen birkaç yılın zaten geçmiştir ve artık çocuk sahibi olmak istersin ama evlenmeyen adamı daha ne kadar bekliceksin vb...
Yazılacaklar bunlarla sınırlı değil, daha bir sürü sebep var.

sorumluluk almaktan kaçtığımız yok, ben evde oturup bütün gün dota atayım kız bütün gün çalışsın. öyle evliliğe bende varım. yiyorsa kız sorumluluk alsın bu seferde.

yürü be oğlum

günümüzde bayanlar da çalışıyor , üstüne evde işi yine bayan yapıyor dikkatini çekerim bu devirde erkek olmak kolay evlilikte
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

yav said:

etrafınızdaki yetersiz kadınlara göre tespit yapmayın arkadaşım.

şunu demek çok basit.

yeterli yetersiz, analar babalar tanışınca, nişan nerde olcak, düğün nerde olacak, kına gecesi nerde nasıl, kaç kişi davet edilecek, kim nerde ne takı asar, söz tatlısı yapılırken, nişan çikolatası yaptırılırken, teyzeler o çikolatayı süzerken, gondol mu alsaydım cam kâse mi alsaydım diye düşünürken, nişanda ayakkabı çıkarıcam mı, halası ne der, kayınvalidenle ilk kahvaltında nasıl davranıcam, anneme nasıl söz geçiricem, müstakbel eşimi nasıl kenarda tutucam, kayınvalide ne düşünüyo, baba ne der diye düşünürken görürüm seni ve sen gibi düşünenleri.
Sosyal ağlarda paylaş

patatespresi said:

Bella said:

yav said:

şunu demek çok basit.

yeterli yetersiz, analar babalar tanışınca, nişan nerde olcak, düğün nerde olacak, kına gecesi nerde nasıl, kaç kişi davet edilecek, kim nerde ne takı asar, söz tatlısı yapılırken, nişan çikolatası yaptırılırken, teyzeler o çikolatayı süzerken, gondol mu alsaydım cam kâse mi alsaydım diye düşünürken, nişanda ayakkabı çıkarıcam mı, halası ne der, kayınvalidenle ilk kahvaltında nasıl davranıcam, anneme nasıl söz geçiricem, müstakbel eşimi nasıl kenarda tutucam, kayınvalide ne düşünüyo, baba ne der diye düşünürken görürüm seni ve sen gibi düşünenleri.

gayet tatlı heyecanlar nesi kötü.bu arada gondol, cam kase seçimini nereden bildiğine şaştım kaldım
Sosyal ağlarda paylaş

patatespresi said:

Bella said:

yav said:

şunu demek çok basit.

Gayet de oluyor, yeğenimin annesi ve abim birlikte yaşıyorlar ama evli değiller. Yurtdışında yaşıyorlar gerçi, Türkiyede mahalle baskısının yanısıra kanunen de birlikte yaşamanın bir geçerliliği yok sanırım o yüzden burda yaşasalardı ne olurdu bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

SekerPembe said:

patatespresi said:

Bella said:

yav said:

şunu demek çok basit.

gayet tatlı heyecanlar nesi kötü.bu arada gondol, cam kase seçimini nereden bildiğine şaştım kaldım

*Tatlı heyecanlar*

ŞASDKŞASKLDKŞASJDKASJDASDADSA
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:

kafalar çok güzel.Tipik türk kadını mesajı olmuş bu.
3 senelik ilişkim var,evlenmeyide düşünmüyorum,kız arkadaşımda düşünmüyor.Evliligin mantıgı devlete birbirinizi sevdiginizi kanıtlamaktan başka bişey değildir.Niye kanıtlıyım arkadaşım?

Adam evlenmiyo diye *beni sevmiyo ühühüh* yaparsan,lütfen köprüden falan at kendini.

Ayrica *yeteri kadar sevmiyor* bıdı bıdısı neden hatunlara yapilmiyor? Bizimkiler hala *evlenmeden önce olmaz* kafasındalar,böyle olunca benimde erkek olarak hakkım var *beni seviyosa yapar arkadaş*.Lakin böyle bişey diyince tecavüzcü falan oluyoruz? Hani kadınla erkek eşitti?

Başkası bıdı bıdı konuşuyo diye kızın psikolojisi bozulacaksa gitsin kendine baksın.Karaktersizlerle kimse evlenmez.

Kim çocuk ister pardon? Çocuk isteyen hatun kendi içgüdülerine yenik düşen hatundur.Safsatada basittir *evlendik çocuk yapalım*,niye özellikle evlenince çocuk yapiliyor?

Hayatında türkiyeden öteye çıkmamış hatunlar gelip evlilik hakkında konuşuyor yahu.Artık herkes cohabitation yapiyor,devlette çatır çatır tanıyor bunu.Bizde hala 50 senelik adetler *ay hemen evlenelim*.Bide amerikada var bu.Hatunlarımıza ilk önce kendilerinin *insan* oldugunun ögretilmesi lazım.%99u hayatları boyunca aynı şeyi yapip ayni şeyleri hayal ediyolar.

Bu zamanda türk kadını 3 şey için evlenir:
-Adamın düzenli işi vardir (memur olsa bile ki hala tutuluyor)
-Adamın düzenli işi vardir.
-Adam zengindir.
Adamın düzenli işi varsa veya zenginse,hatun zerre iş bulup çalişmaz,bütün gün evde dedikodusunu yapar.Asıl neden zaten hatunun çalişmak istememesidir.
Başkada bi neden yoktur bunun altında.Sevgi falan görüyomusun orda sen?

İyiki yurdum hatunlarıyla takılmıyorum,olaya bak arkadaş sinirlendim yine.Sadece sen değil,nüfusun %95i böyle düşünüyor.

evet katılıyorum kafalar çok güzel,
öncelikle yazının en sonunda konuyu özetlemişsin. zaten nüfusun %95 i böyle düşünüyor diyerek. ben de bu ülke içinde yaşıyorum ve kaldı ki kişi böyle düşünmese dahi etraftan gelebilecek yorumlar ve psikolojik baskılar sebebiyle de evlilik konusunda ister istemez böyle düşünebilir.
yaşın kaç bilmiyorum ama bana 17 den pek yukarı gelmedi, ben Türkiye de yaşıyorum ve bu yazdıkların istanbul'un ne doğusunu ne da batısını 10 km geç, ne kadar gerçek o zaman görürsün. Kaldı ki İstanbul dediğinde de, bir kaç semtten başka diğer semtleri de aynı gerçekle yüzyüze. güzel gelsin gelmesin, biz böyle bir ülkeyiz ve şuan bunlar yaşınıyor ülkemizde, asıl komik olan gerçeği yokmuş gibi sanal da atıp tutmaktır, bunu da büyük ihtimal küçük olan yaşına ve "yurdun hatunları ile takılmamana" bağlıyorum.
Yazdıkların sadece bir ergenin isyanından öteye geçecek şeyler değil,
ha "hayatında türkiyeden öteye çıkmamış hatunlar" ın dışında kalan diğer doğu ülkeleri iran, ırak vs bu etiketin içine girmiyor bi de onları dene istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...