Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyeti kaptırınca araba kullanmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
6 ay ehliyeti kaptırdıktan sonra, o 6 ay içinde tekrar çevirmeye girersen noluyor? Akşam belli bir saatten sonra araba kullanmayarak belki bu dönemi atlatabilirim diye umuyorum. Ev-iş arası özellikle kullanmam gerekecek.
Mesaj tarihi:
bildigim kadariyla sure uzamiyo ama cok saglam ceza kesiyolar. alkolsuz ve ehliyetine el koyuldugunda ehliyetsiz arac kullanmaktan suclaniyorsun cunku yanlis bilmiyorsam.

iki yil olayi, alkolluyken ehliyetki bir kere kaptirdiktan sonraki 5 sene icerisinde bir daha alkollu yakalanirsan direkt 2 sene ehliyet gidiyor diye biliyorum.
Mesaj tarihi:
Ehliyeti kaybettiğinde ehliyetsiz kullanmanın cezasıyla ehliyetin hiç yokken kullanmanın cezaları farklı şeyler.

Muhtemelen el konulmuşken kullanmanın cezası da farklıdır.
Mesaj tarihi:
google'a sordumda o da ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yersin diyor. yani bir uzama yok anlasilan. 800 tl ustu bir ceza, herhangi bir kaza durumunda %100 suclu olma ve kasko/sigorta yararlanamama, aracta ehliyetli baska sofor yoksa aracin baglanmasi gibi yan etkilerle birlikte.
Mesaj tarihi:
doğru cvp geldi mi bilmiyorum okumadım da ben cevaplayayım durumu yaşamış biri olarak.

ben kaptırmıştım 6 ay. sonra ehliyetsiz kullanırken yakalandım. 500 tl civarı bi ceza aldım başka da bir şey olmadı. onu da hemen ödeyince indirim mi ne oluyordu yüzde 25 falan. öyle ödemiştim.

ha 2 sene falan oldu bu olay. şimdi zamlanmıştır heralde.
Mesaj tarihi:
tiLi said:

Patice beni çok kırdın ayrıca onu da belirtmeden geçmeyeyim

B)- Bu arada araç sana ait diilse ruhsatın üzerindeki isme de ceza geliyor diye biliyorum. Ya da bu başka bişeyle ilgiliydi. Uyduruyor, polemik yaratmaya çalışıyoda olabilirim.
Mesaj tarihi:
Black-ice said:

doğru cvp geldi mi bilmiyorum okumadım da ben cevaplayayım durumu yaşamış biri olarak.

ben kaptırmıştım 6 ay. sonra ehliyetsiz kullanırken yakalandım. 500 tl civarı bi ceza aldım başka da bir şey olmadı. onu da hemen ödeyince indirim mi ne oluyordu yüzde 25 falan. öyle ödemiştim.

ha 2 sene falan oldu bu olay. şimdi zamlanmıştır heralde.

gündüz mü yakalandın gece mi?
  • Yeni Oluştur...