Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama 101-

Meov

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:

İyi de bonek bu sefer haklı? Sonuçta oop falan bilmeden C ile bişiler yazarsın demiş. 1. sınıflarda C öğretmeleri bu yüzden değil mi?

C ile baslanmasinin sebebi daha kolay oldugu icin degil, daha cok saglam temellerle sahip olman icin zira C 'de ne nedir anlayinca bir cok sey daha kolay oluyor ama sorulan ve istenen o degil.

Soruyu soranlar genel olarak "ben bu ise heves ettim, olursa meslek de edinmek istiyorum, ne ogreneyim, nasil baslayayim" diye sormus, digerleri de su daha kolay bu daha zor diye girismis ve su noktada kisiyi direkt issiz birakacak onerilerde bulunmus. Abi geciniz. Zorluk acisindan bakildiginda arada derya deniz farklar yok. Duzgun bir kaynak secildigi takdirde, ayni isi yapan C ile Java ornegini ozumsemek icin gereken sure farki, en zor anlayan insan icin bile cok fazla olmayacaktir mesela.

Madem amac yardimci olmak, kisiyi dogru yonlendirmek, kisinin isine yarayabilecek sekilde yonlendirin. Adamin ne yapmak istedigini sorun mesela. Sonrasinda bu isin ehliyseniz tavsiyelerinizi verin, kaynak onerin. Oturdunuz yerden ahkam kesip, "C daha kolay yea" demeyin. Hayat herkes icin cok daha guzel olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben diyorum ki:

said:

bir dilde 1 sene boyunca uğraşırsan öğrenirsin elbette, öğrenilmeyecek bişi yok.
dediğim gibi programlama öncelikle java'da öğrenilmez, asla öğrenilmez, kimse öğrenemez, imkansız felan gibi bir iddiam yok, olamaz da.

di bu söylediklerimin hatalı olduğunu düşünerek

said:

Java da dahil hic biri zor degil. Oturup adam akilli okuyunca aptal olsan bile ogreniyosun. Olayin ozu bu.

diyor.

karşılığında benim de aynısını düşündüğümü belirtmek için

said:

tamam öğrenmiyorsun demedim ki ben de zaten

diyorum,

di de sonrasında bana

said:

Dalga gecmeyin olm. Adam akademisyen misali teorik calisiyor. Icraati olmayabilir ama teorigi kuvvetli.

Yersen. sdf

diyerek konuştuğumuz konuyla alakası olmayan bir şekilde saldırıyor.

açıkçası umrumda değil.
isteyen istediği dili öğrensin.
isterseniz programlamaya brainfuck öğrenerek başlayın, isterseniz hiç başlamayın.
o da umrumda değil.

ama gördüğüm bir şey var ki, en iyi bilen muhakkak programlama gurularıdır, önce onlara sorun, yoksa her durumda haksız çıkarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Arada sunu unutmussun;

di said:

Ogrenemiyosun dedin demedim ? lol

Neyse, Bonec kisaca gereksiz yere ustume geliyosun dedi, "hayvan misin?" dedi, hakli buldum kendisini. Gitmiyorum ustune. Yine de su ustteki mesajimin arkasindayim. Gecin bu "programlama ogreneceksen once hede ogreneceksin evlat" tavirlarini zira yeri gelince "hede" kismina seve seve bakiyosunuz zaten. Diger turlu 100 liraya web sitesi yapan tiplerden oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

aktiftablet said:

İyi de bonek bu sefer haklı? Sonuçta oop falan bilmeden C ile bişiler yazarsın demiş. 1. sınıflarda C öğretmeleri bu yüzden değil mi?

C ile baslanmasinin sebebi daha kolay oldugu icin degil, daha cok saglam temellerle sahip olman icin zira C 'de ne nedir anlayinca bir cok sey daha kolay oluyor ama sorulan ve istenen o degil.

Soruyu soranlar genel olarak "ben bu ise heves ettim, olursa meslek de edinmek istiyorum, ne ogreneyim, nasil baslayayim" diye sormus, digerleri de su daha kolay bu daha zor diye girismis ve su noktada kisiyi direkt issiz birakacak onerilerde bulunmus. Abi geciniz. Zorluk acisindan bakildiginda arada derya deniz farklar yok. Duzgun bir kaynak secildigi takdirde, ayni isi yapan C ile Java ornegini ozumsemek icin gereken sure farki, en zor anlayan insan icin bile cok fazla olmayacaktir mesela.

Madem amac yardimci olmak, kisiyi dogru yonlendirmek, kisinin isine yarayabilecek sekilde yonlendirin. Adamin ne yapmak istedigini sorun mesela. Sonrasinda bu isin ehliyseniz tavsiyelerinizi verin, kaynak onerin. Oturdunuz yerden ahkam kesip, "C daha kolay yea" demeyin. Hayat herkes icin cok daha guzel olacaktir.

Ben C kolay diye bişey demedim zaten. Ama java daha yüksek seviyeli oop bir dil, öğrenmeye başlarken oop'ye falan aşina olman gerekiyor ki ne yaptığını anlayarak bilerek yapasın. C'ye herkes başlayabilir, yani hiç bilmeyen adam öğrenmeye başlayabilir, ayrıca temelinin kuvvetli olması kötü mü? Ha hobi olarak uğraşacaksa, hangisinden zevk alıyorsa, hoşuna giden şeyler yazaibliyorsa onla uğraşsın tabii ki. Ama profesyonel olucam, bu mesleği seçicem diyen insanın temeli kuvvetli olsun.
Daha dün başıma gelen bir örneği vereyim. Ben sap danışmanıyım, bir müşteriye destek olmam gerekti. SAP sisteminin içindeki webservisleri çağıramıyormuş, çalıştıkları diğer yazılım firmasındaki programcı. Adama diyorum ki elindeli servis nesnesinin url diye bir propertisi vardır, oraya benim verdiğim urli ata. Adam türettiği nesne yerine, sınıfta atayabileceği property'i arıyor. Yarım saat boşuna mailleşiyoruz falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
çok noob sorusu sormak istiyorum, dont humilate me.

image = "C:Documents and SettingsuserDesktopwow.head.png"

GraphicsWindow.CanResize = "False"
GraphicsWindow.BackgroundColor = "Black"
GraphicsWindow.Width = 500
GraphicsWindow.Height= 500
GraphicsWindow.DrawImage(image, 125, 20)

bu imagepath kısmını nasıl local yaparız? adam bunu d'ye atsa açılmıyor mesela.

başına şunu ekleyince oldu tamam.

Path = Program.Directory
image = Path + "head.png"

small basic sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Yeni konu acmadan surdan soriim.

Eylul ayinda ikinci universiteye basliyorum, buyuk ihtimalle system development bölumune giricem. Simdi bölumde ilk yilda basic c# ögretiyolar, sanirsam secersek java ve .net'te ögreniyoruz. Mobile applications ve web development dersleride var. Simdiden bos vakitlerimde ufak ufak biseyler ögrenmeye baslayim diyorum. Ilerde enazindan ders olarak görmeye basladigimda kolayca kavrayabilmek adina. Genel olarak matematik ile aram iyi, html biliyorum basic, sphere kasmistim zamaninda baya dsgf. Göz gezdirince assagi yukari anliyorum hani, sphere bile olsa programlama mantigini azcik biliyorum.

Yani netice olarak ileride karsima cikacak seyler, java, c#, .net, php. Ne ile baslamaliyim ögrenmeye? Java'yi hem programlama hemde web design icin kullanma sansim var sanirsam? Hangisi ile baslamak daha mantikli? Fikir ve tavsiyelere acigim.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Yeni konu acmadan surdan soriim.

Eylul ayinda ikinci universiteye basliyorum, buyuk ihtimalle system development bölumune giricem. Simdi bölumde ilk yilda basic c# ögretiyolar, sanirsam secersek java ve .net'te ögreniyoruz. Mobile applications ve web development dersleride var. Simdiden bos vakitlerimde ufak ufak biseyler ögrenmeye baslayim diyorum. Ilerde enazindan ders olarak görmeye basladigimda kolayca kavrayabilmek adina. Genel olarak matematik ile aram iyi, html biliyorum basic, sphere kasmistim zamaninda baya dsgf. Göz gezdirince assagi yukari anliyorum hani, sphere bile olsa programlama mantigini azcik biliyorum.

Yani netice olarak ileride karsima cikacak seyler, java, c#, .net, php. Ne ile baslamaliyim ögrenmeye? Java'yi hem programlama hemde web design icin kullanma sansim var sanirsam? Hangisi ile baslamak daha mantikli? Fikir ve tavsiyelere acigim.
c# mı başlayayım java mı soruları çok zor sorular lan
Sosyal ağlarda paylaş

Öyleyim öyleyimde, 2. meslek edinme kafasindayim suan iste bi okul daha okicam.

Ps: Ya su da var, seviyorum ben ugrasmayi falan baya. En kötu hani okuldan bunalip eeh yeter lan desemde ise yarar kullanabilecegim bi dil ögrenmis olayim istiyorum. Nebiliyim osx icin script falan yazarim mesela, belki muzik applikasyonlari icin kolaylastirici biriki bisey yaparim falan biraz gelistirebilirsem. Amac daha cok böyle yani, ayni zamanda web development'ta da isime yarasin istiyorum, da hangi dili tam olarak nerede kullanip ne tur isler yaptirabilecegimi bilmiyorum iste
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...