Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 hepsi öyle olmayacak tabi de anlatmaya çalıştığım çokça sefer kullandığın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 ya java benim de ilk tercihim değil belki ama yukarıda bir yanlışlık var ifadede. şimdi oop bilmeyen adama sadece programlama 101 falansa derdin en berbat seçimlerden biri python. bi kere block olayı yok, indentation ile iyice kafalar çorba oluyor daha 1 sayfayı doldurmayacak kodda, kaldı ki bu adamdan iş yapmasını bekleyeceksin. small basic diye bi dalga var microsoft'un. çocuklara programlama öğretme amaçlı geliştirilmiş bir şey. çok kasmadan gayet anlaşılır bir ide zaten, içinde de yeterli şey var başlangıç için. programlama 101 için anca öyle bir şey iş yapar, adamlar da çözmüş bunu ki çözümü üretmiş zaten. bizde hala önce scheme, sonra c/c++ sonra da c#/java göstermeye çalışsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Pati c# sevmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Python un baslamak icin rezalet bir dil olduguna katilmiyorum. Uni'deki tecrubem bunu gosteriyor. Indentation karisiklik degil, insanlara temiz kod yazmayi ogretiyor Python'da yaptiginin ne sonuc verdigini gormen icin main e vs ihtiyacin yok. Interpreter var. java da yazdigin kodun karsiligini almak icin daha "print" i bilmeyen adama "compile" nedir diye ogretmen gerekiyor. Sen bildigin icin kolay grliyor belki ama "system" ne "out" ne "print" ne main ne args ne? Sunlarin hepsine sen cevap verene kadar insani bilgisayardan sogutursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Pardon en temel soruyu sormayi unutmusum "class" ne abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/concepts/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 @riglous, 1 dönem boyunca sınıf arkadaşlarıma C dersi verdim, okuldaki derslerden sonra bir sınıfta toplanıp haftalık şekilde. kendi bölümüm (bilg.müh) dışında elektronik haberleşme ve alt sınıflardan da gelenlerin katılımıyla 20-30 arası bir kitleydi. oturduk C ne, nerden çıktı, nasıl oldu da oldu, içine neler sokuşturdular hepsini inceledik detaylıca. tüm header'ların içeriğine kadar anlattım elimden geldiğince. faydalı oldu mu diye sorarsan, evet adını yazdırmayı zar zor beceren adam hiç olmazsa artık power fonksiyonu yazmak yerine math.h ekleyip oradan kullanmayı becerebiliyor. sonra bunun bir benzeri asistanlardan birinin yardımıyla java için de yapıldı hatta. kimse bilgisayardan soğumadı bildiğim kadarıyla; ama tabi 100% başarı da elde edildi denemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 riglous said: Python un baslamak icin rezalet bir dil olduguna katilmiyorum. Uni'deki tecrubem bunu gosteriyor. Indentation karisiklik degil, insanlara temiz kod yazmayi ogretiyor Python'da yaptiginin ne sonuc verdigini gormen icin main e vs ihtiyacin yok. Interpreter var. java da yazdigin kodun karsiligini almak icin daha "print" i bilmeyen adama "compile" nedir diye ogretmen gerekiyor. Sen bildigin icin kolay grliyor belki ama "system" ne "out" ne "print" ne main ne args ne? Sunlarin hepsine sen cevap verene kadar insani bilgisayardan sogutursun. Ya şuna ben de katılmadan edemeyceğim.Ben de ilk C ile başladım,ders almadım sağdan soldan, keşke diyorum keşke Python ile başlasaymışım.Pişman oldum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Tamamda sana C öğrenmek isteyen bir kitle gelmiş oturup anlatmışsın. Gelenler dinlemek istemiş zaten, öğrenmişler. Ayrıca yapılamaz demiyorum ki. Yapılır elbet, ama Python'la bu iş çok daha kolay yapılıyor diyorum. 3 sene asistandım. 1 sene Java ile başlattık insanları. Dönem sonunda senin de dediğin gibi recursive funtion yazmaya anca geldiler. Geri kalan 2 sene Python'la başladık, insanlar dönem sonunda crawler da yazdı, basit grafiksel oyunlar da yazdılar. Ama bence en önemlisi neydi biliyor musun? Java öğrenenlerden daha sonra bilg. müh olmayı tercih etmeyenler o 1 dönemlik derse lanet etti. Python ile başlayanlarsa sonraki dönemler gelip excel'de bir şeyler yapmak istediklerinde ufak yardımlarla yine istediklerini yaptılar. Fotografçılık okuyan adam bile gelip filtre yazdı istediği gibi. Programlamaya devam edenler de bu altyapının üzerine çok rahat java vs. öğrendiler zaten. Dediğim gibi, öğrenmek isteyen insan için zaten sorun yok. Ama işi olduğundan daha karmaşıklaştırmak niye? Sen adama önce metotları öğret, sonra class'ı vs.'yi zaten ihtiyacı oldukça öğretirsin. Emin ol, Jython kafi gelmediği noktada zaten o adam gidip yeni class yazacak, library'leri import edecek. Ama daha "if"in ne olduğunu bilmeyen adama "class'ın ne olduğunu anlattım sorun yaşamadılar" diyorsanız, bence sizin "sorun" ve "kolay öğrenim" kavramlarını biraz irdelemeniz gerekli. Belki de ben hatalıyımdır. Java veya C++ gibi dillerle başlamak daha mantıklıdır diyeceğim ama gerçekten elle tutulur bir yanını göremiyorum ben. Python'a göre sağladığı avantajları yazmanız mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Lisp öğrenin Lisp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 abo, yol yakınken pitona mı döneyim? aman ya pff baştan :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Abi avrupanin en iyi cs okullarindan birindeyim adamlar direk java ogretiyolar Nedeni de javanin daha cok kullanilmasi %54 java %42 c++ kalani da dandirik diller Mantikli gayet de javayla bodoz girdiler rahat rahat takiliyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Bize de java ogretmislerdi uni de. Java bende kullanmiyorum ama javanin su yarari var, OO mantigini saglikli sekilde ogrenebilecegin dillerden biri. OO solfej ogrenmek gibi bisi, bunu tam olarak kafaniza oturtmaniz gerek. Python/Ruby/Php hep daha kolay dogru, daha da eglenceli. Ama birincisi java da yapabileceklerinizin cok daha azini yapabilirsiniz, birde OO mantigini java kadar saglikli ogretmez. Java ogrenin bakin sonra gecis yaparsiniz. Ha direkt python ruby den baslamaninda bi zarari yok tabii ki. Ben bugun yazilima baslasam OO mantigini kaptiktan sonra ruby den baslarim gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 bize de ilk java öğrettiler, baya da ağır bir dersti (60-70 kişi almıştı dersi 15 kişi mi ne geçmişti sdfs) hoca müthişti, önce o public static void main(String[] args) kısmını falan "ezbere bunu böyle yapın, sonraki derslerde yavaş yavaş neyin ne olduğunu göreceksiniz zaten" demişti, hiç de yadırgamamıştık durumu.. sonraki derslerde zaten hepsi teker teker oturmuştu.. OO olayını da tahtada teker teker "new Asd()" falan oluşturup yanında dikdörtgen şeklinde memory çizip, pointerının, kendi kapladığı alanın nerelerde olduğunu gösterek çok çok sağlıklı bir temel oluşturmuştu. Sonraki dönem de C/C++ görmüştük. memory kullanım olayı daha da bir oturmuştu pointerlarla malloc'larla.. Dediğiniz gibi problem olan bir durum olmadı öğretmeyi bilen biri olduktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 bende okulda javayla başlamıştım , javayla başlayın derim ama yinede php daha eğlenceli, web sitesi falan yapiyim diyorsanız php bence =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 farklı şeyler değil mi onlar? lisede pascalla takılırdık kendi çapımızda, ünide c ve java gösterdiler ucundan kıyısından ama en faydalı assembler olmuştu benim için. nese, bu php zart zurt daha üst seviye diller değil mi? mesela vba ve matlab üst seviyeler, bi amaç için sadece. php de öle deil mi? java c falan orta seviye olmuomu? bu bakımdan daha zor olanlar olması gerekmiomu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Bence her zaman javadan önce c göstermek daha mantıklı geliyor. Javada her gün kullanıcağı string methodlarını kendin yazınca insan daha iyi anlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Bana C eğitimine başlamadan önce java göstermişlerdi mesela. Kodlamanın fonksiyonların falan ayrıntısına girmeden, programlama mantığını gösterdiler. İşlemleri yaparken nasıl düşünmek gerekiyor falan. Ordan temel aldıktan sonra C çok rahat gelmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 mal mal bakındıktan sonra günlerce, courseradan ltp derslerine başladım basicleri flm öğreniyorum atlamadan, teşekkür ederim tekrardan hepinize, bölüm hayırlı olsun bu arada :) sorularım oldukça sorarım zamanla ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 benim hobilerimden biri bilgisayar dilleri bbcode ile başla mesela [b63] ... [/b63] yazıyorsun, arasına yazdıkların koyu oluyor. (63 olmadan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 c öğrenip sonra java öğrenmek daha kolay. c daha basit ve eski bir dil, java çok daha kompleks bir yapıya sahip. pseudocoding öğrendikten sonra c'de uygulaması da daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Kompleksine koyim, okuyunca ya da anlatilinca ogrenemiyo musunuz? Ne bu kasinti? diyesim geldi ama en az modu kadar ciddi bir bolum ve konuda oldugumuzdan mutevellit bisey demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 abi düşünmekten baydım ne yapsam diye, önce pthyonun basiclerini flm öğrenip biraz bir seviyeye gelip javaya geçicem android için. yoksa düşün düşün bir şey yapamadım kaç ay olmuş ilk mesajı atalı, ilk hafta derslerini vs bitirdim mantığını anladım iyice tekrarla 2. hafta derslerine geçiyorum şimdide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 O kadar laf dönmüş bence en faydalı önerileri Deacon vermiş. Ayrıca dediği kitabı inceleyeceğim. Ama ben meteor framework ünü bekliyorum bakalım 1-2 haftaya çıkacak gibi. Amacım zaten web di. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar