Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama 101-

Meov

Öne çıkan mesajlar

ya java benim de ilk tercihim değil belki ama yukarıda bir yanlışlık var ifadede. şimdi oop bilmeyen adama sadece programlama 101 falansa derdin en berbat seçimlerden biri python. bi kere block olayı yok, indentation ile iyice kafalar çorba oluyor daha 1 sayfayı doldurmayacak kodda, kaldı ki bu adamdan iş yapmasını bekleyeceksin. small basic diye bi dalga var microsoft'un. çocuklara programlama öğretme amaçlı geliştirilmiş bir şey. çok kasmadan gayet anlaşılır bir ide zaten, içinde de yeterli şey var başlangıç için. programlama 101 için anca öyle bir şey iş yapar, adamlar da çözmüş bunu ki çözümü üretmiş zaten. bizde hala önce scheme, sonra c/c++ sonra da c#/java göstermeye çalışsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Python un baslamak icin rezalet bir dil olduguna katilmiyorum. Uni'deki tecrubem bunu gosteriyor.
Indentation karisiklik degil, insanlara temiz kod yazmayi ogretiyor

Python'da yaptiginin ne sonuc verdigini gormen icin main e vs ihtiyacin yok. Interpreter var. java da yazdigin kodun karsiligini almak icin daha "print" i bilmeyen adama "compile" nedir diye ogretmen gerekiyor.

Sen bildigin icin kolay grliyor belki ama "system" ne "out" ne "print" ne main ne args ne?
Sunlarin hepsine sen cevap verene kadar insani bilgisayardan sogutursun.
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous,
1 dönem boyunca sınıf arkadaşlarıma C dersi verdim, okuldaki derslerden sonra bir sınıfta toplanıp haftalık şekilde. kendi bölümüm (bilg.müh) dışında elektronik haberleşme ve alt sınıflardan da gelenlerin katılımıyla 20-30 arası bir kitleydi. oturduk C ne, nerden çıktı, nasıl oldu da oldu, içine neler sokuşturdular hepsini inceledik detaylıca. tüm header'ların içeriğine kadar anlattım elimden geldiğince. faydalı oldu mu diye sorarsan, evet adını yazdırmayı zar zor beceren adam hiç olmazsa artık power fonksiyonu yazmak yerine math.h ekleyip oradan kullanmayı becerebiliyor. sonra bunun bir benzeri asistanlardan birinin yardımıyla java için de yapıldı hatta. kimse bilgisayardan soğumadı bildiğim kadarıyla; ama tabi 100% başarı da elde edildi denemez.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Python un baslamak icin rezalet bir dil olduguna katilmiyorum. Uni'deki tecrubem bunu gosteriyor.
Indentation karisiklik degil, insanlara temiz kod yazmayi ogretiyor

Python'da yaptiginin ne sonuc verdigini gormen icin main e vs ihtiyacin yok. Interpreter var. java da yazdigin kodun karsiligini almak icin daha "print" i bilmeyen adama "compile" nedir diye ogretmen gerekiyor.

Sen bildigin icin kolay grliyor belki ama "system" ne "out" ne "print" ne main ne args ne?
Sunlarin hepsine sen cevap verene kadar insani bilgisayardan sogutursun.

Ya şuna ben de katılmadan edemeyceğim.Ben de ilk C ile başladım,ders almadım sağdan soldan, keşke diyorum keşke Python ile başlasaymışım.Pişman oldum yani
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda sana C öğrenmek isteyen bir kitle gelmiş oturup anlatmışsın. Gelenler dinlemek istemiş zaten, öğrenmişler. Ayrıca yapılamaz demiyorum ki. Yapılır elbet, ama Python'la bu iş çok daha kolay yapılıyor diyorum.

3 sene asistandım. 1 sene Java ile başlattık insanları. Dönem sonunda senin de dediğin gibi recursive funtion yazmaya anca geldiler.
Geri kalan 2 sene Python'la başladık, insanlar dönem sonunda crawler da yazdı, basit grafiksel oyunlar da yazdılar.

Ama bence en önemlisi neydi biliyor musun? Java öğrenenlerden daha sonra bilg. müh olmayı tercih etmeyenler o 1 dönemlik derse lanet etti. Python ile başlayanlarsa sonraki dönemler gelip excel'de bir şeyler yapmak istediklerinde ufak yardımlarla yine istediklerini yaptılar. Fotografçılık okuyan adam bile gelip filtre yazdı istediği gibi.
Programlamaya devam edenler de bu altyapının üzerine çok rahat java vs. öğrendiler zaten.

Dediğim gibi, öğrenmek isteyen insan için zaten sorun yok. Ama işi olduğundan daha karmaşıklaştırmak niye? Sen adama önce metotları öğret, sonra class'ı vs.'yi zaten ihtiyacı oldukça öğretirsin. Emin ol, Jython kafi gelmediği noktada zaten o adam gidip yeni class yazacak, library'leri import edecek. Ama daha "if"in ne olduğunu bilmeyen adama "class'ın ne olduğunu anlattım sorun yaşamadılar" diyorsanız, bence sizin "sorun" ve "kolay öğrenim" kavramlarını biraz irdelemeniz gerekli.

Belki de ben hatalıyımdır. Java veya C++ gibi dillerle başlamak daha mantıklıdır diyeceğim ama gerçekten elle tutulur bir yanını göremiyorum ben. Python'a göre sağladığı avantajları yazmanız mümkün mü?
Sosyal ağlarda paylaş

Bize de java ogretmislerdi uni de.

Java bende kullanmiyorum ama javanin su yarari var, OO mantigini saglikli sekilde ogrenebilecegin dillerden biri. OO solfej ogrenmek gibi bisi, bunu tam olarak kafaniza oturtmaniz gerek.

Python/Ruby/Php hep daha kolay dogru, daha da eglenceli. Ama birincisi java da yapabileceklerinizin cok daha azini yapabilirsiniz, birde OO mantigini java kadar saglikli ogretmez.

Java ogrenin bakin sonra gecis yaparsiniz.

Ha direkt python ruby den baslamaninda bi zarari yok tabii ki.

Ben bugun yazilima baslasam OO mantigini kaptiktan sonra ruby den baslarim gerci.
Sosyal ağlarda paylaş

bize de ilk java öğrettiler, baya da ağır bir dersti (60-70 kişi almıştı dersi 15 kişi mi ne geçmişti sdfs) hoca müthişti, önce o public static void main(String[] args) kısmını falan "ezbere bunu böyle yapın, sonraki derslerde yavaş yavaş neyin ne olduğunu göreceksiniz zaten" demişti, hiç de yadırgamamıştık durumu.. sonraki derslerde zaten hepsi teker teker oturmuştu.. OO olayını da tahtada teker teker "new Asd()" falan oluşturup yanında dikdörtgen şeklinde memory çizip, pointerının, kendi kapladığı alanın nerelerde olduğunu gösterek çok çok sağlıklı bir temel oluşturmuştu. Sonraki dönem de C/C++ görmüştük. memory kullanım olayı daha da bir oturmuştu pointerlarla malloc'larla..

Dediğiniz gibi problem olan bir durum olmadı öğretmeyi bilen biri olduktan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

farklı şeyler değil mi onlar?

lisede pascalla takılırdık kendi çapımızda, ünide c ve java gösterdiler ucundan kıyısından
ama en faydalı assembler olmuştu benim için.

nese,
bu php zart zurt daha üst seviye diller değil mi?
mesela vba ve matlab üst seviyeler, bi amaç için sadece.
php de öle deil mi?

java c falan orta seviye olmuomu? bu bakımdan daha zor olanlar olması gerekmiomu
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
abi düşünmekten baydım ne yapsam diye, önce pthyonun basiclerini flm öğrenip biraz bir seviyeye gelip javaya geçicem android için. yoksa düşün düşün bir şey yapamadım kaç ay olmuş ilk mesajı atalı, ilk hafta derslerini vs bitirdim mantığını anladım iyice tekrarla 2. hafta derslerine geçiyorum şimdide.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...