nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 yok silahlari eta daha yeni birakti sayilir. cok uzun zamandan sonra. silahlar sustu ama orasi dogru. yani silahlar susacak iki taraftada. pkk da daga cekilecek. tsk da operasyonlari durduracak. (saldirana saldiracaksin o ayri) sonra goruseceksin bakalim dertleri neymis. devlet mi istiyosun olmaz diceksin, ozel kurtce tv ler mi acilsin, tamam olabilir adim adim sokalim vs. silah biraktiramazsin daha bastan. oyle bi dunya yok. haburdan gireni hapse atiyosun guven ortami olacak. eta da birakmadi zaten o yuzden, baris ilan etti, ama sonra 3-4 defa da bozdu istedikleri olmayinca. en son tum silahli faaliyetleri biraktiklarini acikladilar. baska ornek de vermistim, taliban teror orgutu (pkk olayi benzer degil ama oyle dedigin ciin diyorum), ama abd gorusmelere oturdu bakti bu savas bitmicek. talibanla public sekilde gorusuyolar gizli de degil. neyse ozet de gecmis oldum bizi kanali simdi zapping yapmis olanlar icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 mhp değil mecliste kainatta var olmasa çok güzel olur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 bu arada mhp'yi yannış değerlendiriyorsunuz. mhp bugün rezil rezil oaylar alıyorsa takip ettiği siyasi çizgiden değil başarısız parti yönetminiden alıyor. duruşu dik, sağlam diksiyonu ve az çok konuşmasını bilen bir adam olsa mhp'nin başında en aşağı %20 oy alır bu adamlar 4 sene içinde. devlet bahçeliyle hepimiz dalga geçiyoruz ama milliyetci olduğu için değil, karizmatik yoksunluğu, konuşma beceriksizli ve propaganda yapamasından dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 nedanko said: yok silahlari eta daha yeni birakti sayilir. cok uzun zamandan sonra. silahlar sustu ama orasi dogru. yani silahlar susacak iki taraftada. pkk da daga cekilecek. tsk da operasyonlari durduracak. (saldirana saldiracaksin o ayri) sonra goruseceksin bakalim dertleri neymis. devlet mi istiyosun olmaz diceksin, ozel kurtce tv ler mi acilsin, tamam olabilir adim adim sokalim vs. silah biraktiramazsin daha bastan. oyle bi dunya yok. haburdan gireni hapse atiyosun guven ortami olacak. eta da birakmadi zaten o yuzden, baris ilan etti, ama sonra 3-4 defa da bozdu istedikleri olmayinca. en son tum silahli faaliyetleri biraktiklarini acikladilar. baska ornek de vermistim, taliban teror orgutu (pkk olayi benzer degil ama oyle dedigin ciin diyorum), ama abd gorusmelere oturdu bakti bu savas bitmicek. talibanla public sekilde gorusuyolar gizli de degil. neyse ozet de gecmis oldum bizi kanali simdi zapping yapmis olanlar icin. dediklerin mantıklı şeyler ama yine de orada olduğunu bile bile bir terör örgütüne, özellikle de pkkya operasyon düzenlemeyecek kadar güvenmek ne kadar doğru bilemiyorum :S Karşılıklı güven ortamı deniyor ama o bana büyük bir ütopya gibi geliyor. Gerçekçi olmamız gerek, bir şekilde diyaloğa girmeden önce iradelerini kırmak daha mantıklı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Aket-Atum said: Gerçekçi olmamız gerek, bir şekilde diyaloğa girmeden önce iradelerini kırmak daha mantıklı geliyor. 30 senedir yok etmek için operasyon düzenliyoruz, sonuç ortada. irade kırmak için düzenlenecek operayondan neye dayanarak başarı bekleyelim ki? farkı ne olacak yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 saldırıyı suriyeli bir grubun yaptıgı dedikodusu var.of of cok kotu. nereden tutmaya calıssan elinde kalıyor.memlketn icine ettiler be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 cozum kolay degil ki, olmayada bilir sonunda denensin diye diyorum, 100% cozum olacak diye bi dusuncem yok kesinlikle. belki de 80 yil savasicaz, bu surecte 10 yil gorusucez biside cikmicak. olabilir hayat bu, ama daha denemedik yani, irade kirmaksa neyin iradesi bu, ornegin irade kirdin kurtce tv vermedim, 10 yil surdu bu irade kirma 10 bin kisi daha oldu, degiyo mu peki zaten goruseceksen? adamlarla bi konusalim 3-5 gorusme deigl, 30 yillik sorun, yillarca surebilir. demokrasi ile cozulecek bu icten inaniyorum, ama pkk yi disarda tutarak olmaz bu da bu isin gercegi. tayyip in vizyonuyla da olmaz zaten bi kere bu, onuda soyliyim. bende en basta umut verdim, sonucta ben de istiyorum cozume ulassin, ama sonra tum capini belli etti adam. tayyipin vizyonuyla bu kadar olur, bize vizyoner bi adam lazim, devlet adami. clinton i begeniyorum mesela, amerikali olsaydim cok begenirdim. adamin kendi ulkesine bakisi acisindan. lider yok bizde bunu sirtlayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 sufi üstüne alınma direkt olarak sana söylemiyorum ama en sinir olduğum fikir şu senin dediği şey. helikopterle terorist mi avlanır yahu? doğru düzgün operasyonlar bile yapıldı bu ülkede. 2000'den önceki durum nasıl oluştu? pkk imana mı geldi? teroristle helikopterle topla tankla savaşırsan tabiki o mücadele başarısız olur. hiç takip etmediyseniz bari şunu izlemiş olun. izlemişseniz zaten böyle bişey söylemeniz saçma. http://www.youtube.com/watch?v=oSpxS1tpr5E her daim söylüyorum bu ülkede terörü sekteye uğratırsın. ha doğu sorununu çözersin, çözemessin adamlar başka taktiklerle gelirler o ayrı. ama terör durdurulamayacak bişey değil. askerin görevi de zaten iç sorunu çözmek değil, terörü çözmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Bu arada AKP hazirdi hatirlarsiniz, af vericekti herkese, lider kadrosu da norvece isvece vs gidecekti. Adamlar cikti dedi, biz piknik yapmaya cikmadik, bizim beklentilerimiz var. yani af versende toptan bastan cozulmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 aynen öyle. sır değil, tayyip yapar mı lan yoksa? diye umutlanmıştım bende, eline yüzüne bulaştırdı. doğaçlamayla sorun çözmeye kalktı plansız programsız. ve malesef bu işi kıvırabilicek zeka ve cesarette adam görmüyorum piyasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Sufi said: Aket-Atum said: Gerçekçi olmamız gerek, bir şekilde diyaloğa girmeden önce iradelerini kırmak daha mantıklı geliyor. 30 senedir yok etmek için operasyon düzenliyoruz, sonuç ortada. irade kırmak için düzenlenecek operayondan neye dayanarak başarı bekleyelim ki? farkı ne olacak yani? Bak işte sıkıntı burada, ben bir şekilde irade kırmak gerek diyorum (belki cümleyi kuruş tarzımdan öyle anlaşılamamış olabilir) ama senin aklına hemen askeri bir operasyon geliyor. Buna çok alıştık, hemen aklımıza operasyon geliyor. Gerçi ne yalan söyleyeyim, Apocalypse Now tarzı bir "i love the smell of napalm in the morning" temalı PKK kampı resmi beni rahatsız etmez bu yaşananlardan sonra ama artık bu ordu eli ile irade kırmayı tek çare olarak düşünmeyi bırakmamız gerek. Arkasında Kürtlerin desteği olmayan bir PKK'nın da iradesi kırılır, Roma misali dağda beraber savaştığı adamları sabah çarmıha gerilmiş halde bulan bir PKK'nın da iradesi kırılır. Bu iki uç örneği sadece ne kadar fazla yöntem olabileceğini göstermek için veriyorum. Şahsen demokrasi ve insan hakları kavramlarının samimiyetine pek bir inancım yok ama sırf ben böyle düşünüyorum diye çözümün sadece soykırımvari bir çözüm olmasını düşünme lüksüm de yok. edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 istediklerini gerçekleştirerek silinmez bu yara. televizyon, anadilde eğitim, bla bla bla. bu liste uzar gider. toprak falan da değil bunların derdi. yukarıda birisi yazmıştı, kesinlikle katılıyorum. uzlaşma, barış isteyen adam neden dağa çıksın ki? ciddi anlamda ülkenin gidişatını hiç beğenmiyorum. çok çetrefilli bi' kaosa sürükleniyoruz her geçen gün. kaç kişi bunun farkında bilmiyorum ama bu politika bizi iyice çıkmaza sürükleyecek. halk şaşkın, henüz saldırının kim tarafından yapıldığı belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Aket-Atum said: [piramit] Bak işte sıkıntı burada, ben bir şekilde irade kırmak gerek diyorum (belki cümleyi kuruş tarzımdan öyle anlaşılamamış olabilir) ama senin aklına hemen askeri bir operasyon geliyor. Buna çok alıştık, hemen aklımıza operasyon geliyor.... operasyondan bahsediyor olduğunu zannetmem son derece normal, benzer cümleler genelde operasyonu kastettiği için... neyse açıklaman buysa farklı düşünmüyoruz, daha 7. sayfada benzer şeyler demişim: Sufi said: ancak yollar hala var. öncelikle pkkyı yalnızlaştırmak, varlıklarını sürdürmelerini sağlayan kaynaklara çomak sokmak sonra müzakereye mecbur etmek gerekiyor. siyasetçi dediğin bunun için var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Ya bu arada şimdi dank etti birşey, cidden demin camda sigara içerken bir anda aklıma geldi. Belki de benim farketmem çok zamanımı aldı sizlerin önceden de aklınıza gelen birşeydir, neyse; Acaba bu olaya çözümü kendi yaşam süremiz içinde görmek sadece bizim kendi rahatımızı düşünüyor olmamız olabilir mi? Belki aslında bencilce bir düşüncedir bu. Daha ileride gelecek, şu ana kadar düşünülmemiş farklı bir çözüm var belki ve biz sadece ona ön ayak olacak olayların esnasında yaşıyoruzdur? Bunu sakın aman boşverin bunları düşünmeyi tarzı algılamayın, sonuçta bizim her hareketimiz ve düşüncemiz öyle yada böyle, küçük ya da büyük bu gidişata şekil verecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 nerde bizde öyle dış politika. israil ile suriye birbirine düşman israil ile iran birbirine düşman biz her ikisiyle de düşmanız düşmanımın düşmanı dostumdur falan hikaye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Ben is yaparken biseye bakarim, yaptigim iste model alincak bisi var mi? bi parcasi veya tamami. cunku gereken zamani onda birine dusurursun. Amerika yi yeniden kesfetmezsin. Denenmis ve dogrulanmis bi modeli adapte edersin. Bu tip sorunlari olan gelismis devletlere bakinca da, cozumlerin genelde dialogla oldugunu goruyosun. Silahla da cozen oldu tabii ki, bizde cozduk silahla bi cok orgutu. Ama bakiyorum PKK ya artik taa cocuklara kadar islemis bi ideoloji var, yani arkalarinda ciddi bi guc var gecmise gore, militan gencler var. O zaman bu da silahla cozulemeyecek olanlardan diyorum. Zamanda verdik 30 yil zaten, adamlar halen guclu zaman zaman guclerini yitirmis olsalar dahi. Yani bi grafik yapsak cikisindan bugune, adamlar tarihteki en guclu donemlerinden birini yasiyo, en azindan oyle gorunuyo, 90 lardakinin biraz altinda. asagi giden bi ivme yok yani. Tabii ki kendi iyiligimiz icin, dunya oyle zaten. Kuresel isinma save the planet diyoruz. Gezegen 5 milyar yildir burada zaten, bundan daha agirlarini goktaslarini gordu, surungenlerin kraliyeti gitti, memeliler geldi, yasam suruyo. biz kendi gotumuzu kurtarmaya bakiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 chp meclise cagirdi yok dediler Kılıçdaroglu bagırıyor yıllardır akil adamlar toplanmalı bu sorun oturup çözülmeli.akp napıyor? Hiç. Terörle mücadele diye bişey yok türkiyede.zaten askerle de çözülmez bu kürt sorunu.saldırıyı yapanları buldun öldürdün.nolcak bi daha olmayacak mı? Zaten bulamıyoruz generallerin 3 te 2 si hapiste. Nato elinde oynatıyor türkiyeyi.natoyu da abd. Bu hükümetle türkiye kaosa sürükleniyor hatta kaostur bu. Aciz bir devleti her azınlık acı çektirir dünyanın neresi olursa olsun. Tr natodan ayrılmalı, önce silah bıraktırılıp sonra oturulup uzlaşılmalı.taviz vermemek imkansız, verecekksin.aksi bir dünya yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Sufi said: ancak yollar hala var. öncelikle pkkyı yalnızlaştırmak, varlıklarını sürdürmelerini sağlayan kaynaklara çomak sokmak sonra müzakereye mecbur etmek gerekiyor. siyasetçi dediğin bunun için var. yol falan yok, o is zamaninda pkkya darbeyi indirdigimizde yapilacakti. bu saatten sonra pkknin kaynaklarini kim nasil donduracak, para kaynaklarini kim kesicek? irak (ve artik suriyenin kuzeyi) pkknin oyun alani su anda, "bicak kemige dayandikca" gosteri olsun diye gidip bombaliyoruz sadece. bu isin yapilacagi zaman ocalan yakalandiktan sonra, saddam devrilmeden onceki zamandi. o firsat geceli cok oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 legit ulke olucaklar yakinda korkmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 heheh günün birinde fistan'la major bi konuda hemfikir olacağımı düşünmezdim :D türkiye sadece nato'dan değil birleşmiş milletlerden de ayrılmalı ve eşit milletler diye yeni bi uluslarası örgütün öncülüğünü yapmalı. ama testis mestis falan bişeyler istiyor. hayal yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 şangay 5 lisine katılmıyor muyduk ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 fantastik dörtlüye katılalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ucun birine katilacagiz bence. saka maka suriyeden sonra arap bahari kurt bahari olup turkiyeye gelicek demedi demeyin. maksimum 5 seneniz falan var, en acilinden kacmaya bakin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 2 gün sonra geçer. pick(pick ney la?!)peak yapıyor böyle arada. o değil de, ''2-3 mehmet için meclis toplayamayız'' diyenler şimdi toplarlar mı acaba meclisi merak ettim doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 valla kacinda benim kaderim olmus mesela. halen turkiye haberlerini kacirmiyorum, burada trt haberleri yayinlaniyo gunluk yarim saat otomaitk kaydediyorum. babam kiziyo bana avustralya ile ilgili bisiler sorup cevap veremeyince, takip etsene okusana diye. lan nesini okuyiyim? agacin dali kirilmis, belediye baskani tipli biri geliyo, evet bunu kiranlari yakalayacagiz. bicak kemige dayandi. aksiyon yok. bize bak, ucak dusuyo, gemiyle israile indirme yapiyoruz. tam amerikan filmleri gibi. isin sakasi ciddiye almayinda durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar