Murray Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Yazdıklarımı anlaman lazım önce. 2 Mil tech önde olduğun halde, 22k'lık ordunla 5k'lık kazak ordusuna yenilmenin mantıklı açıklaması yok. Güçleneyim kimse karışmasın demiyorum ayrıca yazdıklarımı tekrar oku, kimse karışmasın deseydim savaşa girmezdim zaten ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2016 Combat scriptlerinde bir bug olabilir. Oyunun senin başarını kıskanıp sana kumpas kurması ise pek olası değil. Bug değilse yenilmenin vardır bir sebebi. O bahsettiğin combatın ss ini görmeden dediklerine hiç inanasım gelmiyor kusura bakma. Çok abartıyormuşsun gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 river crossing+ general+ fullcavalary kazak ordusu nomad plains bonus mümkün olabilir bole seyler. bide oyunun gizli bi yanı yok zaten herseyi ortada. notepad++ acamadığın bi dosyası yok nerdeyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 abi 22 k orduda ordu dengen nasıl gidip 2 infantry 20 cavalry alıp dagda saldırdıysan yenilirsin oyunda oyuncuya karşı olan tek şey var oda oyunucunun oynadığı bölgedeki diplomatik dengeler daha reaktif oyun o bölgeyi daha aktif tutmaya çalışıyor onun dışında hiç bir kumpas felan yok osmanlı aç 1600 senesine gel yeterince corelarını toparladıysan boyama kitabı oynamaya başla çok hevesliysen truce timer tutsun diye ben 3 cepehede sırayla ordu döndürüyordum timur avusturya rusya şeklinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 geçen hafta hindistanı kurmak amacıyla vijayanagarı aldım. nalet olasıca hinduları bir türlü yenemedim. askeri olarak hep daha büyük ordum var ama diplomatik olarak kime yanaşacağımı bulamadım. baharat ı kurana kadar herşey mükemmel baharatı bi kuruyorum adamlar hop müttefik. benim müttefiklerde hiç savaşmıyor. mal gibi ne onlar bana saldırıyor ne ben onlara. man power desen bi toparlanmıyor. Tek güzel yanı ganimet gibi para var akıyor. Birde şöyle bir tespitim var; 60k ordum 40k mp var, düşmanda 45k ordu 30k mp var. adamın ordusunu öldürüyorum 2-3 kez sonra bi bakıyorum benim mp 0 adamın hala 25k mp si var .İdeam quantity, benim kaçırdığım bi nokta mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 merc kullanıyor olabilir, ayrıca exhaustion da önemli manpower yenilenmesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Çok merci kullaniyolardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 özellikle infantrynin 1/3 kadar kısmını merc kullanmak lazım öbür türlü inanılmaz manpower harcanıyor paran çoksa infantryleri consolidate edip abanıcan merce 10 k civarına dusunce MP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 oyunda osmanlı ve avusturya hayvan gibi paralı asker basıyo kendi asıl ordusunu yensen bile paralılara yeniliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 zaten savaşın ortasında mp 0 lanınca paralı askere abanıyorum, savaş bittiğinde atıyorum 40 k askerim varsa 30 k sı paralı oluyor. ama listeden baktığımda yendiğim ülkenin ordusu 0 ama mp si hala 30 k oluyor. tam çözemedim bu işi. başta paralı basıp onları önden mi yollamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 e yani =) savaş başlamaya yakın paralıları recruit et. En sağlam yerlerine onlarla gir, direk yıldırım saldırısı tarzı. Sonra adama gerek kalmayınca disband edebilirsin, yada savaşın bitmesini bekle. ben öle yapıodm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Ilk oynadigim zamandi adami yendim sonra askerleri ulkeye geri cektim, paralilari ayirip disband ettim. Pat savas actilar basta niye oldugunu anlamadim 2-3 oyun boyle gitti. Megerse ordum birden azalinca mp de 0 olunca saldiriyorlarmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Mercenaryleri disband etmeden kendi ordunu oluşturmak şart. Yoksa dediğin olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2016 birde 4 den fazla ülkeyle diplomatik ilişkin varsa ülke sayısınca diplomatik puanından düşüyor. bu olay çok sinirimi bozdu mesela. vassal tutamıyorum bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 Arkadaş 1400 Saat oynayan adam harita boyama gibi saçma bir yorumu nasıl yapıyor. 24 saat oynasan 60 gün hade günde 4 saat aralıksız oynadın desen 1 yılını heba etcen böyle düşündüğün bir oyun için. Normal hızda saate 10 yıllık bir süreç geçirdiğini düşündüğünde 40 saate oyunu baştan sonra bitiriyon. 30 kere oyunu baştan sonra bitireceksin??? Abi anladım ilk 200 saate geç düştü jeton beğenmedin daha ne oynuyon mazoşist misin? Hocam bu algı kapasitesi ile paradox strategy oyunu oynama brak başkaları oynasın. Senin için süper GTA felan var tamamen el kabiliyeti RND faktoru felan yok takıl sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 Yav he tamam GTA'cıyız aynen. Sen istiyor harem, verecek 20 bucks daha : https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/europa-universalis-iv-rights-of-man-announced.963629/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2016 calvaria said: birde 4 den fazla ülkeyle diplomatik ilişkin varsa ülke sayısınca diplomatik puanından düşüyor. bu olay çok sinirimi bozdu mesela. vassal tutamıyorum bu yüzden. o sayı sabit değil dplomatic relationship sayısı ulke seviyene gore (ducky kingdom empire) idealara gore ve dulke tipine gore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2016 One Night in Paris Ohhh beeee 8-9 ddenemeden sonra .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 yeni patch geldi, teknoloji sistemi değişti tabii bildiğiniz gibi. Koreyle biraz oynama imkanı bulabildim eğer hiçbir şey yapmayıp beklenirse tech penalty eski %60'ı çok aratacak seviyelere çıkıyor. Ama 3. enstitü olan colonialismi elde etmek mümkün. http://i.hizliresim.com/gXgm4O.jpg rönesans büyük sıkıntı ama printing press bakalım nasıl gelecek bana kadar. Öte yandan colonialismi benim almam avrupa açısından belki 100 yıllık %50 tech penalty demek asdasdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Hayret nasıl dlc ile değilde patch ile getirmişler. Tech sistemi nasıl oldu şimdi? Bina vs. mi kuruyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 evet tech sistemi beleş. Bina degil de enstitüler var bunları "embrace" ettiğinde o enstitüyü embrace etmemenin verdiği tech penalty kalkıyor ki her enstitü yıl başına %1 tech penalty veriyor ama limiti %50. Tribal governmentlar hariç herkes feodalizm ile başlıyor ve tech penalty 0 sonra 1450'de rönesans çıkıyor. Her enstitünün kendine göre nerede çıkacağının şartları var. Rönesans kuzey İtalya'da çıkıyor kesin olarak. Kolonicilik, Amerika'yı keşfeden ve Quest of the New World idea olanlarda çıkıyor. detayı için link Sonuç olarak uzak doğu için eğer colonialism enstitüsü alınmazsa %150 tech penaltı oluyor 1600lerde. Şu an Kore ile oynuyorum yıl 1554 daha rönesans Irak civarında yavaş yavaş yayılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Kuzey avrupa patates olur o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 printing press de kuzey avrupada çıkıyor. Onlar da o açıdan avantajlılar. Asıl sıkıntı asyada ama onun için de development öneriyorlar. Bir province geliştirildikçe en eski enstitü gelişimine de katkısı oluyor, normalde aylık olarak artmasa bile bir provinceı sürekli geliştirerek orada enstitüyü geliştirmek mümkün. Province ın development costunu düşürmek için de Center of trade, başkent, farmland sonra burghers estatein loyalty ve influence ı yüksek tutmak gibi taktikleri kullanarak toplamda 2k monarch puanına kendi rönesans merkezinizi yaratabiliyorsunuz. Benzer şekilde printing press için de bu taktik kullanılabilir. Eski sistemde tech penalty yüzünden boşa giden puanlar yerine şimdi o puanlar developmenta gidecek. Economic ideas da -%20 development cost sağladığı için faydalı gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Dusmanin bolgesini kusatmis iken dusman sana saldirinca sen attacker+terrain penalty aliyosun. Nedir bu bug mi yoksa degistirmisler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2016 kaleleri değiştirdiler. o bölge kimin kontrolünde ise her zaman bölgenin sahibi savaşta defender olarak değerlendiriliyor ve terrain bonusunu alıyor. Ama şöyle bir saçmalık da var, tamam terrain bonusu aldın ama ordu oraya riverdan veya gemiden inmiş ve aradan aylar geçmiş olmasına rağmen bölge sahibinin ordusu gelince sanki olay yeni olmuş gibi river crossing vb bonusları da bölge sahibi alıyor. Bir yandan iyi olmuş dağlara kale yapmak artık çok daha önemli ama bu bonusun bu şekliyle olması da çok mantıklı değil. Paradox forumunda güzel bir öneri vardı. Victoria II'deki siper bonusu benzeri bir sistem. Victoria'da teknoloji seviyesine göre bir ordu bir yerde durdukça örneğin bir ay, her ay başına +1 dig-in bonusu alırdı. Bu kaleler için de ordu kalenin olduğu bölgede durdukça zaman içinde terrain bonusu silinsin deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar