Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

iki-üç yerden steer edilen trade nodelar tercih.tabi o trade node un içindeki centre of trade sayısı ve nodeun deniz kenarı olup olmamasıda önemli.eğer yeterince trade node yoksa gemiyle steer ediyolar bi sonraki trade nodea çoğunu.

amerikada karayip,avrupada genoa,venedik,antwerp ve lübeck en güçlü trade nodeları.ancak genoa,antwerp ve lübeckte çok fazla ülke olduğu için trade payları düşük oluyor.venedik deli gibi para basıyor onun için en başta.

buarada merchant republicler inanılmaz derecede op olmuş.trade league kurunca -1 diplo relations alıyosun ama neredeyse sınırsız şekilde tek provinceli ülkeleri league e davet ediyosun.defansif pact gibi bişey bu.birine saldırıldımı bütün league giriyor savaşa.

ki hani 10 tane ülke var desen leaguede her biri 8-9k adam basıyor.oyunun başında imkansız başetmesi.üstüne trade powerlarını sana aktarıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

meh 200 senelil bi luck of irish yaptım
ilk 10 senede irlandayı pale dışında fethettim
sonra scotland ile kanka olup fransa ile ally oldum
baya sanslı bi oyundu ingiltere ispanya fransa ve avusturya rivaliydi
ispanyada ile allianceda alınca ilk savasta ingilteyi ortadan boldum
sonra 2 savasta tamamaen annexledim
fransa ile kötü olduk o arada çok kızdırmadna iskocyanın azına vurdum vassal aldım
bitti sonra lcuk of irish
elimd eymişken city of citiesde yapıyım dedim
60 development sehir muhabbeti

ama tekrar hatırladım ki bu oyunda atlantik kenarı ülke oynanmaz
dünyanın en en en en sıkıcı şeyi kolonileşme
resmen auto colonize diye düğme olsa basarım
Sosyal ağlarda paylaş

timuridlerle başlayıp persiayı ayırdım oyun basından direk
persia olarak devam ettim
kara koyunlulardan ve 2 province minordan felan corelarımı geri aldım hatta basrayı ve cevresinide alarak haasa ile birleştim
haasayı vassallamıstım zaten onuda annexledim
baluistanın cogunu aldım
sanırsam andalanıda alırsam event patlıcam empire olmamı saglayan
timuridlerle savastım ama kazanamadım nogaylar cok acı geldi 20 k ordu ile
bu aksam devam ederimn amac aşivmıntı yapmak (mısır istanbulu ve yunanistanı almalı)
Sosyal ağlarda paylaş

timur oynarsan shia olan yere bi misyoner yolla, hemen shia zealotları çıkar zaten isyancılar sayfasına; accept demands de:
-2 true faith toleransı yiyorsun ama +4 heretic toleransı geliyor,
Birde -2 unrest advisor'ı tutarsan eventler harici isyan çıkmaz gayrı. create vassal şeysini iptal ettiler baya önce; taberastan->create vassal persia ile direk achievment alınıyordu falan eheh.
ya fazla büyümeyeceksin dominant pers kültürü için ya da fethe devam edip bir kaç yeri pers kültürüne convert edicen ki 2. daha iyidir bence. + raze baya bi op.

son patchde önemli iki şey var
religious unity saçma aşırı etkiliyordu corruption'ı ona ayar çektiler,
birde fabricate claim 20 spy network istiyor, üstüne %25 artıyor claim başına. onunçün de

kesin nerf gelecek ona da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...