BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Ama işte 0.4 gelmeyecek. ÖZellikle ilerki dönemlerde tax value'un çarpanı artıyor. 04. *1.04: 0.56 gelecek mesela ve bu bonussuz dediğim gibi her bina her yere yapılacak diye bir şart yok. common sense öncesi binalar mp dump için kullanılıyodu ondan önemliydi. Şimdi sadece gereken yerlerde olması yeterli. Ayrıca gidip mzab felan oynamazsan her ülke çok para yapabilme sansına sahip. Hatta büyük ülkelerin para kazanma sansı daha az. Hansa yada hindistandaki ülkeler felanda inanılmaz paralar yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Bu arada küçük devletle için paranın olayı merc ler. 10 k manpowerı olan ülke şu anda 22 k merc basabiliyor bi savas anında. Bunun içinde en kotu halde 500 gold + 500 de upkeepleri için gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 mzab dıyonda ddr onunlada para basıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Onu diyorum işte DDRdan aklımda kaldı Mzab bile epey para yapabiliyor. Ki MZabda bi bok yok yetişen hindistan ya da çin civarında ipek dye felan yetişen yerler productionda uçuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Bu arada aklımdayken soriyim. Bi oyun oyniyim diyorum West tech düşünüyorum. Ne oynasam? Brittany zevk verir mi? İSpanya oyniyim dediğim yeni bitti ingiltere bi daha kolonizasyon çok yordu. HRE de yeni AE mekanikleri ile nefes almak bile yoruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Peki kucuk devlet ile nasil basiyoruz simdi bu parayi tam olarak? Ilk olarak ne yapmam lazim gelirimi artirmak icin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordhen Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 BonePART said: Bu arada aklımdayken soriyim. Bi oyun oyniyim diyorum West tech düşünüyorum. Ne oynasam? Brittany zevk verir mi? İSpanya oyniyim dediğim yeni bitti ingiltere bi daha kolonizasyon çok yordu. HRE de yeni AE mekanikleri ile nefes almak bile yoruyor. İtalya'ya yönel hiç oynamadıysan, Floransa misal tam western tech'in bokunu çıkarma üzerine kurulu. Ama şu an yeni ülke kurmada sıkıntı var, Floransa'dan Tuscany'e geçtiğin zaman achievementlar iptal oluyor, ülkenin tag'ı değişince algılamıyormuş, bug fix gelecek diyorlar. HRE'de AE problemi yaşıyorsanız, innovative + influence gidince ekstra AE düşürme geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Bu arada oyunda Tunus'ta Tataouine diye bi province var ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordhen Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Nigger_of_the_sand said: Peki kucuk devlet ile nasil basiyoruz simdi bu parayi tam olarak? Ilk olarak ne yapmam lazim gelirimi artirmak icin? Ana trade alanını domine etmeye çalış, bunun üzerine toprak kazanmaya bakarsan nerdeyse tamamen ordu masrafını trade'den çıkarabiliyorsun. Savaşlardan sadece toprak değil, ekstra para ve tazminat al. Gelen paralarla da, eğer yapım ücretini karşılayacaksa tax ve production binası yap. Ana hatlarıyla böyle, ama oyunda çok değişken var, farklı ülkelerle oynarsan, yolunu nasıl çizebileceğini öngörmeye başlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 allm kallem edip basta kendi culture gurubundaki yerleri alıcansın işte. corelarını zaten toplıycan, sonra trade avantajı veya kıymeli malların olduğu yerlere hedef seciceksin. ne yaparsan yap sonucta en verimli kazanc fetihten geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 nigger uzun uzun yazmışsın da çok anlamlı değil dediklerin, oyunun başında o kadar para biriktiremezsin. Çin hariç hangi ülke olursan ol, orduyu full'ledikten sonra zaten tüm advisor'ları 3 yapacak paran kalmıyor. Paran varsa advisor'a yatır madem. western için tavsiyem Venedik, Milan da olablir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Mesele gelir arttirici yatirim yapilamamasi zaten. Su an 7 provinceli syria olarak oynuyorum, orduyu 12k olan limite dayayinca aylik -1.8 kayba gectim. Gokten 10k dusse bile o geliri pozitife cekecek yatirim yapamiyorum, parayi harcamaktansa tutmak daha mantikli gozukuyor diyordum yani. Ama Bina bonuslari benim zannettigimden farkli isliyormus, bunu belirtti diger arkadaslar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Maintenance'ı düşük tutuyorsun değil mi? Savaş zamanı artır sadece. Suriye 1444'de yok ama halep üzerinden trade'le kazanabilirsin sanırım para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 mail hesaplarınızı kontrol edin, paradox dlc için steam kodu yolladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 nordhen said: BonePART said: Bu arada aklımdayken soriyim. Bi oyun oyniyim diyorum West tech düşünüyorum. Ne oynasam? Brittany zevk verir mi? İSpanya oyniyim dediğim yeni bitti ingiltere bi daha kolonizasyon çok yordu. HRE de yeni AE mekanikleri ile nefes almak bile yoruyor. İtalya'ya yönel hiç oynamadıysan, Floransa misal tam western tech'in bokunu çıkarma üzerine kurulu. Ama şu an yeni ülke kurmada sıkıntı var, Floransa'dan Tuscany'e geçtiğin zaman achievementlar iptal oluyor, ülkenin tag'ı değişince algılamıyormuş, bug fix gelecek diyorlar. HRE'de AE problemi yaşıyorsanız, innovative + influence gidince ekstra AE düşürme geliyor. land of god yaptım italyada ama shadow empire olmadan hiç bişi yapamamak cok sıkıcıydı bide land of god olunca ben super bişi olcak sandım papalığın dukkanını kapadık sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 italya ve hre istemiyosan o zaman iskoçya veya macaristan dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 BonePART said: Bu arada aklımdayken soriyim. Bi oyun oyniyim diyorum West tech düşünüyorum. Ne oynasam? Brittany zevk verir mi? İSpanya oyniyim dediğim yeni bitti ingiltere bi daha kolonizasyon çok yordu. HRE de yeni AE mekanikleri ile nefes almak bile yoruyor. oynamadıysan isveç ile oyna kesinlikle.protestan lideri olup avusturyanın ağzını burnunu kır.hem ideaları en op ülkelerden hemde bisürü eventi,achievementı var.manpowerı sıkıntılı ancak mercenary upkeepi düşüren ideası var. polonyada çok güçlü,eastern tech ama teutonic orderı fethedip danzigi aldığında western teche geçiyorsun.yine bolce eventi var.avusturya ile ally olursan osmanlıyı perişan edebilirsin.ancak dediğim gibi fazla güçlü.1600lere geldiğinde okadar güçleniyorsunki bütün great powerlar koalisyon kursa bile birşey yapamıyorlar sana. onun dışında bohemia olabilir.yine din savaşları sırasında avusturyanın ağzını yüzünü kırıp hre olabilirsin. @nigga george lucas söylemişti bi röportajda tatooine ismini tunustaki şehirden arakladığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Sam said: mail hesaplarınızı kontrol edin, paradox dlc için steam kodu yolladı. aa bana bisey gelmemis, ne gondermis ki tam olarak merak ettim simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 ne güzel forumda bol bol grand strategy tartışılıyor 2. hedef: üyeleri m&t'ye kazandırmak 3. hedef : m&t multiplayer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Nigger_of_the_sand said: Sam said: mail hesaplarınızı kontrol edin, paradox dlc için steam kodu yolladı. aa bana bisey gelmemis, ne gondermis ki tam olarak merak ettim simdi evangelical majors unit pack. Forum üyeliği için teşekkür etmişler. Aktive edilen oyun sayısıyla alakalı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 mail gelmedi banada, paradoxa login olunca o steam baglantılı yerde vardı active ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Ya ben de oradan kayıt oldum ama, bu leaderboard için mesela forum üyeliği istiyor. Yani bir forum nick'in olacak, bunun için de gerekiyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 arkadaslar yillardir pc de oyun oynamayip bu aralar steam kurup bir kac indie game ile basladim. bu oyunun basligini surekli goruyorum, steam fiyati 40 euro, yilbasinda indirim gelir mi? strateji oyunu da en son age of 2 ile birakmistim gecmisim pek parlak degil ama bu tarz bir oyuna sarmak istiyorum. serinin onceki oyunlariyla mi baslamaliyim yoksa bunu indireyim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 logtrig said: arkadaslar yillardir pc de oyun oynamayip bu aralar steam kurup bir kac indie game ile basladim. bu oyunun basligini surekli goruyorum, steam fiyati 40 euro, yilbasinda indirim gelir mi? strateji oyunu da en son age of 2 ile birakmistim gecmisim pek parlak degil ama bu tarz bir oyuna sarmak istiyorum. serinin onceki oyunlariyla mi baslamaliyim yoksa bunu indireyim mi? indirim gelirde aoe felan hiç bir alakası yok bu oynun tamamen apayrı bir konsept ben yaklasık 3 4 defa yüğkleyip sildim victoriayı ve ckII yi (bu oynun kardeşi aynı sirket aynı konsept farklı temalar) oncelikle gidip bir kac lets play izler sonra satın al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2015 bu arada floransa basladım kendi cevremi yedim avusturya ispanya ile kanka oldum naplesda ayrılınc aonada alyans bastım en buyuk sansım osmanlı ve memluk venedike girince 2 3 parca toprak kaptım avusturyada ilgilenmiyo venedikle bi 50 seneye felan kapatıurım venedik arsalarını shadow empire cok onemli ama kimler cıkıcam HRE den republic oldugum icin emperor olamıyorum cıksam mı aceba ama cıkıncada HRE den toprak almak cile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar