Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

morale en basit defensive de var
defensive alabilirsin
birde sole bi durum var
avrupalıların ve osmanlının techi seninkinden iyi oldugundan ordular hem daha ileri techteler hemde uniteleri nokta olarak senden daha iyi her halukarda
westernize ederek techte yetişebilecek olsanda uniteleirn her zmana avrupadan daha koytu olacak
Sosyal ağlarda paylaş

Military tech de ileriydim m, admin etkiliyorsa olabilir, admin de gerideydim. Iki kisi oynuyoruz oyunu arkadasim Persia, agizlarini kiriyor affetmiyor.

Ayni sorunu Papal states oyunumda yasadim sonradan kendi kendine duzeldi. Military'ye harcadigim parayi dusurmem etkiliyor mu bunlari ? Ozetle savas yokken military harcamayi sifira dayiyorum savas halinde aciyorum, bu mu patlatio ordulari acaba
Sosyal ağlarda paylaş

perslerin hem şiilikten hem ülke idealarından hemde eğer pietysi yüksekse birde ordan +10 moral geliyor.müslüm techi 15inci techten sonra epey güçlü ancak moralde çok geri kaldıysan dediğin gibi o sebeple yeniliyor olabilirsin memlüklerle.

herhangi bir bonusu yoktu sanırım memlüklerin morale.onun için defensive alman şart.yinede moral veya disiplin bonusu olmayan ülkeler herzaman daha zayıf kalıyor bonusu olan ülkelere nazaran.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün müslüboyların %10 morali var aslında sağlam bonus. shii lerin %20 oluyo işte full pietyle.

full piety oynamak daha etkili nerdeyse her zaman zaten eğer cok sağ sol fethe diyosan. yok ufak kalcam falan diyosan o zaman low piety gidilebilri belki ama öle bir müslüman ülkesi yok oyunda zaten, durıyım takılayım colonzie olıyım falan diye.

belki granada falan olabilir aslında
Sosyal ağlarda paylaş

way of life ck2 dlcsi

common sense ve art of war almak lazım. nation designer için el dorado alınabilir. cumhuriyetler ile oynamak istiyorsan res publica al. Cumhuriyetler genel olarak trade republic olduklarından wealth of nation da alınabilir. Amerikan yerlileri ile oynamak istiyorsan conquest of paradise alabilirsin.

humble bundle ın geçenlerde build your bundle tarzı bi kampanyası vardı onunla common sense, art of war ve bir dlc daha %80 civarı bir indirimle alınabiliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

common sense diyecektim way of life yazmışım, bir yandan onun kodunu girerken ram'imin üzerine yazmış ahah. common sense yeni tabii, az indirim almış. neyse bakayım o halde, yerli vs ilgilendirmiyor.

o humble'ı kaçırmışım tüh. normalde hepsini çat çut alırım da eu4 çıktığında nefret etmiştim monarch point olayından, ondan gözü kapalı alasım gelmiyor indirim %75 filan değilse.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

coomon sense steam review'ları okudum da yerin dibine sokmuşlar. fort yok, maintenance istiyor filan diyor lol. coring pahalıydı zaten daha da arttırmışlar galiba. işkence bir oyunsa hiç dokunmayayım.

Dlc ilk çıktığında ai yeni mekanikleri pek beceremedi herhalde bir de bazı buglar vardı. Ona çok kızmışlardı.

Cüce'nin dediği gibi ben de daha çok beğendim şu anki sistemi. Kaleleri fethetmeden ilerlenemiyor içlere, güzel olmuş. Stratejik derinlik katıyor.

Development sistemi geldi benim hoşuma gidiyor bir bölgeyi geliştirebilmek. Sonuçta 400 yıl boyunca hiçbir gelişim olmamasından iyi tabii. Toplam development sayısına göre bölgedeki coring cost da artıyor. Haliyle italyadaki ufaklıklar zamanla biriken mpleri developmenta basınca oralarda cost uçuyor ama aldığın yer de ona göre zengin oluyor. Tabii yapay zeka her zaman doğru veya benim istediğim tipte geliştirmiyor bölgeleri.

Coring cost biraz artmış olabilir ama admin techin verdiği administrative efficiency artık coring costu da düşürüyor. 3 aşamada olmak üzerede her biri için %20 den toplamda %60 düşürüyor. Gerçi bu üçüncüsü oyunun sonlarına doğru açılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mp sistemi var tabii ama national focus diye bir şey eklediler sonra. Bu herhalde res publica ile aktif oluyor ama emin değilim. İşte national focus ile bir alan seçiliyor, diğer alanlardan 1 puan alıp seçilene ekliyor. Böylece istediğin alana +2 puanlık digerlerine -1 şeklinde bir sonucu oluyor.

Cumhuriyetlerde başa gelecek adamı seçebiliyorsun.

Monarşilerde rastgele geliyor monarklar ama oyunun 400 yılı göz önüne alındığında aşağı yukarı aynı puan üretiyor her ülke. Lucky nations a bir kıyak geçiyorsa oyun, bilmiyorum onu.

Özetle mpye çok da takılmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...