Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

baskentinle baglantı olmaması gerekiyor yani karadenizin kuzeyinden hindistana yol yaparsan gene yukselir coring.

balance patch gelmesi gerekiyor.
army tradition gelmiyor
manpower cabuk bitiyor yavas artıyor.

reductionlar olmadan coring yaklasık %50 diplo annex %60 daha fazla monarch point istiyor.
zaman geçtikçe devolepment yukseldigi için coring de artiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Manpowerın yavaş artması bence doğru. Askerin ölmesi nüfusun ölmesi anlamına geliyor, oyunda asker kaybetmenin ülkenin sürdürülebilirliği açısından hiçbir negatif etkisi yok neredeyse. Majör devletler devasa manpower havuzları bitene dek doomstacklerini maksimum seviyede tutmaya devam ediyor. Manpowerın yavaş arttığı gibi flat rejenerasyon da kalkmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

ABİ İYİDE 16 K MANPOWER POOL VAR
AYDA 200 KİŞİ ARTIYO
QUANTİTY ALMADAN OYNANMAZ OLmus oyun

bide cidden son pacth ck yordu beni
papacy ile kasmaya calısıyorum
fransa avusturya allyım
aragon naples tuscanye saldırıyoruz
yeniliyoruz
fransa ve avusturya aq
fransa ve avusturya
heriflerin bile poolu dolmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
batuhan said:

Ya şu avusturya ile nasıl oynıcaz. Electorlari kankalıyorum Hre garantide, bi venediğe daldım 2,3 yer aldım diye herkes koalisyon kurup ağzıma sıçıyo ilacı ne bunun.
Valla gittim hicazla oynuyorum güzel gidiyo.

Venedik Savaşı'nı başlatmadan
- müttefikleri kim
- o Müttefiklerin müttefikleri kim
- Venedik ve ana müttefiklerinin düşmanları kim
- Venedik ve müttefiklerinin seçilmiş hedefleri ne
- Venedik'in papa ile ilişkisi ne düzeyde

Baktın mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

kizillelma said:

batuhan said:

Ya şu avusturya ile nasıl oynıcaz. Electorlari kankalıyorum Hre garantide, bi venediğe daldım 2,3 yer aldım diye herkes koalisyon kurup ağzıma sıçıyo ilacı ne bunun.
Valla gittim hicazla oynuyorum güzel gidiyo.

Venedik Savaşı'nı başlatmadan
- müttefikleri kim
- o Müttefiklerin müttefikleri kim
- Venedik ve ana müttefiklerinin düşmanları kim
- Venedik ve müttefiklerinin seçilmiş hedefleri ne
- Venedik'in papa ile ilişkisi ne düzeyde

Baktın mı ?

Ya aslında venediğin müttefikleri çok değil 4 toprak alsam OE patlıyo 2 toprak aldım %60 OE de bile italya ve güney almanyadaki devletler direk outrage olup, burgundy nin altında koalisyona giriyor, sonra burguny ile kanlı bıçaklı olan fransa ve castilya bile yine bana dalıyor ben sırtımı macaristan, polonya, litvanya ya dayıyorum ama galip çıksam bile ülke geri kalıyo.
Şu reformu geçirip dalsam venediğe OE azalır mı acep?
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden öyleymiş moskova ile oynarken toplu toplu litvanyadan , isveçten yada kazandan fln götürürken OE %100 vurduğu olmuştu hiç koalisyon görmemiştim. Çatur çutur yutarım sanmıştım :) ufak ufak kapıp, relase nation + vassal diplo annex yolunu izlemek lazım. Peki bu electorları vassallayın fln diyolar. O işi direk savaş açıp mı yapıcaz, elector olan zaten diplo vassal olayına yanaşmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

avusturya ile diplo annex yapa yapa ilerle sadece.zaten idealardan diplomatic reputation kazanıyorsun deliö gibi üstüne bide influence idea alıdınmı çatır ç4atır büyürsün.italyadaki devletler imparatorluktan çıkınca 1490 gib onlarıda vassal annex yaparsın.

ben şu lig savaşlarında protestan liginin lideri nası belirleniyor anlamadım.ingiltere ve bohemya oldu lider ben iskandinvya ile olamadım ikisindende hem puan hem pretij hemde asker sayısı olarak fazla olmama rağmen.commonwealth ilede unionum var.

neyse ingiltere lider olarak savaşı açtı neyse dedim kazanırsak imparator olayım bari.protestan electorlar ile aramı düzelttim.fransadan rusyaya kazanalım diye 30k manpowerımla koşturdum .ingiltere fransaya bi 15k adam çıkarttı ilk savaiında yenilip bıraktı herhangi bişey yapmayı gemilerini kıyıda yüzdürmek dışında.

en sonunda warscoreu 70e kadar falan getirdim,ingiltere barış imzaladı,fransadaki kaybettiği toprakları geri almak için,sonuç olarak westphalia imzalandı kazanıcğımız savaşta ingilizlern açgözlülüğü yüzünden,imparatluk hayalleri suya düştü achievement ile beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sinirden bilgisayarı kıracaktım.
Brandenberg olarak pomerianıayı aldım teutonları aldım. Herkezle cok iyiyim 4kraldır imparatorum.
Sansa bi anda Swedenla litvanyanın PU su için savasa girdim.
Azına azına vurdum Swedenın kazandım.
O an kralım oldu. PU bitti bi anda. Kafa durunca gitim savas actım truce oldugunu dusunmeden. Bi anda -5 stability. Ve butun dunya coalition yaptı.

Sıcarım bole işe abi yok mu bi ayar bole seylerde 3 defa sorsun. Scroll etmeden gozukmuyo truce breaker yazısıda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...