Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

AscAnsio said:

Oyunu 1,5 yıl evvel Digital Extreme versiyonda alıp nadasa bırakmıştım, bir ara oynarım diye. O arada çıkan DLC'nin haddi hesabı yok, ve toplamda 255 TL görünüyor. Anasını satarım lan böyle işin :(

Şöle diyim DLC'lerin 95%i görsel ama 6 TL 12 TL felan. Expansion tadında olanlar gerekli sadece. Onları indirimden alırsan diğerlerni almasanda olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

İslam Alemi’nin lideri saygı değer pek muhterem Osmanlı Sultan Ahmet Han,

Rusya’nın İsveç’e kutsal değerleri adına savaş açtığından haberdarsınızdır. Fransa, Protestanlar’ın tek lideri olduğunu göstermek adına İsveç’e destek amaçlı Rusya seferine çıktı. Bunu kabullenemeyiz. Rusya müttefikimizdir.

Rusya iki cepheden ezilirken ezeli düşmanımız olan Fransa’nın yenilmesi lazımdır.

Rusya’ya ciddi anlamda muazzam bir maddi yardım yaparak devasa ordular kurmasını sağladık. Fransa beklenmedik bir darbe yiyerek Fransa’da müthiş yenilgilerle rezil oldu. Telafi için Fransa’daki 100 binlik ordusunu da Rusya’ya taşıdı.

Uzun süredir planlanladığımız Fransa’nın sömürgelerini ele geçirme amacı güttüğümüz savaş için zemin hazırlanmış oldu. Biz de Fransa’ya savaş ilan ederek hızlıca İle-de-France’a yürüdük.

200 binden fazla askeriyle Rusya’da mücadele eden Fransa, ana yurdunu savunmasız bırakarak işimizi kolaylaştırdı. 1762 yılında tüm Fransa’yı işgal etmeye muktediriz, devam ediyoruz, ilerliyoruz. Koloni toprakları ve müttefiklerin katkılarıyla 500 bin askerimizle dünyanın dört bir yanında Fransa ile çarpışmaktayız.

Bilmenizi isteriz ki Rusya ile bağlarımızın ve bu savaşın İslam tebasıyla hiçbir alakası yoktur. Sizlerin bu savaşa tarafsız kalmanızı temenni etmekteyiz.

İspanyol İmparatoru Carlos III de Trastamara – ileten Elçi Rodrigo de Alarcon
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bu oyuna bir Arnavutluk yaması gerekiyor sanırım. Ya base taxini yükseltsinler ya da bölgelere ayırsınlar bir şekilde, gerçek tarihe göre oynanabilmesini mümkün kılsınlar. Arnavut isyanındaki savaşlara baktım da, çoğunluğu süvariden oluşan 8-10bin kişilik ordular çıkarıyormuş adamlar ve 1478'e kadar da sürekli yenmişler Osmanlılar'ı.

Sırf Arnavutluk için geçerli değil bu, minör devletler majörlerin karşısında fazla ezik kalmaya devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Cuce said:

ezilcekler tabi, sanlı osmanlının karsıısnda kim durabilir.

nabi bu full elan kac sene sürüyo ya..1680'de 7.4 morale geliyo adamlar, sansıma great captain falan eventle anca denkliyorum ki oda yetmiyo

ben sanırım fransayla 1620de 8.2 morali gördüm ki anglo-french uniona dönüştüğüm için elan bonusum yok
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni patch geliyor hayvan gibi değişiklik var. Özellikle castle sistemi siege systemi baya değişti.
Castleların upkeepi var artık ama levelinin karesi kadar adam gerektiriyoı siege için. Her settlementtada castle yok.
Yane özetle carpet siege çok çok hızlanmış durumda.
Birde saçma sapan istedişğinb zaman move cancellama olayı kalkmış.
Sosyal ağlarda paylaş

artık caplemeden ülkenin icerine ilerliyemiyosun. baya yavaslamıs işgaller artık. acıckası pek sevmedim bu deişikliği, geri kalan hersey güzel duruyo.

bende common sense gecmeden once osmanlıyla bi bitiriyim diyodumda yok yetmedi zaman, bide bohemianın fazlayayılamsıa sebep oldum onuda corelıyamıycam muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

vatana millete hayırlı olsun.
coring cost artacak dediler, bloblamak zorlascak dediler,her patch wc austria yla yapılır dediler.

haritanın 1/3 unu alana kadar gayet zevkli bir oyun oldu. dunyadaki tek buyuk guc olunca baya sıkıcı hale geldi. bi yerden sonra koalisyon bile kurulmadı 15-20 ulkeye karsı +500 ae olmasına rağmen.
http://i.imgur.com/uO7iaAX.jpg
http://i.imgur.com/JiTKc4G.jpg
http://i.imgur.com/Mbz3oPz.jpg
http://i.imgur.com/EliuNYx.jpg
vassal yaptıktan sonra kolonilesmeye baslayan danimarka kolonisi haric tamamı ottoman colonileri portekize bile çıkarttırmadım koloni
Sosyal ağlarda paylaş

administraten ilk 3 idea açtım
religious sadece cb yi açtım(arada adm birikince divine supremancy açtım, sanırım 3. idea %25 stab red veriyor oda onemli)
colonist zaten diplo

3 idea açtıktan sonra wc garanti olana kadar admin tech uplamadım.(yaklasık 1600ler)

holy warı geç açtıgım için en az dip cost olacak hedefler seçtim.

moskovaya giderken horde feedledim.(horde cb)

qq dan persia core olan 1 province alıp release ettim,timurun persian corelardan baglantısını kesecek sekilde en dogudaki persian corelarını feedledim (persian patriotlar isyan edince access olmadıgı icin mudahale edemiyo butun persia tek savasla vassalım oluyo)

mamluk e mission ile dalınca 33+25+25 beles zaten.

avrupada serbia yı vassal yapıp bosna ve avusturya venedik tarafını ona feedledim.
hungary polonya ve austriyaya 2 ayrı savas kaybedince tek savasta vassalım yapıp oyun boyunca bohemia ve polonyayı ona feedledim bohemianın core cost increase oldugu için mutlaka vassala yedirmek gerekiyor.

sanslı oldugum kısım: burgundury inheritance olmadı,o bolgede guyenna gibi ufak devletler kuruldu fransa 3 province kaldı hemen non cb warla fransayı aldım gerisi feed.

iberiada aragon portekizi ally yaptı naples le union surerken naples e saldırdım iber adasından 2 portekiz 2-3 aragorn 1 naples province aldım. aragon un ada provinceleri alınca portekiz core range de oluyor.naplesden italyadaki provinceleri claimlemek için aldım

granadayı vassal yaptım. claimlediklerimi ben aldım claimsiz olanları granadaya feedledim.

butun bunları yapmak için dotf sart(we reduc). infarnity için merc kullanınca attritiondan dolayı we artmıyor boylece diplo harcamak zorunda kalmıyorsun( defalarca harcadım tabiki ama çok farkettiriyor). 1444 den itibaren national focus adm 1 kere bile degistirmedim. 1500 den sonra surekli level 3 adm advisor(varsa level 2 unrest dusuren de kullandım). tabi bunu finanse etmek için 1550lere kadar 20+loan ın vardı hep bi ara %12 infliation oldu.

fabricate claim cok onemli.core reduc dısında ozellikle rivalle birlestiginde province aldıgında gelecek ae yi inanılmaz dusuruyor.

stab arttırman gerekirse 1 aylıgına -%10 cost veren advisor almak gerekiyor.

bide stab ne kadar yuksekse kral ve heirin eventlarla olme ihtimali o kadar dusuyor. oyunun basında +1 stab yapıp istanbuluda capital yapınca +2 stab oluyor en ucuz sekilde boylece fatih in uzun yasama ihtimalini arttırıyorsun.

adm yetersizliginden cok overextension kaynaklı rebeller çileden çıkarttı, bilsem girişmezdim bu işe totalde yaklaşık 120 saat surdu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben daha az baya daha az vassal feeddledim, onun yerine feedlemeden fuak ufak aldım core cost increaseldi, bi guney asya bide avrupada bohemiada kastım

idealar falan aynı, humanist almadım onun yerine religiodu doldurdum convert için arada bi 50 yıl dısında hep power projection 50 üstündeydi, hep +3 admin ve amdn focus gittim.

bokmu bin akurdum acaba, baya manucfactory dısında bina kurmadım adminlik neydese. bi conver için +3 misinary binası attım londraya romaya falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...