AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Oyunu 1,5 yıl evvel Digital Extreme versiyonda alıp nadasa bırakmıştım, bir ara oynarım diye. O arada çıkan DLC'nin haddi hesabı yok, ve toplamda 255 TL görünüyor. Anasını satarım lan böyle işin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 indirimi takip etseydin buraya da ayzmıştım, hepsi çok ucuzlamıştı ki bazı dlcler baya lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 AscAnsio said: Oyunu 1,5 yıl evvel Digital Extreme versiyonda alıp nadasa bırakmıştım, bir ara oynarım diye. O arada çıkan DLC'nin haddi hesabı yok, ve toplamda 255 TL görünüyor. Anasını satarım lan böyle işin :( Şöle diyim DLC'lerin 95%i görsel ama 6 TL 12 TL felan. Expansion tadında olanlar gerekli sadece. Onları indirimden alırsan diğerlerni almasanda olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 Akşam yeni oyuna başlayayım dedim, hem almanya achieventini de yaparım diye. Derken birbiri ardına koalisyon popupları çıkmaya başladı noluyoz derkene barış ve kardeşlik timsali olarak papa -AI pope vs 108 AE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 İslam Alemi’nin lideri saygı değer pek muhterem Osmanlı Sultan Ahmet Han, Rusya’nın İsveç’e kutsal değerleri adına savaş açtığından haberdarsınızdır. Fransa, Protestanlar’ın tek lideri olduğunu göstermek adına İsveç’e destek amaçlı Rusya seferine çıktı. Bunu kabullenemeyiz. Rusya müttefikimizdir. Rusya iki cepheden ezilirken ezeli düşmanımız olan Fransa’nın yenilmesi lazımdır. Rusya’ya ciddi anlamda muazzam bir maddi yardım yaparak devasa ordular kurmasını sağladık. Fransa beklenmedik bir darbe yiyerek Fransa’da müthiş yenilgilerle rezil oldu. Telafi için Fransa’daki 100 binlik ordusunu da Rusya’ya taşıdı. Uzun süredir planlanladığımız Fransa’nın sömürgelerini ele geçirme amacı güttüğümüz savaş için zemin hazırlanmış oldu. Biz de Fransa’ya savaş ilan ederek hızlıca İle-de-France’a yürüdük. 200 binden fazla askeriyle Rusya’da mücadele eden Fransa, ana yurdunu savunmasız bırakarak işimizi kolaylaştırdı. 1762 yılında tüm Fransa’yı işgal etmeye muktediriz, devam ediyoruz, ilerliyoruz. Koloni toprakları ve müttefiklerin katkılarıyla 500 bin askerimizle dünyanın dört bir yanında Fransa ile çarpışmaktayız. Bilmenizi isteriz ki Rusya ile bağlarımızın ve bu savaşın İslam tebasıyla hiçbir alakası yoktur. Sizlerin bu savaşa tarafsız kalmanızı temenni etmekteyiz. İspanyol İmparatoru Carlos III de Trastamara – ileten Elçi Rodrigo de Alarcon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Bu oyuna bir Arnavutluk yaması gerekiyor sanırım. Ya base taxini yükseltsinler ya da bölgelere ayırsınlar bir şekilde, gerçek tarihe göre oynanabilmesini mümkün kılsınlar. Arnavut isyanındaki savaşlara baktım da, çoğunluğu süvariden oluşan 8-10bin kişilik ordular çıkarıyormuş adamlar ve 1478'e kadar da sürekli yenmişler Osmanlılar'ı. Sırf Arnavutluk için geçerli değil bu, minör devletler majörlerin karşısında fazla ezik kalmaya devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2015 ezilcekler tabi, sanlı osmanlının karsıısnda kim durabilir. nabi bu full elan kac sene sürüyo ya..1680'de 7.4 morale geliyo adamlar, sansıma great captain falan eventle anca denkliyorum ki oda yetmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2015 bohemiaya cok buyukdu heryeri %100 core costladı, şimdi dövsem bunları alsam toprakları osmanlı olarak client state cıkartabilirmiyim o hre toprağından corelamadan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2015 Cuce said: ezilcekler tabi, sanlı osmanlının karsıısnda kim durabilir. nabi bu full elan kac sene sürüyo ya..1680'de 7.4 morale geliyo adamlar, sansıma great captain falan eventle anca denkliyorum ki oda yetmiyo ben sanırım fransayla 1620de 8.2 morali gördüm ki anglo-french uniona dönüştüğüm için elan bonusum yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Yeni patch geliyor hayvan gibi değişiklik var. Özellikle castle sistemi siege systemi baya değişti. Castleların upkeepi var artık ama levelinin karesi kadar adam gerektiriyoı siege için. Her settlementtada castle yok. Yane özetle carpet siege çok çok hızlanmış durumda. Birde saçma sapan istedişğinb zaman move cancellama olayı kalkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Tam tersine, carpet siege çok zorlaşmış. Çünkü ordular bir kalenin kontrol alanına girince kaleyi ele geçirmeden iç bölgelere ilerleyemeyecekler. Kontrol alanı da komşu olan bütün bölgeleri kapsıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 artık caplemeden ülkenin icerine ilerliyemiyosun. baya yavaslamıs işgaller artık. acıckası pek sevmedim bu deişikliği, geri kalan hersey güzel duruyo. bende common sense gecmeden once osmanlıyla bi bitiriyim diyodumda yok yetmedi zaman, bide bohemianın fazlayayılamsıa sebep oldum onuda corelıyamıycam muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 ne zmn geliyor, dandik bir achievement yapıyordum. Seçim olsa bitirirdim tüh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 achievementı alana kadar kapatırsın abi updatei atla deve değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 özledim ya oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 özledimm ya oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 vatana millete hayırlı olsun. coring cost artacak dediler, bloblamak zorlascak dediler,her patch wc austria yla yapılır dediler. haritanın 1/3 unu alana kadar gayet zevkli bir oyun oldu. dunyadaki tek buyuk guc olunca baya sıkıcı hale geldi. bi yerden sonra koalisyon bile kurulmadı 15-20 ulkeye karsı +500 ae olmasına rağmen. http://i.imgur.com/uO7iaAX.jpg http://i.imgur.com/JiTKc4G.jpg http://i.imgur.com/Mbz3oPz.jpg http://i.imgur.com/EliuNYx.jpg vassal yaptıktan sonra kolonilesmeye baslayan danimarka kolonisi haric tamamı ottoman colonileri portekize bile çıkarttırmadım koloni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 bende anyıısnı kasıyorum truce breaksiz ama olmadı yetmedi zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 bliksem said: achievementı alana kadar kapatırsın abi updatei atla deve değil dayanabilir miyim sanıyosun :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 bu arada westernizedan gelen le trade company kurabiliyomusun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 HACI BEN KURDUM DEDİM İNANMADINIZ FELAN kuruluyo baya baya bu arad apatfch bu gec emi gelcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 westernize olunca trade company kuruluyo ama capital i london a falan tasiman gerekiyor yada araya vassal falan koyacan. baskentinle trade company'ye ekleyecegin province arasında land connection varsa buton bile gozukmuyor eklemek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 adm'i nasıl yettirdin bende o senedeyim, admin techte 22 de bıraktım corelar adm için ona rağmen yetmiycek 1822'e kadar gelecek admin puanı, increase coring costta corelamadım oyun boyunca 1-2 2 basetax dısında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2015 administraten ilk 3 idea açtım religious sadece cb yi açtım(arada adm birikince divine supremancy açtım, sanırım 3. idea %25 stab red veriyor oda onemli) colonist zaten diplo 3 idea açtıktan sonra wc garanti olana kadar admin tech uplamadım.(yaklasık 1600ler) holy warı geç açtıgım için en az dip cost olacak hedefler seçtim. moskovaya giderken horde feedledim.(horde cb) qq dan persia core olan 1 province alıp release ettim,timurun persian corelardan baglantısını kesecek sekilde en dogudaki persian corelarını feedledim (persian patriotlar isyan edince access olmadıgı icin mudahale edemiyo butun persia tek savasla vassalım oluyo) mamluk e mission ile dalınca 33+25+25 beles zaten. avrupada serbia yı vassal yapıp bosna ve avusturya venedik tarafını ona feedledim. hungary polonya ve austriyaya 2 ayrı savas kaybedince tek savasta vassalım yapıp oyun boyunca bohemia ve polonyayı ona feedledim bohemianın core cost increase oldugu için mutlaka vassala yedirmek gerekiyor. sanslı oldugum kısım: burgundury inheritance olmadı,o bolgede guyenna gibi ufak devletler kuruldu fransa 3 province kaldı hemen non cb warla fransayı aldım gerisi feed. iberiada aragon portekizi ally yaptı naples le union surerken naples e saldırdım iber adasından 2 portekiz 2-3 aragorn 1 naples province aldım. aragon un ada provinceleri alınca portekiz core range de oluyor.naplesden italyadaki provinceleri claimlemek için aldım granadayı vassal yaptım. claimlediklerimi ben aldım claimsiz olanları granadaya feedledim. butun bunları yapmak için dotf sart(we reduc). infarnity için merc kullanınca attritiondan dolayı we artmıyor boylece diplo harcamak zorunda kalmıyorsun( defalarca harcadım tabiki ama çok farkettiriyor). 1444 den itibaren national focus adm 1 kere bile degistirmedim. 1500 den sonra surekli level 3 adm advisor(varsa level 2 unrest dusuren de kullandım). tabi bunu finanse etmek için 1550lere kadar 20+loan ın vardı hep bi ara %12 infliation oldu. fabricate claim cok onemli.core reduc dısında ozellikle rivalle birlestiginde province aldıgında gelecek ae yi inanılmaz dusuruyor. stab arttırman gerekirse 1 aylıgına -%10 cost veren advisor almak gerekiyor. bide stab ne kadar yuksekse kral ve heirin eventlarla olme ihtimali o kadar dusuyor. oyunun basında +1 stab yapıp istanbuluda capital yapınca +2 stab oluyor en ucuz sekilde boylece fatih in uzun yasama ihtimalini arttırıyorsun. adm yetersizliginden cok overextension kaynaklı rebeller çileden çıkarttı, bilsem girişmezdim bu işe totalde yaklaşık 120 saat surdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2015 ben daha az baya daha az vassal feeddledim, onun yerine feedlemeden fuak ufak aldım core cost increaseldi, bi guney asya bide avrupada bohemiada kastım idealar falan aynı, humanist almadım onun yerine religiodu doldurdum convert için arada bi 50 yıl dısında hep power projection 50 üstündeydi, hep +3 admin ve amdn focus gittim. bokmu bin akurdum acaba, baya manucfactory dısında bina kurmadım adminlik neydese. bi conver için +3 misinary binası attım londraya romaya falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar