Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Diplomasi ve influence üstüne humanism almak şart gibi :) Deli gibi büyüye biliyorsun Osmanlıyla o zaman.

HRE'de salakça bir olay var aldığın toprakları vasala veremiyorsun :(

Birde claim yapmadan toprak alırsan AE dahada uçuyo.

Diplomasi > Military > Ekonomi şu anda oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Birde claim yapmadan toprak alırsan AE dahada uçuyo.

bu wargoal ile alakalı örneğin A bölgesine claim hazırlatıp, conquest A için girip hadi bi de B yi alıyım dediğinde B'de aggresive expansion tam tarife yazıyor.

Religious veya imperialism/nationalism gibi casus belliler ile ama %25 azalma var ve tüm bölgeleri için. Asya ve afrika için expansion idea tamamlanırsa %50 reductionlı cb var.
Sosyal ağlarda paylaş

onun yerine oyunun başında müttefiklik kursak? ben misal polonya ile müttefik oldum, sonra adamlar commonwealth oldu, almanyadan novgorod önlerine kadar, sonra hollanda kuruldu oda benimle müttefik oldu 1600 küsürdeyim hala mütefikkiz, en son avus. ve saz arkadaşları ile savaştık
Sosyal ağlarda paylaş

teutonlarla başarıya ulaştım sanırım.
5. oyunumda.

Gerçekten çok zevkli denemeniz lazım. Her oyunda bambaşka şeyler oluyor zaten.

Austuryaya ally olmaya kastım, burgundy rivaldı rival attım, hungary rivaldı rival attım.
ally oldum hre ye girdim.

yanda bi ülke var 3 oyunda dalmıştı bi toprak yüzünden orayı sattım ona

polonya dalmasın dıye 40 takla atarken Litvanya korumaya aldı benı. sora pomeraniayı vassalladım, annexlerken moskovayla aram baya iyi oldu.

moskovaya ally atıcam ama, benim onlara karsı gorusum -14, nasıl ıyılestırırım bunu ya?

İngiltere geldi benle ally oldu.

4 tarafım düşmanla cevırılı :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...