Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Bengal Aslanı achisi için başladım da Bengal'le, ne zormuş lan harbi afasd

ya isyan çıkar, ya hindular ayaklanır. manpower biter, dolana kadar aksiyona girilir.

Oyunda da Timur 2 senede dağıldı kendi kendine, o kadar da şanslı başladı da işte halen iç sorunları düzene sokamadım. Convert ediyorum sunni'ye gerçi orada mı hata ediyorum acaba bilmiyorum da asdfdas
Sosyal ağlarda paylaş

ilk oyuna timur ile başladım, isyan isyan şiiler rahat durmuyor, normal adamların dağılması...

bölgenin nüfus yapısını değiştirmenin bir eksisi var mı? perseleri özbekler ile değiştir meye başladım, gerçi bunu yapmadan önce pakistana girip 6-7 toprak almıştım, en son her ay 10x3 isyancı çıkıyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Feamer said:

birde, ülkelerin kültürlerini değiştire biliyor muyuz? nomad falan?

istedigin kültürü topraklarında tut, istemedigin kültür grubuda 10 province altında tutarsan degistirebiliyosun

teknoloji ağacıda değişiyor mu?

nomadları misal, eastern veya osmanlı falan gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, ordunun dizilişini oyuncu belirlemiyor. Otomatik olarak piyade merkez ve ön hatta, süvariler kanatlara, topçular ise arkaya atılır. Tabii cephe genişliği ve karşı ordunun büyüklüğü de göz önüne alınıyor. Mesela karşıda üç piyade alayı sende ise 10 piyade ve 2 süvari alayı varsa, üç piyaden merkezde olur, kanatlara çalışmaları için süvariler hemen onların yanında, diğer piyadeler ise kanatlarda durur.
Sosyal ağlarda paylaş

hıristiyanlaşma event'ını tetikleyecektir batılılaşma(eğer bi şey değişmediyse), batılılaşma ortasında bir anda ülkenin dini değişince ekstra zorluk oluyor ama tabi ki devam etmek de mümkün durum iyiyse.

Hıristiyan olmak daha avantajlı olduğundan önce durdurup hıristiyana çevirip memleketi, sonra yeniden başlatmak isteyebilirsin.

edit: baktım da, tamamen karıştırmışm. Hıristiyan olma sadece paganlar için, yalnız japonya'da hıristiyanlaşma yok muydu yahu? Çok oldu oynayanlı ama öyle bir şey hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...