Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

adam 17 sinde varacaksa bi noktaya
ordunu 16 sında oraya yurutursen vazgeçmiyor AI ilerliyor
orduları kitlemek için en güzel yöntem
mesela en temel aaktik kombatta
ufak bir orduyu(insta wipe olmayacak kadar 3 5 felan)
zor bir terrainde bi liderle tutmak
düşman saldırdığı anda reinforce etmek bu sayede düşmana hem -2 aldırtıyorsun
ve combat istediğin yerde oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

adam 17 sinde varacaksa bi noktaya
ordunu 16 sında oraya yurutursen vazgeçmiyor AI ilerliyor
orduları kitlemek için en güzel yöntem
mesela en temel aaktik kombatta
ufak bir orduyu(insta wipe olmayacak kadar 3 5 felan)
zor bir terrainde bi liderle tutmak
düşman saldırdığı anda reinforce etmek bu sayede düşmana hem -2 aldırtıyorsun
ve combat istediğin yerde oluyo

ben de bu yöntemi kullanıyorum.

Bu arada hata ama büyük devletlerle oynuyorsam özellikle ve büyük bir savaş kazanmışsam işte ne bileyim 35 vs. 35. tarzı (genelde fransa, Avusturya ile falan oluyor.) tutup kovalıyorum.

Ana güçlerini yok edersem toplanmaları ve tekrar sağlam güç getirmeleri en az 1-2 yıl sürüyor. Bu arada ordunun bir kısmını güvenli noktaya çekip, iki-üç liderle siege yapıyorum. Eğer ülke nispeten küçükse ve siege'dekilere istediğim zamam hemen desteğe gidebileceksem lidersizleri siege de bırakıp, liderliler ile spawn olmuş yeni birlikleri teker teker temizleyip gücün toplanmasını da engellemeye kasıyorum.

Ama işte Fransa da bu olmuyor. Oyunda şunu yediremediğim tek devlet oldu...

Brandenburg oyunumda mesela hep HRE devletlerinde savaşı yapıp, toplu girerdik ya da elimize verirdi o girerdi falan sdfas

Manpower'ı bitse mercenary'ler ile yükleniyor zalım, bir yerden sonra parası da bitmiyor kalleşin
Sosyal ağlarda paylaş

daa dun moskvy'ı sıkıstırdım adam gibi ordusuda yoktu nerdeyse tek basına. bi bohemia vardı yanında oda katılamadı kimse vermedi access.herhalde 10-15 provience siegeldim coğuda moskov civarında o kadarda severe winter deildiler paso ona rağmen 150k manpowerı 40k'ya erittim. savas mavas yok sırf siege ve yürümece. aydada 1.7k manpower geliyo ona rağmen.

sebek gibi yürümeyin elemanin topraklarında heleki defensive ideaslı adamların topraklarında
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha macaristan konusunda söledim ama sana
direk herkezin diş bilediği taze et tadında bi ülke
avusturya bileniyo
osmanlı bileniyo
polonya bileniyo
litvanya kankan sayılır oda ama polonyayı alınca commonwealth olarak bilencek felan
ilk oyun için kötü bi tercih
yoksa ryoouku olarak WC yapan adam var deli felan
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

daa dun moskvy'ı sıkıstırdım adam gibi ordusuda yoktu nerdeyse tek basına. bi bohemia vardı yanında oda katılamadı kimse vermedi access.herhalde 10-15 provience siegeldim coğuda moskov civarında o kadarda severe winter deildiler paso ona rağmen 150k manpowerı 40k'ya erittim. savas mavas yok sırf siege ve yürümece. aydada 1.7k manpower geliyo ona rağmen.

sebek gibi yürümeyin elemanin topraklarında heleki defensive ideaslı adamların topraklarında

abi rusya tamamen geri çekilse en doğuya doğru ordusunu öldürcem diye manpowerın bitiyo
ben sadece novgorod civarını siegeledim 5 6 nokta 70 k man power 10 k ya düştü

ama isveç oynumda süper bişi oldu
rusya novgoroda daldı
yarısından çoğunu aldı bende dalıp kalanı vassalladım
novgorod sanırsam russian empire olması için gerekiyo
olamadı cücük gibi kaldı muscovy olarak
bitirdim herifi resmen eauhehauhea
Sosyal ağlarda paylaş

Najd ile oynayan var mı ? Tradition ve ideaları müthiş ama en başta çok zorlanıyorum osmanlı,timur,memlük var düzgün bir strateji benimseyemedim hepsi ile aram iyi olsun alta doğru yayılayım diyorum olmuyor öbürü berikine savaş açıyor,beriki öbürünü öpüyor derken arada benim ülke heder oluyor. Save - load ile genişleyince her şey çok rahat zaten çöle hakim olduğum için düşman orduları gittikçe ufalıyor,army tradition desen 100,generallere uçuyor ama böylede pek zevkli olmuyor,save - load yapmadan güzel bir taktik lazım bana.
Sosyal ağlarda paylaş

najd neresiydi ya
tunusun orda mıydı
arap yarım adasında mı

her halükarda osmanlı ile kanka olup doğu afrikayı kolonileştirmeyi deneyebilirsin bence
portekizin oraya gelmesi çok uzun sürüyor çünkü
müslümanlarda çok koloni yapmıyor

osmanlı uzun süre timurdur memluktur urascak cunku
hatta sen bile onlardan biraz toprak yiyebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

najd neresiydi ya
tunusun orda mıydı
arap yarım adasında mı

her halükarda osmanlı ile kanka olup doğu afrikayı kolonileştirmeyi deneyebilirsin bence
portekizin oraya gelmesi çok uzun sürüyor çünkü
müslümanlarda çok koloni yapmıyor

osmanlı uzun süre timurdur memluktur urascak cunku
hatta sen bile onlardan biraz toprak yiyebilirsin

Hayır afrika'da değil arap yarımadasında işin kötü tarafı sınır şöyle şimdi ilk başta haasa'yı yiyorsun sonra yemen - umman - hicaz ama işte olaylar öyle gelişmiyor. Kara koyunlular en başta ciddi bela saldırırlarsa savunma şansın yok zaten o yüzden timur'un saldırmasını dört gözle bekliyorum onlara memlüklerle ittifak kurmakta bir problem,en başta oyun otomatik ilişkileri kötü başlatıyor şansıma.

Sosyal ağlarda paylaş

İngiliterenin başlangıcı çok irenç Sevmiyorum ben birbirinden kopuk toprak olayını sırf o sebepten soğudum japonyadan. Belki Art of War alsam ototransfer özelliği ile oynanır hale gelir.

Ama paradoxun kide tam köpeklik ya oyun özelliği satıyo herifler. Extra content felan değil. Toplu ordu rtimi ve otomatik troop trasnfer geliyo sırf onun için AoW alcam sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Trade yaparken temel amaç trade value'nun senin başkentinin bağlı olduğu trade node'a akmasını sağlamak. Merhantları genelde steer için kullan, collect ana trade node dışında pek işe yaramaz..

Gemilerin ticaret yollarını koruması gerekli. O bölgeye yolladığın gemi bölgedeki trade powerını arttırır. Yalnız bunu yaparken diğer ülkelerin trade powerını göz önüne alman lazım. Varsayalım ki bir bölgede senin dışında kimsenin trade powerı yoksa, oradan zaten maksimum efektifliği alıyorsundur, extra gemi göndermen ise yaramaz. Çünkü her bölgedeki trade powerının o bölgedeki bütün ülkelerin trade powerına oranı önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...