BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 adam 17 sinde varacaksa bi noktaya ordunu 16 sında oraya yurutursen vazgeçmiyor AI ilerliyor orduları kitlemek için en güzel yöntem mesela en temel aaktik kombatta ufak bir orduyu(insta wipe olmayacak kadar 3 5 felan) zor bir terrainde bi liderle tutmak düşman saldırdığı anda reinforce etmek bu sayede düşmana hem -2 aldırtıyorsun ve combat istediğin yerde oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 İstediğini almak için %100 yapmak zorunda değilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 full annex için mecbursun en ufak ülkede bile ha amacım tırtıklamak kenardan diyosan o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 o diil de oyuna macaristanla başlamayın. en iyi tip bu bak. sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 BonePART said: adam 17 sinde varacaksa bi noktaya ordunu 16 sında oraya yurutursen vazgeçmiyor AI ilerliyor orduları kitlemek için en güzel yöntem mesela en temel aaktik kombatta ufak bir orduyu(insta wipe olmayacak kadar 3 5 felan) zor bir terrainde bi liderle tutmak düşman saldırdığı anda reinforce etmek bu sayede düşmana hem -2 aldırtıyorsun ve combat istediğin yerde oluyo ben de bu yöntemi kullanıyorum. Bu arada hata ama büyük devletlerle oynuyorsam özellikle ve büyük bir savaş kazanmışsam işte ne bileyim 35 vs. 35. tarzı (genelde fransa, Avusturya ile falan oluyor.) tutup kovalıyorum. Ana güçlerini yok edersem toplanmaları ve tekrar sağlam güç getirmeleri en az 1-2 yıl sürüyor. Bu arada ordunun bir kısmını güvenli noktaya çekip, iki-üç liderle siege yapıyorum. Eğer ülke nispeten küçükse ve siege'dekilere istediğim zamam hemen desteğe gidebileceksem lidersizleri siege de bırakıp, liderliler ile spawn olmuş yeni birlikleri teker teker temizleyip gücün toplanmasını da engellemeye kasıyorum. Ama işte Fransa da bu olmuyor. Oyunda şunu yediremediğim tek devlet oldu... Brandenburg oyunumda mesela hep HRE devletlerinde savaşı yapıp, toplu girerdik ya da elimize verirdi o girerdi falan sdfas Manpower'ı bitse mercenary'ler ile yükleniyor zalım, bir yerden sonra parası da bitmiyor kalleşin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 daa dun moskvy'ı sıkıstırdım adam gibi ordusuda yoktu nerdeyse tek basına. bi bohemia vardı yanında oda katılamadı kimse vermedi access.herhalde 10-15 provience siegeldim coğuda moskov civarında o kadarda severe winter deildiler paso ona rağmen 150k manpowerı 40k'ya erittim. savas mavas yok sırf siege ve yürümece. aydada 1.7k manpower geliyo ona rağmen. sebek gibi yürümeyin elemanin topraklarında heleki defensive ideaslı adamların topraklarında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 fransanın olayı %20 morale abi. her türlü kayıp verdirtiyolar sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 ahaha macaristan konusunda söledim ama sana direk herkezin diş bilediği taze et tadında bi ülke avusturya bileniyo osmanlı bileniyo polonya bileniyo litvanya kankan sayılır oda ama polonyayı alınca commonwealth olarak bilencek felan ilk oyun için kötü bi tercih yoksa ryoouku olarak WC yapan adam var deli felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Cuce said: daa dun moskvy'ı sıkıstırdım adam gibi ordusuda yoktu nerdeyse tek basına. bi bohemia vardı yanında oda katılamadı kimse vermedi access.herhalde 10-15 provience siegeldim coğuda moskov civarında o kadarda severe winter deildiler paso ona rağmen 150k manpowerı 40k'ya erittim. savas mavas yok sırf siege ve yürümece. aydada 1.7k manpower geliyo ona rağmen. sebek gibi yürümeyin elemanin topraklarında heleki defensive ideaslı adamların topraklarında abi rusya tamamen geri çekilse en doğuya doğru ordusunu öldürcem diye manpowerın bitiyo ben sadece novgorod civarını siegeledim 5 6 nokta 70 k man power 10 k ya düştü ama isveç oynumda süper bişi oldu rusya novgoroda daldı yarısından çoğunu aldı bende dalıp kalanı vassalladım novgorod sanırsam russian empire olması için gerekiyo olamadı cücük gibi kaldı muscovy olarak bitirdim herifi resmen eauhehauhea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 mohaç savaşıyla başlıyo oyun, kral yok, heir yok. sikko bi dönem hani bi 50 sene önce başlasa tarihi yeniden yazarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 abi ilk oyunlar için bi kaç ülke var osmanlı fransa felan gibi cevresinde yemesi mümkün çok fazla ülke olan dierleri baya zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 abi fransada birde köpek gibi general var 5 5 5 3 felan generallerle geziyor adam army tradition veren bişi mi var adamda tam bilemiyorum ben isvec olarak 20 ustune cıkaramadım army traditionu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 bu arada ryouko wc deli öpmüş temalı seri https://www.youtube.com/watch?v=lhfgexzIO8A Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Najd ile oynayan var mı ? Tradition ve ideaları müthiş ama en başta çok zorlanıyorum osmanlı,timur,memlük var düzgün bir strateji benimseyemedim hepsi ile aram iyi olsun alta doğru yayılayım diyorum olmuyor öbürü berikine savaş açıyor,beriki öbürünü öpüyor derken arada benim ülke heder oluyor. Save - load ile genişleyince her şey çok rahat zaten çöle hakim olduğum için düşman orduları gittikçe ufalıyor,army tradition desen 100,generallere uçuyor ama böylede pek zevkli olmuyor,save - load yapmadan güzel bir taktik lazım bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 najd neresiydi ya tunusun orda mıydı arap yarım adasında mı her halükarda osmanlı ile kanka olup doğu afrikayı kolonileştirmeyi deneyebilirsin bence portekizin oraya gelmesi çok uzun sürüyor çünkü müslümanlarda çok koloni yapmıyor osmanlı uzun süre timurdur memluktur urascak cunku hatta sen bile onlardan biraz toprak yiyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 BonePART said: bu arada ryouko wc deli öpmüş temalı seri https://www.youtube.com/watch?v=lhfgexzIO8A bende izliyorum onu su anda 51 bölümdemi neyim. spoiler olmasın ama adam bütün osmanlıyı 15 yılda yiyip kustu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 napıyo surekli full annex mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Oyundaki en kolay ülke İngiltere ve Portekiz. Fransa ve Osmanlı nispeten zor ülkeler. WC conquest için en iyi idea Osmanlılarda bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 BonePART said: najd neresiydi ya tunusun orda mıydı arap yarım adasında mı her halükarda osmanlı ile kanka olup doğu afrikayı kolonileştirmeyi deneyebilirsin bence portekizin oraya gelmesi çok uzun sürüyor çünkü müslümanlarda çok koloni yapmıyor osmanlı uzun süre timurdur memluktur urascak cunku hatta sen bile onlardan biraz toprak yiyebilirsin Hayır afrika'da değil arap yarımadasında işin kötü tarafı sınır şöyle şimdi ilk başta haasa'yı yiyorsun sonra yemen - umman - hicaz ama işte olaylar öyle gelişmiyor. Kara koyunlular en başta ciddi bela saldırırlarsa savunma şansın yok zaten o yüzden timur'un saldırmasını dört gözle bekliyorum onlara memlüklerle ittifak kurmakta bir problem,en başta oyun otomatik ilişkileri kötü başlatıyor şansıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 İngiliterenin başlangıcı çok irenç Sevmiyorum ben birbirinden kopuk toprak olayını sırf o sebepten soğudum japonyadan. Belki Art of War alsam ototransfer özelliği ile oynanır hale gelir. Ama paradoxun kide tam köpeklik ya oyun özelliği satıyo herifler. Extra content felan değil. Toplu ordu rtimi ve otomatik troop trasnfer geliyo sırf onun için AoW alcam sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Abi işte Ormanlı ile kaynaş direk. Saydığın bütün ırklar rivalı cünkü osmanlının. Qara koyunlu timurid ve memluk. Ucunude sevmiyo Shia felan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 yeni başladım oyunu oynama, bir şey sormak istiyorum bu ticaret bölgeye tıklayınca açılına ticaret sekmesinde yaptığımız işler tam olarak neye yarıyor? gemileri ticarete eşlik için falan gönderiyorum ama değecek bir iş mi o da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Trade yaparken temel amaç trade value'nun senin başkentinin bağlı olduğu trade node'a akmasını sağlamak. Merhantları genelde steer için kullan, collect ana trade node dışında pek işe yaramaz.. Gemilerin ticaret yollarını koruması gerekli. O bölgeye yolladığın gemi bölgedeki trade powerını arttırır. Yalnız bunu yaparken diğer ülkelerin trade powerını göz önüne alman lazım. Varsayalım ki bir bölgede senin dışında kimsenin trade powerı yoksa, oradan zaten maksimum efektifliği alıyorsundur, extra gemi göndermen ise yaramaz. Çünkü her bölgedeki trade powerının o bölgedeki bütün ülkelerin trade powerına oranı önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 birde, ülkelerin kültürlerini değiştire biliyor muyuz? nomad falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 ryuku wc büyük map mi yoksa eski map mi? Yeni halinde çok zor olduğunu düşünüyorum çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar