Suark Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 incalara daldım, overextention artınca provinceleri satayım dedim bazılarına 900 bazılarına 400 verdıler sdsfsdasadsa zenginim yau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 eldar said: _Rave said: bende özbeklerle cengizin imparatorluğunu fethettim tekrardan,westernize oldum,topraklar kırımdan pekine,moskovadan tebrize.ancak litvanya ağzımı burnumu kırdı en son.müslüm askerleri çok zayıf kalıyor eastern teche karşı bile. askerlerin tipi değişmiyecekse westernize olmak çok gereksiz olmuş reform edince noluyordu nomadların teknoloji müslüman mı? Zaten müslümanlar için 1550'den sonra batılılaşmak gereksiz. Pip'ler fark eder ama artık aradaki farkı azalttılar, başedilmeyecek gibi değil. said: http://www.eu4wiki.com/File:Infantry_pips.png hele müslümanlarla eastern arası çok az fark, hatta level 21-22 gibi üstünsün bile. evet müslüman oluyor.ama ben şuan level 12deyim abi.baya tokatlıyolardı eşit sayılarda,özellikle moral yüzünden.sonradan düzeliyorsa bilmiyorum.aşağı yukarı 1530da falan çinden-kırıma sınır yapıp batılılaştım.ama hani zaten adm-dip i 8 tech fark olsun diye boşu boşuna çarçur ettim falan.çok gereksiz oldu buda.sanırım çin-afrika-mesoamerica vs. hariç westernize olmak oldukça gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Art of War steamde indirime girer mi acaba? Hem oynamak istiyorum hem de bugün alsam yarın kafamı duvarlara vurur muyum diye korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Lost my kids, wife, and job but I restored the Byzantine Empire to it's former glory. :) steamde biri yazmışç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Nigger_of_the_sand said: Art of War steamde indirime girer mi acaba? Hem oynamak istiyorum hem de bugün alsam yarın kafamı duvarlara vurur muyum diye korkuyorum. Son cikan dlcler girmiyo indirime bosuna bekleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 abi uyuz oldum paradoxa mail attım,param yok art of warı indirime de sokmuyonuz,bana hediye edin,param olunca bi sürü oyununuzu alıp eşe dosta hediye etcem dedim sana verirsek herkese vermek zorunda kalırız diye cevap attılar lan paradox forum hesabımın linkini attım,onca yıldır üyeyim,bir dünya oyunlarını almışım görebiliyorlar ordan,ama takmadılar :( şimdi parayı basıp alıcam,dayanamıyorum artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 osmanlıyla amerıkayı almayı mutlaka deneyın super $$$$$$$$$$ zaten anadoluya dokunan olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Coloni devleti kurulmuyormu? paranın sana akmasını nasil hallettin birde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Trade den gelen para var, bide normal olarak kurdugun bınalar para getırıyor. ilk basta province sattım, incalar cok yuksek meblaglara alıolar sonra işte panama node a collect from trade yolladım gelırı guzel. Aztece dalıyorum sımdı. Bir kısmı koloni bir kısmı işgal devleti. Upgrade ediorm işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 e tabi conquestedorlar dalmadan adamlarda altinlar gani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Aldığın yetlerin hepsi coloni olacak :) üzülücen sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 kapışırız, camış gibi ordularım var orda, anakaradan fazla. benimkiler zaten conquistador. İspanyollar benden sonra geldi, zaten fransayla kanki oldum onları tokatlıolar. Porteki sessiz sedasız yayılıo ama benim 3te1 im adamlar amerikada. Aztecleri bitirince komple kuzey amerikayı alıcam hohohoho anakaradaki saftirikler kapışsın dursunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Buryatia'yı seçtim, bütün bölgeler şamanist ama state religion budizm. Budizm'den şamanizme geçmek için ayaklanıp ülkeyi ele geçirmelerine izin verdim ama ülkenin dini değişmedi (rebel demandlerde gözüktüğü halde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Suark said: kapışırız, camış gibi ordularım var orda, anakaradan fazla. benimkiler zaten conquistador. İspanyollar benden sonra geldi, zaten fransayla kanki oldum onları tokatlıolar. Porteki sessiz sedasız yayılıo ama benim 3te1 im adamlar amerikada. Aztecleri bitirince komple kuzey amerikayı alıcam hohohoho anakaradaki saftirikler kapışsın dursunlar. biraz uzuleceksin ileride = koloni sistemini okuyabilirsin su linkten http://www.eu4wiki.com/Colonial_nation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 YOKEDERIM HEPSINI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Nigger_of_the_sand said: Buryatia'yı seçtim, bütün bölgeler şamanist ama state religion budizm. Budizm'den şamanizme geçmek için ayaklanıp ülkeyi ele geçirmelerine izin verdim ama ülkenin dini değişmedi (rebel demandlerde gözüktüğü halde) bug'a benziyor, accept dedin di mi isyancıların taleplerine? @suark, abi osmanlı'yla amerika'yı kolonileştirmek o kadar verimsiz ki, bir kere sevilla veya ingiliz kanalını almadan o ticareti kendine çekemezsin, ikincisi minimum %75 autonomy olacak denizaşırı bölgelerde. Ki zaten beş province aldığında bir bölgeden otomatik olarak koloni devleti kurulacak. Sadece tarif aldığınla kalacaksın. Onun yerine hindistanı ele geçir osmanlı'yla, en azından achievement yaparsın. Tabi ironman oynuyorsan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Accept dedirtmiyo malesef, neymiş efendim benim de pagan olmam gerekiyormuş accept edebilmek için. Adamların savaşı kazanmaları durumda yapacakları değişikliklerin arasında state conversion da vardı o yüzden adamların kazanmalarını bekledim ama din değiştirme hariç hepsini yaptılar bi o olmadı. Savegamei editledim değiştirdim dinimi ben de napiyim, ben üstüme düşeni yaptım oyun bozuksa benim suçum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 pagan derken, hangi tech grubundasın, o ülkeyi bilmiyorum. edit: bakındım da sanırım, rebeller pagan'a döndüremiyormuş. Açıkçası net bir şey bulamadım, yaptım diyen de gördüm fakat güncellemelerle değişebiliyor da bu tür şeyler, belki eskiden mümkündü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Avusturyayı aldım ne güzel planlı programı avrupayı ele geçirirken bir anda dünya savaşı patlak verdi. Manpowerla ordu dipleri gördü. Derken burgundy elini ayağını çekti toprakları bana kaldı. Şimdi bütün avrupa ağzı sulu şekilde bana bakıyor. 1kmanpower 24k orduyla avrupa ortasında kaldım. Pope hre başıyım manpower acil şekilde nasıl elde ederim? birde diplomacy idea seçtim üstüne ne alayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 savaş bittiyse zaten peace süresinden yırtarsın. relation diplomat falan koy toparlanır hafiften. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 merc alman lazım, manpower olayını dengelemek için. Sons of carthage achievement'ını henüz bitirdim, herkese tavsiye ediyorum. Kolay gibi duruyordu ama hem ispanyol hem de hre topraklarını almanız gerektiği için pat diye yapılmıyor. Gerçekten zevkliydi, ne aşırı ne zor ne kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2014 electorları vasal yaptık bu sfer imperial aut pointler eridi gitti ilk yasadan sonra ilerliyemedim. Bu imperial aut pointleri nasıl kazanacaz var mı taktiğiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2014 ben bohemia ile oynarken polonya-litvanyayı pu ya soktum savaşla,ardından integrate edince hreye toprak eklemekten direk 1 reformu geçirdim,gerisinide millete saldırıp bölüp,minor devletler serbest bırakırsan çabucak doluyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 direk collect from trade yapıyorum ben. Vergilerden de iyi para geliyor ya çok memnunum eldar said: Nigger_of_the_sand said: Buryatia'yı seçtim, bütün bölgeler şamanist ama state religion budizm. Budizm'den şamanizme geçmek için ayaklanıp ülkeyi ele geçirmelerine izin verdim ama ülkenin dini değişmedi (rebel demandlerde gözüktüğü halde) bug'a benziyor, accept dedin di mi isyancıların taleplerine? @suark, abi osmanlı'yla amerika'yı kolonileştirmek o kadar verimsiz ki, bir kere sevilla veya ingiliz kanalını almadan o ticareti kendine çekemezsin, ikincisi minimum %75 autonomy olacak denizaşırı bölgelerde. Ki zaten beş province aldığında bir bölgeden otomatik olarak koloni devleti kurulacak. Sadece tarif aldığınla kalacaksın. Onun yerine hindistanı ele geçir osmanlı'yla, en azından achievement yaparsın. Tabi ironman oynuyorsan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 çok memnun olabilirsin de verimsiz yani :D, fantezi yapmakta özgürsün tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar