Promenader Mesaj tarihi: Aralık 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2014 Ilk is galley olayini yaptim Savasta skaneyi aldim. Moskovadan once novgoroda saldirip neva ingermanland aldim/tabi bu arada polonyayla muttefigim. Ordan livonian ordere girip iki bolge aldim. Arada moskova novgoroda girmis novgorodun baskent izole olunca truce bittigi gibi aldim ve ticarette moskovanin basini ezdim. Norvece saldirip 1 bolge aldim sonrada danimarkadan kalan coreleri geri aldim. Cw moskovayi dovunce bi ulke serbest biraktirdim onuda altin orda yutmus baskenti 1 bolgeyle daha izole oldu. Sonrada norveci vassal yap gorevi geldi onu vassal yaptim annexliyorum su an ama aristocratic almislar nasil corelerim bilmiyorum :/ idealardada quality ve exploration aldim 180 dip lazim explorer ideasini acmam icin. Ondan sonra mp dolar baltiklara geri donus yaparim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 ha bide yazmamışım adminstrative idea sınıda alabilirsin.moskovayla kapışırken manpower çok sorun olucak ancak zaten national idealardan gelen mercenary maintanenceındaki indirim bide üstüne adminstrative gelince piyade olarak mercenary çoğunluklu oynamak manpowerı inanılmaz rahatlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Bu aralar ach kasıyorum. Zor olan bir çoğunu alabildim. Misal Roma'yı yeniden kur diyor, utana utana (Osmanlı ile savaşmamız lazım) bunu bile aldım. Malayı kurdum, Bengal ile Semerkand'ı aldım vs. Son olarak İngiltere ile oynuyorum. Yeni gelen felaketler yamasını en iyi hissettiren ülke olmuş. Şu zuştuğum Güller Savaşı bi bitmedi. Birkaç kere baştan açtım bu sefer şansım yaver gitti de York tarafını desteklediğim oyunda bir şehzade doğdu ve savaş bitti. Aman önceki oyunlarda nasıl isyanlar çıkıyor anlatamam. Manpower'ım 50k diyelim çıkan isyancı sayısı toplamda 100k. Biri bitiyor biri başlıyor derken iç isyan yetmezmiş gibi hem fethettiğim yerlerde özgürlük adına isyan çıkıyor hem de köylüler genel olarak isyan ediyor. Ama yeni açtığım oyunda muazzam iyi durumdayım. Bir taş ile birkaç kuş vurayım diyorum. İngiltere ile birkaç tane ach açarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 osmanlıyla ilk oyunum bitti, arabistana dalmadım hıc frıendly takıldım, biraz irana girdim. aq koyunlu aıle bağıyla ele gecırdım viyana kadar Avrupa benim güney doğu afrika komple sömürgem bide okyasnuta bazı adalıarm vardı. Güçlüydüm, rusyaya 1-2 kere defansif tokatladım. Bir kere Portekiz 100k ordularla daldı banada onuda tokatladım. westernize yaptım(keşke yapmasaydım) simdi bidaha ottoman oynuorm ama amerikada sömürge kasıorm. Avrupadan cacık olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 O saldirmadigin avusturya fransa uzer ama ileride. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 avusturyaya ılk oyundada dalaşmadım hıc. Hiç savaşmadık komsu olduğumuz halde. Katoliklere bulaşmayınca sorun olmuyor. Bide maddi olarak guclu olduğumdan akıyorum. Şimdi Macaristan bi ara çok genişledi, içinde isyan çıkarttım sırbıstan falan bolundu, hepsini alıp wassal yaptım, wallachia sırbıstan bide işte o tarafları :D vassallı iyi ya. Amerikaya yogunlasıorm, guneyı ele gecırmeye başladım yavaş yavaş gıdıorm. Doguyu sağlama alıcam bı ara, ak koyun kara koyun bi alliance yaparım, kuzeyde ruslar buyurken ıcınde ısyan çıkartır olmadı dalarım bir iki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Genişlemeyi limitte tutunca dalaşmıyorlar ya, ilk oyunda fransada dalaşmamıştı. Sadece bi kre ucunu kaçırdım Portekiz daldı hop yavaş die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 o limiti nereden görüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Limit dediği şey değişken aslında; eğer core'u varsa dalıyorlar, agresive expanion çok yükselirse koalisyona giriyorlar. Görev gelirse dalıyorlar. Historical rival, rival enemy gibi şeylerede bakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 o tür şeyler değişken, diplomat hükümdar değişir, savaşçı geçer ülkenin başına, o zaman savaş açmaya karar verebilir. Tabi ki iki ittifakın gücünü ölçüyor AI, ona göre karar veriyor ama tek kriter bu değil. Oyunun tadı achievement yapınca çıkıyor açıkçası, yoksa amaçsız kalıyor insan bir yerden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 limit overextention ya. yüksek tutmayın onu 50 leri geçmesin mümkünse hatta 20 ler iyidir. O yüzden vassallık çok mantıklı. Olmadı yendiğin adama başka devletler falan kurdur parçala iyice. Bide büyük devletlere elçi yollayıp arayı iyi tutuorm ben. Ya zaten avrupada zavallı protestanlar harici daldıgın herkesın arkasında 10 tane devlet oluyor. Gereksiz macera. Osmanlının neden viyana tıkandıgının al bir nedeni daha. Ufacık adaya dalıcam fransa ben sana dalarım dıyor, la bırak alayım kıbrısı dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 karaman can into space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Ben dayanamıyorum illa 10senedir bir savaş çıkartıyorum toprağıma toprak katıyorum. Tabikide casuslarla core elde ettikten sonra. topraklarıda tam anlamıyla kendime kattıktan sonra. Tabiki illa agrresive yiyoruz haliyle birikiyor sonunda koalisyon kuruyor göthler. Dur gaza geldim aksam yeni oyun açayım. Ne önerirsiniz? HRE hiç kuramadım mesela taktik nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Avusturya al şeçmenleri vassal yap, sonra bölebildiğin kadar böl milleti. Macaristan ve polonya HRE olmayan topraklara yürü. Milletle aranı iyi tut. Reformları geçir. gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 cumhuriyet olmayan herhangi bir küçük hre ülkesi seç bence, ya da achievement için ispanya olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Suark said: limit overextention ya. yüksek tutmayın onu 50 leri geçmesin mümkünse hatta 20 ler iyidir. O yüzden vassallık çok mantıklı. Olmadı yendiğin adama başka devletler falan kurdur parçala iyice. Bide büyük devletlere elçi yollayıp arayı iyi tutuorm ben. Ya zaten avrupada zavallı protestanlar harici daldıgın herkesın arkasında 10 tane devlet oluyor. Gereksiz macera. Osmanlının neden viyana tıkandıgının al bir nedeni daha. Ufacık adaya dalıcam fransa ben sana dalarım dıyor, la bırak alayım kıbrısı dimi cehal cehal konusmayın! askine fransayı almak icin ufacık adayı almıycak hayatta bırakacan, avrupada foothold icin canın cektimi savas acıp tıpır tıpır toplıycan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 bende özbeklerle cengizin imparatorluğunu fethettim tekrardan,westernize oldum,topraklar kırımdan pekine,moskovadan tebrize.ancak litvanya ağzımı burnumu kırdı en son.müslüm askerleri çok zayıf kalıyor eastern teche karşı bile. askerlerin tipi değişmiyecekse westernize olmak çok gereksiz olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 eğer tech yetiyosa absulut monarşi'ye geç,20 admin istiyor galiba %5 disiplin bonusu veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 daha açılmadı,açılınca muhtemelen ona geçicem ama %5 disiplin bonusunun etkisi pek fazla olmaz ya.hani benim infantry 1 fire 2 shock 2 moraleken adamlarınki 3 fire 3 shock 3 morale falan oluyor,hertürlü dövüyolar adam sayıları birbirine yakın olduğu vakit.anca zerglemem gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 efora değmiyor ya katoliklere dalaşmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 aslına bakarsan aynen öyle.cebelitarıktan veya sicilyadan çıkılmayacaksa doğu hem daha zengin,fethetmesi daha kolay ve önceki trade nodeları almak trade den gelen parayı çok arttırıyor. osmanlıyla bile macaristana değil irana hindistana gidilirse çok daha fazla gelir geliyor mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Suark said: efora değmiyor ya katoliklere dalaşmak Oyunun amacı katoliklere dalaşmak :) Avrupa ile dalaşmadıktan sonra zevki kalmıyoki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 ya işte hepsi bir oluyo sıf sen müslümansın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Sende Fransa ile ittifak kur. Kurulabiliyor kolayca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 _Rave said: bende özbeklerle cengizin imparatorluğunu fethettim tekrardan,westernize oldum,topraklar kırımdan pekine,moskovadan tebrize.ancak litvanya ağzımı burnumu kırdı en son.müslüm askerleri çok zayıf kalıyor eastern teche karşı bile. askerlerin tipi değişmiyecekse westernize olmak çok gereksiz olmuş reform edince noluyordu nomadların teknoloji müslüman mı? Zaten müslümanlar için 1550'den sonra batılılaşmak gereksiz. Pip'ler fark eder ama artık aradaki farkı azalttılar, başedilmeyecek gibi değil. said: http://www.eu4wiki.com/File:Infantry_pips.png hele müslümanlarla eastern arası çok az fark, hatta level 21-22 gibi üstünsün bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar