Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Promenader said:

süper güçlerle müttefik olmak meh, adamların zayıf anlarını kollayıp direk üstüne çökmen lazım. war exlerini fulleyip barışta ülke bıraktırsan baya bi daha toparlanması imkansız gibi bişi olur.

onu osmanlıda zaten yapıyordum da avrupa'da çok zor oluyor ya, bilmiyorum ben mi çok agresif oynuyorum da genellikle 6-7 devlete karşı minimum karşı karşıya kala kala ggleniyorum.

Benim gibi küçük ve orta işletmelerle de koalisyon olayım diyorum. Diploması vs. kasıyorum idea'dan tut oyun içine kadar ama yine gelip elimize veriyor süper güçler asdf

Danimarka oyunum şimdiye kadar iyi gidiyor işte bakalım. Trade temelli ve pasif oynuyorum biraz ama yavaş yavaş HRE'i karıştırmaya başladım. Oradan Fransa'ya akarım.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o güçlenme süreci sıkıntı friesland ile başlayıp hollanda kurulana kadar olan oluyor zaten tek toprakla fransa'ya nasıl kafa tutabilirim ? Yani bir taraftan burgundy'i yok etmelerine yardım ettim malum hollandayı kurmak için ancak diğer taraftan olan oluyor, sıkıntı dert yaratıyor. Şuan ki oyunumda hollanda ile süper güçlerden biri oldum koloniler her yerde ama işte fransa ve ingiltere müttefik oldu ambargo koydular bana vicdansızlar,diplomat gönderiyorum yağ çekiyorum abi yapmayın ben olaylara karışmıyorum benim işim başka diyorum nafile.
Sosyal ağlarda paylaş

sınır komşusu belirli bir core sayısını geçince yanılmıyorsam otomatik olarak düşman belliyorlar. Yani şey arkadan gelenin önünü kesiyorlar. O yüzden mesela Danimarka ile rahatım. Fransa derdi bayağı bir yıl olmayacak, şimdilik tek derdim Avusturya asdf

Fransa ile panpa olup işte iskandinavya kurulana kadar takılayım diyorum. Biraz orduyu sağlama alsam koloniye de başlayacağım ufaktan ama bakalım. Önce Lübeck'i almak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik durumlar iyi 1700'lere geldim great power oldum 3.yüm. Amacım bu değildi aslında ama ister istemez güçlendim. Şimdi tek amacım Fransa'yı parçalamak İspanya ile ittifak kurup topraklarını release ettirsem hem bana sempati ile bakan minik uluscuklar yaratır hem vassal yaparım onları sonra sıra gelir ingiltereyi öpmeye onuda öpersem avrupa da daha da sırtım yere gelmez oyunda biter zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

En son Brandenburg ile oynuyordum. Onda da çok pasif olup, sabırlı olmak gerekiyor. Baktım diplomasi bana göre değil dfads direkt Danimarka açtım.

yanlış. brandenburg'la ilk 100 yıl sağ kalmanın neredeyse YEGANE yolu day1 teutonlara savaş açmak. belli bir noktadan sonra oyun zaten fazla kolay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

teutonik'e zaten dalıyorum, direkt neumark için görev geliyor da gerisi sıkıntı oluyor.

Aslında işte tatlı dil olayda birazda şans gerekiyor. Benim oyunumda Fransa - Avusturya ile uğraştığım yetmiyormuş gibi Danimarka da süper güç olmuş, Hansa 25k'lık ordu toplayıp beni rivali yapmıştı.

Her 5 yılda bir bunlardan biri hobi olarak bana dalıyordu.

Baştan Ally işlerine girmedim rahat büyüyeyim diye, bir de Milan oyunumdan Fransa'ya hırslıydım lel pişman oldum adsf
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

paparnoz said:

Hollanda'dan aldığım zevki başka ülkeden almadım şu oyunda ne güzel bir cumhuriyettir öyle. Birde protestan hollanda oluyorum tadından yenmiyor. Keyfe keder takılıyorum yalnız Fransa çok büyük problem.

Fransa tam bir troll da oyun resmen kalleşlik düzeni üstüne kurulu asdf

Milan ile oynadım ben işte, Fransa'yı yanladım kendime dedim ki gelişirken bir şey olursa gelip döverler. Avusturya'yı, Bohemia'ı vs. hepsini yok ettik. Ben bayağı güçlendim böyle büyük ordu, devasa ekonomi vs.

Bi baktım Fransa ittifağı bozup, gel hele gel gel dedi. Hemen gidip kendimi Avusturya'ya yanladım. 6 core'u kalmış, bitmek üzereydi ama güçlü ordusu vardı. Ayrıca itleri vardı işte vassallar çok imparatorluk geyikleri. Fransa beklediğim gibi daldı, Avusturya direkt IMPARATOR olarak yanımda geldi. Büyük bir savaş, Fransa'yı GG'lettik. Bayağı büyük ordular ve 1000 ducata mal oldu bana, benim sayemde koyduk.

Neyse işte Avusturya oradan döndü. Corelar büyüdü vs, ordular üç katına çıktı. Tak onlarda ittifağı bozdu. Hemen kendimi Fransa'ya gömeyim dedim, gelmediler. İngiltere - İspanya kabul ediyor ama güçsüzlerdi. 5 yıl geçti, tak Avusturya da daldı. Böldüler ülkeyi asfsd

Ufaklarla oynayınca işte eninde sonunda Avrupa da Fransa ya da Avusturya belalarından biriyle çarpışman gerekiyor. Her şekilde de zararlı çıkıyorsun. Sirk gibi ortam, ne yaparsan yap seni eziyorlar.

En son Brandenburg ile oynuyordum. Onda da çok pasif olup, sabırlı olmak gerekiyor. Baktım diplomasi bana göre değil dfads direkt Danimarka açtım.

Şuan bayağı zevkli bir oyun var. Sadece military sorunum var ama isveç ve norveç union'um olduğundan rahat rahat takılıyorum. Hemen getiriyorlar adamlarını asdf

bende isveçle oynuyorum en son.iskandinavya boğazla korunduğu için avusturya değilde rusya teknolojide fark atamassan veya westernize olursa büyük dert.illa kafayı takıyor finlandiyaya.

yinede fransadan iyi rusya.fransa öyle bir trollüyorki oyunu,şuan bi eli madridde bi eli iskoçyada bi eli milanoda.burgundynin topraklarınıda aldı avusturyadan sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

fransayı bir tek bearnde yemleyerek dövebiliyorsun. ilk 100 yıl oda. vassaları annexledikten sonra tek başına tokatlıyo avrupayı.
under pu şu an.
savaşı acıp colonilerime bakıyorum gemilerimle fln oynuyorum, 20 dk sonra avrupaya bakıyorum cizgi cizgi mavi tokat manyagı yapmış.
benim 250k adam pariste oturuyo ama her an başkaldırabilir diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada arts of war ile birlikte kürt krallığı geliyormuş, İran'ı baya genişletmişler. Batı afrika'ya yeni devletler eklemişler ayrıca kıyı şeridi ile iç bölge arasına wasteland ekleyerek kolonileşme olayına ciddi set çekmişler, Hindistan'da raja sayısı bir hayli artmış aslında ck 2'deki hindistanı eu'ya geçirmişler birde ticaret rotasını değiştirmişler biraz.

Diğer taraftan isyan olayını değiştirmişler artık daha farklı bir sistem kullanacaklarmış. Diğer taraftan gemileri limana demirleyip çürümeye terk edebilme daha sonra da çürümeye yüz tutan gemileri tamir etme opsiyonu eklenmiş.(2 yıl çürümeye terk edilen gemiler 8 ayda tamir oluyor gibi). Önemli gördüklerim bunlar.

birde en önemli mevzuyu atladım onu da ekleyeyim, artık işgal ettiğimiz toprakları savaşa girdiğimiz müttefike kitleme olayı da gelmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
teknoloji default mu ılerlıyor? ıdeeları kendımız secıoz tamam ama techler otomatik secılıyor dımı?

bu arada, osmanlıyım ılk oyunumda. Kırımla aram çok iyiydi, her savasına gırmekten sıkıldım herıfın artık en son declıne ettım
aradan epey bı gectı baya bi - puanım vardı onlara.
sonra herıfler kendı kendıne tek olmak ıstedıler.

ally gıbıler ama yonetıcılerı benmısım, bı nevı vassal sanırım bu?

var mı somurebılecegım bı noktası
Sosyal ağlarda paylaş

Promenader said:

PU olmus adamlar, iliskileri +da tut yonetici olunce sana katilma sanslari var.

son dlc ile birlikte sünniler için pu kalkmadı mı? claim throne yapmaya izin vermiyor

vassallar genelde sınırları genişletmede işe yarıyor özellikle son dlc ile birlikte gelen işgal ettiğimiz toprakları direk müttefiklere verebilme çok iyi

mesela ben son oyunumda yemen i vassal hale getirdim bütün arabistan ı yemen e katmak üzereyim daha sonra diplomatik yolla topraklarıma katıcam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...