Goering Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Gerekenler: Dökme Demir Tava (iron cast, ağırdır baya) Bonfile 150-200gr x kişi sayısı (ben bonfile yiyiyorum antrikot/kontrafile vs de olur, en garantisi bonfile) Tencere / Tava (fırınlamak için) Tereyağ -- Etimizi min. 1-2 gün önceden alırsak kıvamı daha iyi olur, taze et efsane pişmez. Alırken dövdürmemeye dikkat ediyoruz. Fırınımızı 250 dereceye ısıtmaya başlayalım. Tavamızı hemen ocağa koyun ısıtmaya başlıyoruz, yağ vs hiçbirşey koymuyoruz. Eti ben sadece tuzlayacağım, baharat koyarsanız et pişmeden yanar. Tavanın ısındığını anlamak için tek bir damla su damlatın, eğer hemen/biraz durup yok oluyorsa tava hazır... Etin kalınlığı işaret ve orta parmak kadarsa 2dk / 2dk toplam 4 dk tavada pişireceğiz. Daha ince kesilmiş veya dövülmüş bir et için 1,5dk / 1,5dk yeterlidir. --- Tava: Eti tavaya koyuyoruz ve hiç hareket ettirmiyoruz, 2 dk boyunca hiç hareket etmeden pişiyor. 2 dk sonunda diğer tarafına çevirip 2dk daha pişiriyoruz. (etin yanacağını düşünebilirsiniz, ama yanmayacak) Bu noktadan sonra eti hemen tavadan alıp fırına koyuyoruz, burada kalacağı 3-4dk süre yeterli olacaktır. resim Tava COK SICAK OLUCAK: hemen suya almaya çalışın işiniz bitince. resim2 Fırında erimiş yağı tekrar etin üzerine dökmek bir seçim. Ben dökmedim... Sonuç: Baharat vs. en son: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 cast iron in seasoned olmasi onemli, olmazsa et ustune yapisir. hayvansal yag kullanmak etin tadini perdeler. eti 2 gun once almaya gerek yoktur ama pisirmeden once ozellikle 2-3 saat beklemesinde fayda vardir. pisirmeden once hazirlik olarak zeytinyagi ve kaya tuzu ile ovup dinlendirmek yeterli. bonfile gibi parcalarin min 4/7 kalitede olmasi onemlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 oo yeni aldığım tava, deniyim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 4/7 kalite ne peki? Kızlara mesela 10 üzerinden 8 falan diyoruz öyle bişey mi? Ha bide cast iron ın önemi ne burda? Normal tavada pişir işte. Sonra niye akabinde fırına atıyoruz falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 bu döküm tavaya yağ dökmesen de yapışmıyor türk damak tadında 2dk / 2dk koyup alınca baya kanlı geliyor (resim2 spo'daki etlere bak) 2dk / 2dk tek sefer etin sıvılarını içine hapsediyor 4dk fırın da içinin iyi pişmesini sağlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 http://www.bbqreport.com/archives/barbecue/2006/03/02/understanding-the-usda-beef-grading-system/ beef grading diye aratip fotograflarla ne demek istedigimi daha iyi anlatabilirim sanirim. Gozeneklerine, yagin nasil dagildigina, rengine , yagin miktarina falan gore degerlendiriyoruz. ornek olarak , disarda ayila bayila yenilen su unlu steakhouse larda dahi prime et yok. tavanin seasoned olmasi ise pisirimden once oluyor sonra degil. Demir yaglanip gozenekleri yuksek sicakliklarda doldurulup ete lezzet katmasini sagliyoruz. demir in isi iletkenligi, daha homojen isi dagilimi falan gibi ozellikleri isimize geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 bildiğin çiğ et, 6 dakikada et mi pişer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 et gayet pismis durumda, rare et boyle yenir. hatta bu rare medium a dogru yollanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 baya medium bu ya pişmeye devam ediyor aldıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 2 sene evvel ki su tweet imi de birakayim buraya; " Rare steak is for true carnivore who wants raw meat, but gets it cooked just to be polite. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 cig etten de cok pismisten de tad alinmiyor medium en klas bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 mundar etmişsiniz hiç kusura bakmayın gurmeler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 yap da öğrenelim o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 eti parmak kalınlığında kesip pişirin illa çok pişmiş olmaycaksa en azından çiğ yemessiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 çok kuru görünüyo son resimlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 et dediğin medium yenir, hafif kanlı. Bir Türk olarak yıllarca çok pişmiş yedim. Babamla ilk yurtdışı gezimde bana medium yedirtti, o günden beri mediumdan şaşmadım. 3 şey kansız olmaz, zivaf, devrim, et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 yağlı antrkot her zmana iyidir bunları ne yapsan güzel olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Aynen forgiver gibi düşünüyorum. Bonfileden ziyade iyi bir Antrikot çok daha leziz oluyor. Gerçi tabi kişiden kişiye değişebilir ancak yağ ete lezzet veriyor, bonfile bana çok kuru geliyor. Bu arada Medium Rareciyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 cok pismis et kuru olur, etin tadini kaybediyosun. bu guzel pismis ama rare degil bu, medium diyebilirsin, rare bayagi cig olur. http://affotd.files.wordpress.com/2011/01/rare-steak-797265.jpg bunun gibi. rare hosuma gitmiyo, et iyi degilse butun o kokusunu herseyi veriyor, cok pismis de kupkuru oluyor, sulu olmasi gerek arkadasin pisirdigi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 et ile ateş arasına cisim konulmasına karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 bildigin cig et o etin düzgün pişirirsen kurumaz ya da ince kestir 2 dilim ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 yok kuruma dedigim, ortasi tamamen pismis, arkadasin ki gibi degilse et, benim icin kuru oluyo artik :) Suna kadar yolu var benim icin http://1.bp.blogspot.com/_Qt19NwlJjlg/Sl1fUbtsEGI/AAAAAAAAD7o/YCDf9QE7fwc/s1600-h/20090711_6502-Cock-n-Bull_medium-rare-steak-%242.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Yukardaki et blue rare veya rare yaw en iyi ihtimalle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 iki yukardakini soyluyosan, eed rare et diye verdim zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Yep iki yukardaki, ben medium dedin die seyettim de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar