Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avukat Patiler No.2


SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Fişlenmeyelim diye isim vermiyorum. Şimdi bir yakınım devlet hastanesinde çalışmakta bir şehirde. Kendisine tayin çıkıyor 45 gün içinde yeni hastaneye geçmesi gerekiyor fakat önceki hastanesindeki üst düzey 2 yetkilinin tayin için gereken belgeyi imzalıyor, diğeri imzalamıyor inadına, bugün 45. gün. Yani bugün işlemlerin bitmesi gerekiyor fakat muhtemelen gene aynı sonuç olacak. Bu konu hakkında nasıl bir işlem yapılabilir ?

Kolay Gelsin,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dilekçe ile başvursaymış şu şu belgeyi imzalayın şu kadar günde geçmem gerekli diye.

Adam illa imzalamıyorsa bu seferde o imza atmaı grekene kişinni amirine gitsin. Ondanda bir halt çıkmıyorsa, ve tayini olmuyorsa bundan dolayıda idare mahkemesinde dava açacak.

Dilekçeyi kabul etmek ve bir cevap vermek zorudna, cevap vermez ise yine bu talebi red anlamaına geliyor yani imzalamıyorum demek oluyor. İdare mahkemesinde bunun iptali için yani amirin bu işleminin iptali istemi ile dava açacak.

Ama önce gitsin konuşsun sonrada bir dilekçe versin yani verseymiş.

Beklemekle olmuyor kısaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani adama kafayı takmışlarsa devletin o kurumu ki sanımıyorum evet sürer, imzayı atacak adamı gitsin amirine şikayet etsin. Ordaki usulü bilmiyorum evraklar imzalanacak bu da elden alıp mı 45 günde başlaması lazım, 45 günde başlamaz ise hak kayıplarına uğrar mı kaç gün sonra bu adam neden işe başlamadı gibi. Hiç bir fikreim yok ama olurda uğrarsa bile işte idare mhakemesi orada duruyor. Şidmilik gitsin dilekçeyi versin imzayı atacak adamla konuşsun.

Bolca avukat varda, şimdilik avukatlık bir durum yok. Dilkeçesini versin diyalog kurmaya çalışsın. Kurum içi üstler ile sorunu çözmeye çalışacak şu duurmda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

memur hukuku ne ya eheh

hukuka aykırı idari işlem gerçekleştiren veya işlemi gerçekleştirmekten kaçınan kurumu veya şahsı bir üst makama şikayet edersin. 45 gün bitiminden sonra 30 mu 60 mı ne gün içinde şikayet edersin. baktın yapmıyor, iptal veya tam yargı davası açarsın idare mahkemesinde.

bir üst makam yoksa aynı makama dilekçeni yazarsın, sonra davada bu dilekçenin alındısını delil olarak gösterirsin. wtf pwned.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...