Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanada or İngiltere /discuss

Killer

Öne çıkan mesajlar

seneye okul bitiyo heralde. yüksek lisansa akıcam yazılım mühendisliğinde. şu an bi arkadaşım ingilterede londrada benim istediğim bölümde yüksek lisans yapıyo. ondan alıyorum biraz bilgi iyi kötü.

benim aklımda nedense hep kanada vardı. insanları sakin çok aksiyonu yok gelişmiş vs.

hard core bi öğrenci değilim. kasamam ünivde aşırı.

kanada mı ingiltere mi o yüzden

or else?

thanks pati
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltere çok pahalı ama çok nehiz bir yer. kanada'ya gitmişliğim yok, ama orası da baya medeniyetin üst düzey olduğu bir yerdir diye tahmin ediyorum. tabi bir tarafta çılgın soğuklar (kanada) ama hiç olmazsa stabil bir hava durumu, diğer tarafta her an bastıran sağanak yağmurlar, sabah t-shirt ile çıkıp geceyi palto ile bitirebildiğin günler vs. var (ingiltere)

gideceğin şehir de önemli tabi, ama ingiltere'de hayatın dev pahalı olduğunu da unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

kuzenim vancouver da yaşıyor, standartlar epey yüksek, insanlar iyi ve onların yaşadığı bölgenin %70 i göçmen olduğundan herhangi bir ırkçı davranışa da maruz kalmıyorlar

kanadanın eğitim kalitesi genel anlamda iyi ama bölüme göre durum nedir bilemedim zaten senin durumunda okuldan ziyade hoca seçmen gerekir diye düşünüyorum hani belli başlı pğrojelerde yer almış akademikerlerin olduğu bir yeri seç
Sosyal ağlarda paylaş

CaNNi said:

vancouver da 3 ay kaldım, çok güzel bi şehir. Eğitim olarak ta çok iyi üniversiteler var. ingiltereyi bilemicem ama vancouver olarak söylüyorum eğlenmek isteyen için de sakin bi hayat sürmek isteyen için de çok güzel bi ortam

hmmmmmm son cümleyi sevdim.

2. ünivde okuyabilirim ya bilmiyorum. kesmedi burdaki öğrencilik hayatı. (no project x, american pie, blue mountain state tabi sdf)

benim bölümde ingiliz bi hoca var 60-70 yaşlarında. ben kendi ülkemi önermiyorum diyo. hem pahalı kabulu zor yaşam pahalı falan. zaten burs murs yalanmış dışardan gelenlere

yani kanada zaten uzak diye insan çekmeye çalışıyolar diye bişey duymuştum, o yüzden öyle rahatlıkları olabilir.

ingilterede yüksek lisans 1 yılmış, 12bin pound 33 milyar yapıyo bizde. kanadada 12 bin kanada doları sanırım, 22-23 bizde.
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltereye buraya yakın, kanadalılar muhtemelen ingilizlere kıyasla daha az ukala ve daha dostcanlısı (ikinci yorum tamamen bir izlenim, hiç bir tecrübeye bağlı değil). iki ülkede öğrencileri çok zorlamakla bilinmez, standart zorluktadır. İki ülkenin de eğitim sistemi Türkiyeye benzer, ders sınav çan vs şeklinde. Ama doğu avrupadaki manyak ülkelere gidersen sudan çıkış balığa dönersin mesela
Sosyal ağlarda paylaş

buarada mesafe meselesi sandığından ciddi.

kanadadan türkiyeye bir kere gelip gitme süresi ve parası ile 4-5 kere ingiltereden türkiyeye gelip gidebilirsin öyle düşün.

yani yazdan yaza türkiyeye gelmekle 2-3 ayda bir türkiyeye gelmek gibi bir fark var arada (tecrübe ile sabit konuşuldu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...