Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıldız teknik elektrik müh. mü yoksa katü hukuk mu?

e93aslan

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mühendise kötü demiyorum ben abi. Hukuk ezber değil diyorum. Eğitimi de bir kaç yer dışında kötü diyorum. Bir derse 1500 kişi girdiği oluyor Ankara'da, ne sınav kalır böyle ne de adam gibi ders, ne de ödev filan. Çoğu hoca ödev verir, getirenlere ödeve bakmadan 15 puan verirler. Ben ödev verdiğimde uzunca hocayla ödev hakkında, hatalarım hakkında konuşurum.

Haksız mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Deathblade said:

Formülleri kopya kağıdına yazıyordum ben tititi.

Ayrıca aklıma geldi üniversiteye başlarken kitaplar açık, formül kağıdı var diyen bütün insanlarında buradan alnını karışlayım. Bok açık.

Aha örnek. Ezberleyenler de var. Ben de farklı bir şey söylemedim. Hukuk eğitiminin kötü olduğu yerlerde de not ve kanun ezberletiyorlar, yukarda aynen yazdım bunu. Ama genel olarak hukuk ezber değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendislikte evet bazı formülleri ezberlediğimiz doğru, kitap açık sınavlarımızın olduğu da doğru. Ama nadiren. Diğer devlet okullarında da böyle. 2-3 saatlik sınav süresince ben formül çıkartırım diyen arkadaş olursa da sevgimi ve saygımı gönderip, malbuş ısmarlarım. Ama kesinlikle formül ezberleyip geçme diye bir şey yok.

Çoğu verdiğim dersin sınavlarında formül ispatı olarak birim analizi dahil olmak üzere kesin bir soru geliyordu. Yani sanıldığı gibi :

a=b*(c^4)*(2*d)
b=1
c=0.2
d=b-c

ibaret değil mühendislik. İyi hocalara denk gelirsen senden o formülü bilmeni istiyorlar fakat o formülün nerden geldiğini de bilmeni istiyorlar. Yani formülü ezberleyemezsen yan basmak gibi bir durumun olmuyor, nerden geldiğini bildiğin için çıkartıyorsun ters bir durumda. Bugüne kadar benim hazırladığım kopya kağıtlarıda güvence içindi, formülü çıkartmakla uğraşıcağım zaman kaybında, sınavda unutursam kendimi güvende hissetmemi sağlıyordu, süre kaybı telaşım olmuyordu. "Kopya kağıdıyla mezun oldum tititi" değil durum yani sdf, mühendislik okuyan anlar bunu. Kullanmasanda o cebindeki kopya kağıdı seni emin ellerde hisettirir, "force" gibidir, o kağıda dokundukça cebinde gücün artar, sorular akar gider önünde.

Öyle 10 tane formülü yazıp, 10 tane soruyu çözebilceğin sınavlar anca Memişoğlu Ticaret Üniversitesinde olabilir.

Birde bu kadar hukuk okuyan arkadaşımın arasında (istanbuldan, marmaradan, ankaradan) ankara hukuk ve istanbul hukuk gibi bölümlerinin eğitimlerine kötü diyip, hukuk ezber değil dersen eğer ...

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/203544_157520857644819_7344902_n.jpg

Edit : Her bölümün kendine has bir ezberi vardır kısacası. Ama okuduğum için söylüyorum, mühendislikte formül ezberlemek dediğin, atıyorum P=F/A değilde basıncın birim alana etki eden kuvvet olduğunu öğrenmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ankara hukuk'ta okuyan biri olarak cevap vereyim, benim kast ettiğim ezber hukukla alakalı bir ezber değil, hocaların yetersizlikleriyle alakalı bir ezber.

bilkent hukuk ile ank hukuk arasında fark olması çok normal bu konularda.

derste söylediği cümlenin aynını yazmadığında sorunun üstünü çizen insanlarla uğraşıyorsun. prof kalmadı okulda bunun altını tekrar çiziyorum, çoğu özel üniversitelere gidiyor, gitmeyenler de önemsiz derslere giriyor. tüm dersler nerdeyse yar doç larla yürüyor. onlar da akademik bilgi ile yoğrulduklarından "sosyal bilimlerin" yorum kısmına zerre kadar bulaşmıyorlar, bilgi kısmına odaklanıyorlar.

o test dediğiniz sınavlar klasiklerden çok daha zor oluyor, zaten 1 yanlış 1 doğruyu götürüyor çoğunlukla veya 25 soruysa 1 yanlış 1 puan götürüyor. geçme notu da yüksek olduğu için baya ağlıyorsun. sorular da çoğunlukla şaşırtma üzerine kurulmuş, tek kelime yüzünden 5 puanın gidiyor mesela.

ayrıca test sınavları çok çok azınlıkta genele göre. bir de klasik sınavların değerlendirilmesi hocanın çok keyfine kalmış bir şey.

mesela benim baş parmağım çıkık, yazarken zorlanıyorum kalemle. resmen canım yanıyor yazarken, asistan bana gelmiş düzgün yaz diyor. kağıdı okurken de ben doğru yazsam bile üstünü çiziyor adam. doğru hazırlanmış testler çok daha adil aslında.

zaten kampüs olarak liseden hallice bir okul, üstüne adam akıllı hocaların haklı olarak parayı seçmesi, kalan hocaların yorum ve yorumlamadan çok ezberci eğitime dönmesi iyice yaraladı devlet üniversitelerini. şimdiki aklım olsa kesinlikle özel bir üniversite yazardım hukuk okumak için. hiç olmazsa üniversitede okuduğumu anlar, açık fikirli hocalarla muhatap olurdum.

ezberden kastımı adam gibi anlatabilmişimdir umarım, kanun, hukuk terimi, kurallar falan değil benim bahsettiğim, hocaların aptalca uygulamaları ezberi körüklüyor. eskiden ders notu almak, ders notundan çalışmak ayıp sayılırdı. bizim yapacağımız yorumları notu hazırlayan insanın yorumlarına hapsedeceği için.

şimdi hocalar kendileri ders notlarını veriyor kopicilere. hatta okulun içinde ders notu satılıyor. ders notu = hocanın sözleri.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Matematik'te filan uyuyordum ben de, ondan iktisatı bitiremedim zaten. O ne abi, sırf sayı?

abiiii! büyük yanlışlık olmuş bence. yoksa sen ortaokul matematiğine mi girdin lan!!

bizde bile matematikte sayı falan yoktu.

sonra zaten her şeyden sayı kalktı.

şimdi bile milletin elinde hesap makinesi görünce O_O şeklinde bakıyorum. Aynısı onlar için de geçerli tabii

Sosyal ağlarda paylaş

Bir araba yazı yazdım Marmara hukuk yazma diye başka bir topikte de diğer alternatifin ilginçmiş ahaha

Ezber konusunda GERGE de ahmetinejad da haklı bence. Bilgi mezunuyum ve hiç bir şey ezberlemedim ama hukuk fakülteleri hocalara çok fazla bakan bir bölüm. Kitaplar bir yere kadar çünkü. Mühendislik biraz daha fazla kitaplara yöneliyor gibi geldi bana dışardan baktığımda. Daha doğrusu aynı kitaplarla hep işliyor mevzu, bizdeki gibi paso güncelleme vesaire yok.

Ayrıca sıkıcılık konusunda bize laf söyleyebilecek son meslek alanısınız olm. AKIŞKANLAR diye dersiniz var, kitabı 7000 sayfa. Allah bilir MUKAVEMET kaç sayfadır. Bizde gene CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU dendiği zaman kalın bir şeyler bekliyorsun ister istemez sdfgs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...