Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 binanın kendi yangın önleme sistemi sayesinde yangının içerilere ilerleyemediğini söylüyorlar. o kadar da "biz türküz bize bişey olmaz yea" mantığıyla yapılmış bi bina değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 yüksek yapılarda taviz yok o konuda belediyeler siyasi baskı harici uygulama yapıyolar. üstten gelen bişey yok yani. eksiği varsa inşaata başlayamaz. ancak dışarıdan uçak falan girerse sıkıntı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Akıllı bina kontrol / otomasyon sistemi Türkiye'de hiç fena durumda değil. Hatta bizim de içinde bulunduğumuz birçok firma bu sistemleri Türki Cumhuriyetler/Irak/Rusya gibi ülkelerde bile kuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Sufi said: olan chp kurultayına oldu. tam medya show için fırsat yakalamışken bütün televizyonlar yangına döndü. hep bunlar amerikanın oyunları. sırf chp kendi sesini medyada duyuramasın istiyorlar. oysa chp'nin çok önemli ve mühim fikirleri vardı. bu yangın yüzünden yarın gazetelerin %50'si sırf bu haberle doldurulcak, chp'ye yer kalmıycak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 http://i48.tinypic.com/nweidu.jpg son durum ve trafik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 ayda yilda bir haftaici ise gitmedim, besiktasa ineyim bari derken aynen geri dondum de yangindan iz kalmamis olmasi gayet basarili. ben oradaki benzin istasyonu falan patladi sanmistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Bone said: Sufi said: olan chp kurultayına oldu. tam medya show için fırsat yakalamışken bütün televizyonlar yangına döndü. hep bunlar amerikanın oyunları. sırf chp kendi sesini medyada duyuramasın istiyorlar. oysa chp'nin çok önemli ve mühim fikirleri vardı. bu yangın yüzünden yarın gazetelerin %50'si sırf bu haberle doldurulcak, chp'ye yer kalmıycak. yok abi hiçbiri değil cenabet cenabet kurultay yaparsan bu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 boyle binalari itfaiye alttan hortum tutup sondurmuyo arkadaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 benim oturduğum yere pek yakınmış ama ben istanbul'da değilim tabi şimdi. televizyonlar iyi reklamını yaptı binanın bu arada şöyle bir yüzeysel düşününce bu gökdelenlere yapılan güvenlik amaçlı teknolojik yatırımların miktarı oldukça fazla olmalı ve yangınlar bu örnekteki gibi tehlikesi önlenerek söndürülebiliyor sanırım. Yani öyle çok yükseklere müdahele edecek itfaiye teçhizatı konusunda yatırım yapmanın zekice olduğunu düşünecek arkadaşlar bi tekrar düşünsün :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 akila da yazmış kısaca benim demek istediğimi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 lan topbaş çıkmş diyor valla o binanın sistemleri olmasaydı bilmemnesi olamsaydı akıllı bina olmasaydı... sustu sonra ee biraz sıkıntı olabilridi LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2012 Annem aradı, benzin istasyonuna yakınmış kalk kadıköye falan git dedi vapurla senin evin oraya da sıçrayabilir dedi. Not: Harbiye'de oturuyorum notre dame de sion lisesine gelmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2012 güneş, zaman, sabah, star, bugün, posta, türkiye, takvim, yeni asya, kurultay haberini küçültmenin yöntemini bulmuşlar. bi tek yeni şafak bulamamış, o da anti-propoganda yapıp "iki yılda baykallaştı" diye azarlamış. http://gazete.netgazete.com/ShowAllPapers.aspx http://i.imgur.com/yEByH.jpg bazı gazeteler utanmasa polat towers'ın posterini vercekmiş demek ki hahaha, 11 eylül saldırısına benzeten de çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 akıllı tower haberleri yapılmış bir sürü de normalde gökdelenlerin dışı %100 yanmaz mayeryalden yapılıyormuş bu %20imiş bu yüzden binanın dışından bir sürü yanan parça etrafa uçuşmuş dökülmüş falan. hemen yanında da benzin istasyonu var oranın. Yani kendisine bişey olmasa da etrafı da aleve verebilirdi hele ki o gün bir de rüzgar vardı. bizzat karşı bina da çalışan birinden dinledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Sufi said: Bone said: Sufi said: olan chp kurultayına oldu. tam medya show için fırsat yakalamışken bütün televizyonlar yangına döndü. hep bunlar amerikanın oyunları. sırf chp kendi sesini medyada duyuramasın istiyorlar. oysa chp'nin çok önemli ve mühim fikirleri vardı. bu yangın yüzünden yarın gazetelerin %50'si sırf bu haberle doldurulcak, chp'ye yer kalmıycak. yok abi hiçbiri değil cenabet cenabet kurultay yaparsan bu olur kurultay haberi çıksa ne olacak? halkın böyle şeyleri pek umursadığı yok. televizyona çıkıp kabadayılık yapsa daha çok oy toplar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Ardeth said: akıllı tower haberleri yapılmış bir sürü de normalde gökdelenlerin dışı %100 yanmaz mayeryalden yapılıyormuş bu %20imiş bu yüzden binanın dışından bir sürü yanan parça etrafa uçuşmuş dökülmüş falan. hemen yanında da benzin istasyonu var oranın. Yani kendisine bişey olmasa da etrafı da aleve verebilirdi hele ki o gün bir de rüzgar vardı. bizzat karşı bina da çalışan birinden dinledim. son zamanlarda yanmaz materyal kullanılıyor ama polatın yapıldığı dönemde bu malzemeler pek yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 elesso said: Ardeth said: akıllı tower haberleri yapılmış bir sürü de normalde gökdelenlerin dışı %100 yanmaz mayeryalden yapılıyormuş bu %20imiş bu yüzden binanın dışından bir sürü yanan parça etrafa uçuşmuş dökülmüş falan. hemen yanında da benzin istasyonu var oranın. Yani kendisine bişey olmasa da etrafı da aleve verebilirdi hele ki o gün bir de rüzgar vardı. bizzat karşı bina da çalışan birinden dinledim. son zamanlarda yanmaz materyal kullanılıyor ama polatın yapıldığı dönemde bu malzemeler pek yoktu. O Türkiyenin ayıbı ya da poladın ayıbı olur olsa olsa, mesela aliminyum komposit materyaller 1970lerde ortaya çıktı bunlar yanmıyor, polat towers 1998de mi ne yapıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Gangren said: Akıllı bina kontrol / otomasyon sistemi Türkiye'de hiç fena durumda değil. Hatta bizim de içinde bulunduğumuz birçok firma bu sistemleri Türki Cumhuriyetler/Irak/Rusya gibi ülkelerde bile kuruyor. Hangi firmadasın sen.BMS asla durmaz KNXde aynı şekilde ama karlar çok kötü,stoksuz iş yapan firmalarım halini iyi biliyorum.ABB ve Schneider var Siemens kadrosunu kayıp etti yarıştan düştü şimdi Philips Dynalite aldı sokuyor piyasaya boktan fiyatlar ile daha içine ederler teklif zincirinin. Bu yanan binanın anahtar teslimatını gerçekleştirmek belirli EU normları var sanki isteyerek yapmış gibi haberlerde çıkıyor saçma sapan detay veren bir herif dinledim geçen.Piyasaya uzak olunca dinliyor insan tabi.Türklere kalsa heryerden kesicekler bknz Bursada yanan hastane projesi yanmaz kablo çekmişlerdi. KNX otomasyon dediğimizde iş veren nasıl düdüklüyor piyasadaki firmaları belli değil herkesin teklifi birbirinde son olarak yapılan otomasyonlar olduça sınırda ne iyi ne kötü açıkcası gerektiği kadar maximum ucuzluk için köpek ediyorlar ama her ihtiyaç böylede karşılanmıyor.Piyasa asla bir 99-2000 piyasası değil.Anahtar teslim alınan projeler mücadele örneği ben az sektörde bu kadar mücadele gördüm kaldı ki bu eforu başka şeye verseymişim ilah olurdum herhalde. En sevindiğim yanı insan ölmemesi ve reklam oldu bizler için biliyorsunuz reklamın iyisi kötüsü yok. /Proje Kordinatörü ABB ana taşaron firması Optimusdoruk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 EEC'deyim ben. Polat'ta Honeywell'in kurduğu Edwards sistemler vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Ardeth said: [piramit] [/piramit] kurultay haberi çıksa ne olacak? halkın böyle şeyleri pek umursadığı yok. televizyona çıkıp kabadayılık yapsa daha çok oy toplar. öyle tabi de ben bi kıyaslama yapayım demedim kabadayılık mı daha karlı medya show mu daha karlı şeklinde. sonuçta medya show da bişeydir, sıfır değildir yani. bi de abi kabadayılık için kılıçtaroğlu pek müsait bi tip değil. yuvarlak yüzlü kabadayı olmaz ki... kabadayı tiplerin hepsi uzun yüzlü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 pısırık takılan adamdan ne kabadayı olcak ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 akilli bina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 power rangersda yangın çıkmış diye okudum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Ardeth said: elesso said: Ardeth said: akıllı tower haberleri yapılmış bir sürü de normalde gökdelenlerin dışı %100 yanmaz mayeryalden yapılıyormuş bu %20imiş bu yüzden binanın dışından bir sürü yanan parça etrafa uçuşmuş dökülmüş falan. hemen yanında da benzin istasyonu var oranın. Yani kendisine bişey olmasa da etrafı da aleve verebilirdi hele ki o gün bir de rüzgar vardı. bizzat karşı bina da çalışan birinden dinledim. son zamanlarda yanmaz materyal kullanılıyor ama polatın yapıldığı dönemde bu malzemeler pek yoktu. O Türkiyenin ayıbı ya da poladın ayıbı olur olsa olsa, mesela aliminyum komposit materyaller 1970lerde ortaya çıktı bunlar yanmıyor, polat towers 1998de mi ne yapıldı. dış cephe genel olarak alüminyum zaten, ama aradaki yalıtım malzemesi yanıcı. türkiyede pek bulunmuyormuş o zzamanlar yanıcı olmayan yalıtım malzemeleri(dış cepheyi yapan taşeron firma tanıdık, onların yorumu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar