axedice Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Şikayet için 174 Alo Gıda Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 yahu tavuk ciddi mesele arayin ambulans bilmemne cikin halen mesaj atiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 kusuyorsanız iyi, bolca kusun temizlensin mide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 gittiler galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 http://www.bodrumissektoru.com/resimler/314/1293374227.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 @axedice, o zaman niye baqzı besinler 80, bazıları 92 derecede falan pastorize ediliyor birader alala sütte 74 derecede denature oluyormus mesela proteinler ha kaynatırsan mesela bi şeyi mikroplar ölsün diye 10sn kaynatmayla 3 saat kaynatma arasında bi fark yok orası dogru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 axedice said: 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon. http://thumbs.vidivodo.com/vidivodo/vidservers/server01/videos/2012/06/23/17/v201206231748300932961.flv.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 axedice said: Şikayet için 174 Alo Gıda Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon. endüstri mühendised Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Ardeth diil mi o resimdeki? Denatürizasyon dediğin protein yapısının kırılması, patojen mikroorganizmalarla doğrudan bağlantısı yok. Pastörizasyondan çok sterilizasyona kayıyor o değerler. Log6 azalma sağlansa zaten yetiyor. Aslında kaynar suda bile 10sn ile 3 saat arasında fark var (D değeri dediğimiz o zaten) , tıbbi sterilizasyon için basınç altında 140 derecelerden falan bahsediliyor. Ya da 100 derecede daha uzun süre tutuyorsun malzemelerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 BURADA BENJANİ YATMAKTADIR FORUMLA YAŞADI VE TAVUKLA ÖLDÜ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clifff Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 güldürdün tombik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clifff Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2012 benjani said: sürekli kusuyoruz evden çıkmaya korkuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 acilden bildiriyorum, allah kimseyi buraya düşürmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Abi tavuk çok acaip bişiydir. Bi tarafı pişmez çiğ kalır sen zehirlenirsin aynı tavuu yiyen başkası zehirlenmez. O yüzden dondurulmuş tavuğu çıkartıp direk pişirerek yemeyin. Ya önceden çıkartın bekleyin erisin sonra pişirin, ya da tamamının piştiğinden aşırı emin olun. Bide serum bağlayın kendinize. Su kaybından gitmeyin sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 olaylar olaylar.dönerciyle aynı acildeyiz, benim tavuğum zehirlemez diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 asdada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 benjani said: dönerciyle aynı acildeyiz, benim tavuğum zehirlemez diyor. Ahahahahaha Geçmiş olsun. Ne diyor doktor, yaşayacak mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 axedice said: Dakika çok önemli değil, 71 derecede 6sn kalırsa zaten hastalık yapıcı bişey kalmıyor gıdalarda. İçi piştiği sürece sorun yok yani. Ki şiş dediğin zaten pişer. kebapçıdaki şişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 tavuğu a & b chicky'nin buca şubesinden söylemiştik.izmir'de olanlar varsa bilir belki bu firmayı. adım atamayacak durumdaydık gece aradım 112 yi hatta beklettiler biraz, allahtan ambulans 5dk da geldi.baya bir serum taktılar, ağrı kesici vurdular bir de.2-3 saatte düzeldik. baya zehirlenen vardı yanımızda.bu kekolar geldi bir ara işte.doktor soruyor bunlara dönerden mi sizde diye, adam evet dedi.chicky mi dedi, adamlar biz chicky'nin sahibiyiz zaten, bizim dönerimiz zehirlemez filan dediler.çocuğun annesi geldi sonra, yok biz işimizi titizlikle yapıyoruz, suç firmada.siz şikayetçi olsanız da ben ismi değiştirir devam ederim filan dedi. en son taburcu olurken çocuk geldi yanıma, geçmiş olsun filan dedi.yarın dükkana gelin babam toplantı yapcak, olmazsa fabrikaya otobüs kaldırcak filan dedi o da.he dedim ben de. bugün karakola gelin dedi polis ifade vermek için, bir sonuç çıkar mı bilemiyorum. son olarak devlet hastenesi acili çok rezalet, ilgilenmiyorlar hiç zorla çağırıyordum adamı.zar zor ağrı kesici vurdurtabildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 hakkını ara peşini bırakma bence. bir sürü kurum var başvuruda bulunabileceğin. keşke hemen bi rapor falan da alsaydın hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 geçici adli rapor doldurlar ordaki polise verdik zaten, yarın karakola gelin ifade verin dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 benjani said: en son taburcu olurken çocuk geldi yanıma, geçmiş olsun filan dedi.yarın dükkana gelin babam toplantı yapcak, olmazsa fabrikaya otobüs kaldırcak filan dedi o da.he dedim ben de. fabrikaya otobüs kaldıracak nedir ya ahhashadsa bir de hiç tavuktan zehirlenmedim, yerken tadı farklı mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar