Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavuk zehirlenmesi


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şikayet için 174 Alo Gıda

Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol

Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon.
Mesaj tarihi:
@axedice, o zaman niye baqzı besinler 80, bazıları 92 derecede falan pastorize ediliyor birader alala
sütte 74 derecede denature oluyormus mesela proteinler

ha kaynatırsan mesela bi şeyi mikroplar ölsün diye
10sn kaynatmayla 3 saat kaynatma arasında bi fark yok
orası dogru
Mesaj tarihi:
axedice said:
71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon.

http://thumbs.vidivodo.com/vidivodo/vidservers/server01/videos/2012/06/23/17/v201206231748300932961.flv.jpg
Mesaj tarihi:
axedice said:

Şikayet için 174 Alo Gıda

Çağırın bi taksi gidin işte hastaneye elinizde torbalarla ahahah, hadi bilgisayar başında oturmayın lol

Fistancım 71 derecede 6sn FDA verilerine dayanarak verilen değerler, cryptosporidium parvum baz alınıyor ki kendisi salmonelladan, ekoliden hatta monocytogenesten falan çok daha güçlü bi bakteri. Tabi endüstride 15-20sn yapılıyor genelde pastörizasyon.

endüstri mühendised
Mesaj tarihi:
Ardeth diil mi o resimdeki?

Denatürizasyon dediğin protein yapısının kırılması, patojen mikroorganizmalarla doğrudan bağlantısı yok. Pastörizasyondan çok sterilizasyona kayıyor o değerler. Log6 azalma sağlansa zaten yetiyor.

Aslında kaynar suda bile 10sn ile 3 saat arasında fark var (D değeri dediğimiz o zaten) , tıbbi sterilizasyon için basınç altında 140 derecelerden falan bahsediliyor. Ya da 100 derecede daha uzun süre tutuyorsun malzemelerini.
Mesaj tarihi:
Abi tavuk çok acaip bişiydir. Bi tarafı pişmez çiğ kalır sen zehirlenirsin aynı tavuu yiyen başkası zehirlenmez.

O yüzden dondurulmuş tavuğu çıkartıp direk pişirerek yemeyin. Ya önceden çıkartın bekleyin erisin sonra pişirin, ya da tamamının piştiğinden aşırı emin olun.

Bide serum bağlayın kendinize. Su kaybından gitmeyin sonra.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Dakika çok önemli değil, 71 derecede 6sn kalırsa zaten hastalık yapıcı bişey kalmıyor gıdalarda. İçi piştiği sürece sorun yok yani. Ki şiş dediğin zaten pişer.


kebapçıdaki şişler
Mesaj tarihi:
tavuğu a & b chicky'nin buca şubesinden söylemiştik.izmir'de olanlar varsa bilir belki bu firmayı.

adım atamayacak durumdaydık gece aradım 112 yi hatta beklettiler biraz, allahtan ambulans 5dk da geldi.baya bir serum taktılar, ağrı kesici vurdular bir de.2-3 saatte düzeldik.

baya zehirlenen vardı yanımızda.bu kekolar geldi bir ara işte.doktor soruyor bunlara dönerden mi sizde diye, adam evet dedi.chicky mi dedi, adamlar biz chicky'nin sahibiyiz zaten, bizim dönerimiz zehirlemez filan dediler.çocuğun annesi geldi sonra, yok biz işimizi titizlikle yapıyoruz, suç firmada.siz şikayetçi olsanız da ben ismi değiştirir devam ederim filan dedi.

en son taburcu olurken çocuk geldi yanıma, geçmiş olsun filan dedi.yarın dükkana gelin babam toplantı yapcak, olmazsa fabrikaya otobüs kaldırcak filan dedi o da.he dedim ben de.
bugün karakola gelin dedi polis ifade vermek için, bir sonuç çıkar mı bilemiyorum.

son olarak devlet hastenesi acili çok rezalet, ilgilenmiyorlar hiç zorla çağırıyordum adamı.zar zor ağrı kesici vurdurtabildim.
Mesaj tarihi:
benjani said:


en son taburcu olurken çocuk geldi yanıma, geçmiş olsun filan dedi.yarın dükkana gelin babam toplantı yapcak, olmazsa fabrikaya otobüs kaldırcak filan dedi o da.he dedim ben de.



fabrikaya otobüs kaldıracak nedir ya ahhashadsa

bir de hiç tavuktan zehirlenmedim, yerken tadı farklı mıydı?
×
×
  • Yeni Oluştur...