Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DayZ Mod


hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar

Gercekciligin on plana ciktigi bir zombie-survivor oyunu.

Oyun Chernasus isminde bir bolgede geciyor. Oldukca genis bir bolge; icinde sehirler, kasabalar, hava alanlari vs. var.

Oyuna sahilde rastgele bir noktada basliyoruz. Elimizde sadece bir el feneri, 2 bandaj, bir de agri kesici hap ile basliyoruz. Baslangicta silahimiz yok(en azindan su andaki versiyonda). Silah bulana kadar karsimiza cikan zombilerden kacmaktan baska secenegimiz yok.

Yonettigimiz karakterin aclik ve susuzuluk ihtiyacini karsilamiz gerkeiyor. Bunun disinda yaralarini tedavi etmek icin ilac gerekiyor. Bir de vucut sicakligini korumamiz gerekiyor ama simdiye kadar bunun icin bir sye yapmaya ihtiyac duymadim. Bu malzemeleri bulmak icin oyundaki yerlesim birimlerine gitmek lazim, ama buralar zombi kayniyor.

Zombiler hem sese hem goruntuye duyarli. Sehrin icinde kosa kosa dolasip, kursun falan sikinca hemen ususuyorlar. O nedenle zombilerin yogun oldugu yerlerde en saglami, egilip yavas yavas yurumek. Atesli silah yerine balta kullaninca ses sorun olmuyor, ama yakin dovuse girince zombilerden zarar gorebiliyoruz. Hatta bu mucadelelerde bacagimiz dak irilabiliyor. Boyle bir durumda tedavi edecek ilac da yoksa oyuna surunerek devam etmek zorunda kaliyoruz. Oyunu ilk oynadigimda karanlik bir yolda surunurken aclik ve susuzluktan olmustum.

Fakat oyundaki en buyuk tehlike zombiler degil insanlar. Eskiden oyunda oyuncularin adam oldurmesine bagli olarak bandit ve survivor skinleri varmis, ama sonra bu sistemi begenmeyip kaldirmislar. Gerci oyunda yakinliga bagli bir sesli konusma sistemi var, ama genelde kimse kimseye guvenmiyor. Cunku karsimiza biri ciktiginda biz onu vurmadan o bizi vurup oldururse oyuna tekrar sifirdan basliyoruz. Cok kisi oynamak icin en iyi yontem onceden bir grup kurup oyuna oyle baslamak.

Oyunda gece ve gunduz degisimi normal hizda ilerliyor. Gun icindeki zaman servbera bagli, fakat genelde serverin gercek dunyadaki yerine gore belirleniyor. Gece geldi mi sahiden zifiri karanlik oluyor, isik kaynagi olmadan ilerlemek cok zor. Ama elinde fener tutan silah tutamiyor.

Karakterimizin durumu surekli kaydoluyor ve baska servera girince ona aktariliyor. Servera bagli olarak malzeme depolayabilecegimiz cadirlar var ama su anda cadirlar calismiyor.

Bence oyunun en buyuk sorunu uzun sureli motivasyon olmamasi. Oyun basinda uzeirmizde hic bir sey yokken malzeme bulmak yeterli motivasyon sagliyor. Ama her turlu malzemeyi bulduktan sonra baska oyuncularla catismak disinda yapilacak bir sey kalmiyor. O da bana cok cekici gelmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Su anda item depolamaya yarayan tek sey cadir ama henuz duzgun calismiyor. Depolanan itemlar kayboluyor.

Pazarlik turu seyler belki ileride survivor kampi turu bir yer falan eklenirse mumkun olabilir. Ama oyunun en onemli kismi malzeme toplamak oldugu icin, her seye kolayca ulasilan bir sistem pek iyi olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun icin arma 2 ve arma 2 operation arrowhead (exp pack) gerekiyor. arma 2 co iste ikisinin birlesimi sirf bu mod icin yaptilar.

mod bu ikisini diskte istiyor. yani illa co almadanda olabiliyor. mesela bende arma 2 vardi gecen sene greenmangaming belese vermisti. exp pack'i cok ucuza aldim boyle oynayabiliyorum.

amazon steam'den daha ucuza satti 2 gun once (19$ felandi iste). su an almayin derim. cok buyuk ihtimalle sale olmayacak ama 3 gun daha bekleyin. belki son gunde bi %30-50 sale olur alirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...