Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilaç kobaylığı


Sir.Enis

Öne çıkan mesajlar

kayseri erciyes universitesi hastanesi yapiyordu bunu mesela. baya yillar evvel agri kesici gibi basit bi ilac icin 1 gece hastanede yatarak 100 yuro mu ne aliyordun. risk arttikca fiyat yine artiyordu. tabi sakat kalma veya nallari dikme durumda kimseyi sorumlu tutmadigina dair bir kagit imzaladigini da belirteyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yasak değil abi cidden bazen bilmeden çok güzel sallıyorsunuz.

geçtiğimiz senelerde haber vardı hatta. Gayet iyi para veriyorlar. İlaç alıyorsun sonuçta belli riskleri var ama öyle kafana göre her insanı kullanamıyorsun. Gayet sıkı denetimleri, testleri var. Hatta o kobaylar toplumun genelinden daha sağlıklıdır devamlı kontrol altında olduklarından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yasak masak denmişte... Doktorun sana verdiği ilacın, o doktora daha önceden parayla "hastana bunu denet sonuçları bize raporla" denilerek verilmediğinin güvencesi yok açıkçası. Şahit olmuşluğum vardır. "kanser ilacı denicez bize 100 hasta lazım" cümlesinin ben aynı odadayken kurulduğunu duymuşluğumda vardır. Bu kişinin doktor tarafından hastanenin etik kurulundan onay aldığı takdirde dediği şeyi yapabileceğinin belirtildiğini de şahsen duydum.

İlaç şirketlerinin(bu kişiler aynı zamanda gıda ürünleride satıyor) hastaneye gelip "sizin ülkenizde şu hastalık neden az?" falan denmişliği de rivayet ediliyor.

Öyle yasa falan pek güvenmeyin bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

doktorun normal verdiği ilaca güven olmuyo memelekette, bide kobaymı olcuaksınız.


heheh doktordan ilaç almak daha tehlikeli olabilir. adam "eşantiyon" araba, tatil falan için piyasada senelerdir kullanılan güvenilir ilaçlar yerine piyasaya sürülmüş yeni ilaçları öneriyor ne olduğunu bilmeden sen de evine gidip kullanıyorsun onu. kobay olunca en azından kontrol altında tutuyorlar seni dgsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...