Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Win7'de Pencere Gruplama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İş sırasında 2 programdan 2şer tane açık oluyo. Programların adı A ve B olsun. İşin bi bölümüyle uğraşırken A1 ve B1 açık oluyor, sonra A2 ve B2'ye kısa süreliğine geçmem gerekiyor. Bu değişimi de sürekli yapıyorum.

Bana tam olarak rts oyunlarında olan gruplama olayı lazım. CTRL+1e falan basıp ilk grubu oluşturiyim istiyorum. Yoksa çekilecek gibi diil bu olay. Var mıdır bunun bi çözümü?
Mesaj tarihi:
Çoklu masaüstü uygulamarı bu işe izin veriyor ayrıca nvidia ve ati control panellerinde default olarak geliyor diye hatırlıyorum ama tuş atanabiliyormuydu hatırlamıyorum onlarda yoksa bile biraz araştır bu işi yapan extra uygulamalar muhakkak vardır.
Mesaj tarihi:
Bu konuyu takibe alıyorum, kesinlikle benim için de gerekli.
Konu sahibi, kendi çabalarınla bir çözüm bulursan lütfen burada da paylaşır mısın?
Aynı anda 4-5 uzak masa üstü, 4-5 program ve alt pencereler
Benim masaüstüm çarşamba pazarı gibi.
Mesaj tarihi:
@ad3m
çoklu masaüstleri arasında kısayolla geçiş falan oluyomu peki? bir de geçiş sırasında bekleme falan gibi bi durum varmı? varsa işime yaramaz, çünkü sürekli ikisi arasında geçiş yapmam gerekiyo.

@lemuria
valla bişey bulamazsam artık boş zamanımda kendim yazıcam öyle bişeyi. çok zor olmasa gerek, bu hafta sonu bakarım artık.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Normal olarak klavyeden geçiş olur ve bekleme olmaz. Windows'da bunu yapan onlarca program var ama, Linux gibi build-in gelmiyor. İyi programalar var ama Linux deneyimini olayın aynen sunan.

Araman gerek.
Mesaj tarihi:
Aslında switcher var ufak bayağı işlevli bir program ama tam olarak senin iştediğini karşılarmı bilmiyorum program boyutuna göre çok başarılı örneğin default olarak LWin + caps yada " tuşu ile programlar listeleniyor numaralarına göre Lwin 1-2-3.. tuşluyorsun program geliyor istiyorsan bir dene ama tam olarak istediğin olmayabilir.

http://download1us.softpedia.com/dl/4e96ac3d042613ab0273014617fddde7/4ffa92a0/100095818/software/os_enhance/Switcher-2.0.0.2705.zip
Mesaj tarihi:
switcher yaklaşmış ama olmamış :) bana iki pencereyi gruplayabileceğim bişey lazım. hatta direkt klavyeden ilk kez bastığımda açılmasını istiyorum.

neyse çoklu masaüstünü önce bi evde deniyim, sonra işte de uygularım.
Mesaj tarihi:
Yalnız multi desktop işide sadece desktop arası geçişlere izin verir yani 2 desktop yaptın diyelim birinde A grup programlar açık diğerinde B sadece bu geçişi sağlar yani B ye geçerken o pencereler aktif değilse (minimize) tekrar tıklaman yada bir şekil aktif etmen gerekir.
Mesaj tarihi:
http://code.google.com/p/mdesktop/downloads/detail?name=mDesktopSetup1.6b3.exe&can=2&q=

açık kaynak ve çok sade bir program. alt + "desktop number" yapıyorsun ve geçiş yapıyor. çok hoşuma gitti benim.

edit: normalde 2 tane farklı pencereye izin vermeyen programlarda sıkıntı yaratıyor ama. excel gibi. ama browser, file explorer gibi birden çok açılabilen dosyalarda sıkıntı yok. excel de osaydı çok işime yarardı.
Mesaj tarihi:
evet, bu program iyiymiş. zaten çok basit ama tek kötü yanı her desktopta gözükmesini istediğin uygulamaları title'ından buluyo. chrome'da sorun çıkmadı ama windows explorer içinde bulunduğu klasörün adını title olarak ayarladığı için her desktopta gözükecek şekilde ayarlayamadım.

bir de benim kullanma amacım sadece 2 program olduğu için, 2 program dışındaki bütün programları yazmak biraz meşakatli olur. şimdilik bunu kullanıcam, vakit bulduğum zaman kendim bişeyler yazarım.
  • Yeni Oluştur...