Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplumdaki Eşcinsel Algısı


Ren

Öne çıkan mesajlar

Anelor said:

abi eşcinselden tırsmak nedir ben onu anlamıyorum ya. sevişmek istemediğiniz herhangi bi kızla aynı ortamda bulunduğunuzda da böyle gerilip tırsıyo musunuz.

bu soru eşcinsellerle aynı ortamda bulununca gerilenlere gelsin.


kız buldun da sevişmek istemeyeceksin

teyteytey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

abi düşündüm de manastırdaki insanlar teorik olarak eşcinsel olabilirler. orta çağda eşcinselliği düşününce iyi cesaret yani. gözetimde bir kere karşı cinsle seviştirseler, sevişemeyeni almasalar mantıklı olabilirmiş.


orta çağ ve eşcinsellik konusu aslında birbiriyle çok alakalı meseleler değil. hristiyan batı dünyasındaki din adamları arasında evlenmeme sonucunda ortaya çıkan eşcinsellik durumu söz konusu değil. o zamanki kilise bugünkü icra dairesi, tapu kadostro karşımı bir kurum, bir oluşum. halkın iliğini kemiğini sömüren ve avrupa kıtasının her yerine yayılmış din temsilcileri dönemin en iyi yaşayan kesimlerinden biri. kilise mensuplarının metreslerinin (adam başına tekil değil) çıkardıkları rezaletler zamanın kayıtlarına hatta güncelere yansımıştır. bu durum hem halkça hem kilise içerisinde bilinir ve görmezden gelinir.

illa cinsellik aranıyorsa, dönemin gerçek bankacıları olan tapınakçılara bakmak gerekir. hayatın her alanında yanlarındaki kardeşleriyle birlikte olmak zorunda olan tapınakçılar her şeyi birlikte yaparlardı. aynı kaptan yer, aynı ata biner, mesleklerini de birlikte icra ederlerdi. tapınakçı olmak demek hem özel hayatınızda hem de iş yaşantınızda yanınızdaki kardeşinizce kontrol altında tutuluyor olmak demekti. bu sayede dönemin gerçek "evlenemeyenleri" olarak karşımıza tapınakçılar çıkıyor.

kilise papazlarına geri dönecek olursak her toplumda olduğu gibi kilise mensupları arasında da eşcinseller olmuş olabilir ancak bu durum kadınsızlıktan veya imkansızlıktan kaynaklanmamıştır.

dönemin katolik manastır yaşantısı hakkında fikir beyan edemeyeceğim. o konuda bilgim yok ancak dönemin manastırlarından ortodoks olanları hariç dünyadan el etek çekme manastıra kapanma zorunluluğu olduğunu sanmıyorum zira katolik dünyasında din bir üründü ve bunun halk tarafından sürekli tüketilmesi için elden gelen her şey yapılıyordu ve kilise mekanizması kendi içerisinde oluşturduğu denetimle bu durumun sürekliliğini garanti altına alıyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...