Bone Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 bu iki bölüm arasındaki fark nedir, hangi konularda odaklanır, ne tip derslere yoğunlaşır? mezunları hangi meslekleri yapar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 biri uygulama, biri teori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Aynen fizik bölümü teori üzerine tam akademisyen olunacak bölüm. Fizik mühendisli bulguların uygulaması ile ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 doğa bilimleri ile mühendislik arasındaki fark neyse bu da o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 fizikçi 30 yaşlarında evlenir, fizik mühendisi sonsuza dek elizabeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2012 ikisinde de kafayı çizersin sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Devlet memuru olursan mühendis kademesine girmeni sağlıyor biri. Esas fark o diye biliyorum. Fizik mühendisliği olarak düşündüğün bir üniversite varsa ders programına bakıp farkları söyleyebilirim bir fizik mezunu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Benim enistem fizik muhendisi. İhtisasini biyofizik uzerine yapip tabiri caizse bir bilim adami oldu. Sorulari alayim :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 zamo said: Devlet memuru olursan mühendis kademesine girmeni sağlıyor biri. Esas fark o diye biliyorum. tabi kesinlikle odur esas fark Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Birinde muhendis unvani aliyorsun, digerinde almiyorsun. Muhendis olunca fizik ile ilgili olmasa bile rahatca is bulabiliyorken, fizikci olunca en fazla dershane ogretmeni oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 akademisyenler falan zaten hep imam hatiplerden çıkıyor tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Fizik mezunu / akademisyen ~= 0 oldugundan mutevellit yok sayabiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 fizik okursan en fazla dersane öğretmeni olursun zihniyeti olduğundan,herkes fizik okumaya ön yargıyla yaklaşıyor,alakası yok.Önemli olan kendini ne yönde geliştrdiğin,her iki bölüm için de geçerli.Hangi türü olursa olsun fizik okumak kişiye analitik düşünme yapısı kattığından,avantaj sağlar,ister gider ekonomi masterı yaparsın,ya da bilgisayar bilgini gelitşirip computational bişiler yparsn,ya da akademisyen olursun.He dersane öğretmenliği de opsiyonlar arasında... edit: bu sene Boğaziçi fizikten 32 mezun çıktı, 17 si akademisyen devam ediyor.6 sı yurtdışında 11 i boğaziçinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 su analatik dusunce de ne mubarek bisiymis arkadas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Pekii, Bogazici oyle, ya gerisi ? 6 sene fizik okudum, ne nasil isliyor gayet iyi biliyorum, haliyle dusmanima bile tavsiye etmiyorum. Amaciniz bir baslangic yapip sonrasinda kendi kendinizi bilim adami olarak egitmek degilse uzak durun, bulasmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 şu kuantum bilgisayarları çıkar da ekmek kapısı olur fizikçiye inş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Fistan said: zamo said: Devlet memuru olursan mühendis kademesine girmeni sağlıyor biri. Esas fark o diye biliyorum. tabi kesinlikle odur esas fark Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği müfredatı: http://phys.eng.ankara.edu.tr/?bil=bil_icerik&icerik_id=108 ODTÜ Fizik müfredatı: http://www.physics.metu.edu.tr/courses/curriculum.html?c=U Seçmeli dersleri de katınca neredeyse dersler tamamen aynı. Mühendislikte bir tek çizim dersi var ekstra. Dersler aynı, ünvan farklı. Başka bir fark varsa sen söyle bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 şu hastanelerdeki karaciğere lazer tutma, radyoaktif bişeyler falan işlerini fizik mühendislerinin yaptığını sanıyorum ( bir tanıdık vardı fiz. müh. böyle ) ha fizikçi yapamaz mı bilmiyorum sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 dönemde 4-5 ders şaka gibiymiş 1.5 fizik müh. okumuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 medikal cihazlar ana ilgi alanlarından biri fizik mühendislerinin evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Fizik mühendisliği biraz bizim memleketin her şeyin sonuna mühendislik ekleme fantazyası gibi geliyor bana. Yurt dışındaki applied physics/theoretical physics'in Türkiye karşılığı fizik müh./fizik sanırım. Fizik okuyunca Sheldon Cooper oluyorsunuz bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 ne fiziğe ne fizik mühendisliğine lay lay lom girilmez diyeyim. ama lay lay lom girecekse bari bouna girsin orda ekonomiye, bilgisayara vs kayabilir (sen olmadığını ve bir lise öğrencisi olduğunu var sayıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Su 'xyz okumak analitik dusunce yapar o da is buldurur' kafasini anlamadim gitti he. Diger isi gucu olan basarili insanlar sanki baska turlu calistiriyor saksiyi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 O analitik düşünebilme yeteneği bence çocuğun gelişim sürecinde kazandığı bir yetenek. Okuduğu bölüm kazandırmıyor. Daha sonra üniversitede falan bileniyor bu yetenekler işte. Bu arada şu son 3-4 senede çok kolaylaştı bölümlere girmek falan, saçma sapan kontenjanlar var, her yerde her bölüm var (adam bounda fizik okuyacağına x üniveritesinde elektronik, inşaat mühendisliği vs. okumayı tercih edebiliyor). Tabii boun'a odtü'ye yine eşek gibi çalışanlar giriyor da eskisine nazaran çok daha kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 fizikci adam wow oynak fizik muhendisi sudoku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar