Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

bu arada bir sürü skill işlevsiz. %10 dmg bonus veren butun menzilli ünitelerde olan skill. hiç bir anlamı yok. dah uzun cdli daha kısa süren ama %10 değilde %50 olsaydı o zaman anlardım ama bu haliyle cok nanay, cd geldikce basıyosun bi esprisi yok zamanlaması yok. veya butun shock cavalarylerde olan trample skilli, aynı sekilde cok manasız.

%50 ne abi, warcraft değil ki bu oyun, olmasın da zaten. herkes 'büyülü' ability'lerden şikayetçi zaten, cüzi olmasa fark bu sefer abuk sabuk apm oyununa döner olay.
Cuce said:

askeri sebebplerle ezmiyolar pek, genelde siyasi sebeplerle eziyolar. italyadan cıkan cıvırık elemanın, avrupanın en ızbandut heriflerini lejonerim ben sezaaaaaar diye dövmesi gibi bir durum yok yanı. bunu demek istemiş insanlar.

hmm hardda 70. tur gibi cok güclenip herseyi auto battle'la halledebilme noktasına geldim parthia'la. hanı butur oyunların kaderi bu ama, roma bile balance of powerda cücük gibi kaldı. biraz daha costurabilirlerdi. belki dinamik bi mevzu lazım. oyuncu güclendikce belli baslı factionları sağlamlastırmak gibi.

ya cüce tamam roma'yı sevmiyorsun anladık da adamlar heavy infantry'nin hem taktik hem eğitim hem ekipman konusunda kitabını yazmış. avrupa'nın izbandutu zaten hem melee dmg hem melee attack hem melee defence filan daha fazla, oathsworn vs çok rahat kapışıyor ve alıyor. daha nasıl bir fark bekliyorsun? 500 çıplak adam 1000 lejyoneri mi alsın?

ben de hard'da 70. turn'de çok güçlendim ama dediğin gibi bu tarz bir oyunda kaçışı olmayan bir durum. şu anda yaptığım şey zaman geçirtmek ama daha fazla yayılmadan çünkü tek prov kalmadı kimse, bayağı büyüyüp genişledi diğer devletler. iran ve selçuklu hayli büyüdü özellikle. daha ciddi rekabet isteyenler yayılmakla acele etmesin tavsiyem. zaman geçtikçe güç toplanıyor büyük oyuncular elinde.
Feamer said:

o saydıklarımın hepsini yapınca öyle oluyorsun... yoksa 1e1 de roma hastatasi veya 80 tane lejyoneri, 80 tane hopliti alamıyor pek

daha doğrusu, hanibal italyada kaç roma ordusu yendi, roma carthacada ve ya bütün pön savaşların da kaç kartaca ordusu yendi,

misal "Pyrrhic victory" değimi, pyrus romayı yenmiş ama roma sonra aynen aynı kuvvetle saldırınca bunun elinde bir şey kalmamış, yerine bir şey koyamamış,

bu tür, pek dikkat çekmeyen unsurlar aslında, yenilmez lejyonları oluşturan şeyler

ya roma'nın başlıca sorunu o konsül değiştirdikçe acemi, iş bilmeyen adamların bir yıllığına komutan olması. en büyük yenilgiler hep öyle adamların komutasında. yoksa ağır piyade konusunda adamlar bütün akdeniz havzasının ne kadar başarılı teknik ve teknolojisi varsa gördükçe entegre etmiş. adaptasyon kabiliyeti konusunda o tarihte eşi benzeri yok adamların. "biz daha iyi biliriz" deyip saplanıp kalmak yerine çat çat en geniş coğrafyada en verimli sistemleri ve ekipmanı sahiplenmişler.

yerine göre scipio'lar gibi düzgün, deneyimli komutanlar gelince de hannibal'ını da dönemin diğer süpergüçlerini de öttürmeyi bilmişler. barbarıydı filan roma'nın bir ordusunu yokettiyse rövanşta roma onların bütün kabileyi yoketmiş.

2000 yıl sonra dünyanın her yerinde polis kuvvetleri hala aşağı yukarı aynı taktikleri benzer ekipmanla uyguluyorsa birşeyleri doğru yapmışlar demek ki yakın dövüş konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

tam yama indi bende elektrikler kesildi. :(
Jo_jixu said:

bende trade agreement yapmaya calisiyorum ancak kimse kabul etmiyor, yada 7000 gibi bir para istiyor, acaba savasta oldugumdan dolayi mi kabul etmiyorlar yada bir tavsiyesi olan var mi?

güvenilirlik sevilen yeşil olması lazım bir de non-aggression pact öner, çoğu zaman kabul ederler. yine de bazıları asla kabul etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

tam yama indi bende elektrikler kesildi. :(
Jo_jixu said:

bende trade agreement yapmaya calisiyorum ancak kimse kabul etmiyor, yada 7000 gibi bir para istiyor, acaba savasta oldugumdan dolayi mi kabul etmiyorlar yada bir tavsiyesi olan var mi?

güvenilirlik sevilen yeşil olması lazım bir de non-aggression pact öner, çoğu zaman kabul ederler. yine de bazıları asla kabul etmiyor.

yesil olanda kabul etmiyor enteresan da zaten ally isi yuzunden 4 yada 5 city ile savasiyorum, belki de ondandir, sparta yi sectigimden tek trade yapan olan Athena ya saldirmak zorunda kaldim, deniz yolu acildi ama kabul eden yok. Biraz bekleyeyim bakayim savasmadan belki olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jo_jixu said:

yesil olanda kabul etmiyor enteresan da zaten ally isi yuzunden 4 yada 5 city ile savasiyorum, belki de ondandir, sparta yi sectigimden tek trade yapan olan Athena ya saldirmak zorunda kaldim, deniz yolu acildi ama kabul eden yok. Biraz bekleyeyim bakayim savasmadan belki olur :)

spy gezdir haritadaki kıyılarda, bütün kıyı şehirlerini keşfet. ben bir ara 30 tane filan ticaret anlaşmasına sahiptim. illa isteyen birileri çıkar uzak diyarlarda bile olsa. akdeniz, baltık, ingiltere, karadeniz limanları var düzinelerce.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Jo_jixu said:

spy gezdir haritadaki kıyılarda, bütün kıyı şehirlerini keşfet. ben bir ara 30 tane filan ticaret anlaşmasına sahiptim. illa isteyen birileri çıkar uzak diyarlarda bile olsa. akdeniz, baltık, ingiltere, karadeniz limanları var düzinelerce.

tesekkur ederim, ahaha iki kisi oyle geldi sanirim uzaktakilere haber gec gidiyor ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

SMAA uygulama yöntemi (az performans düşüşüyle anti-aliasing)
http://www.hardocp.com/images/articles/1362959270a9V2nme9e6_8_10_l.png
deneyeceğim şimdi ama çok iyi gözüküyor, force msaa işe yaramadı, oyunun kendi seçeneğini de iyi bulmadım.

güzel oldu görüntü de arada takılmalar oluyor nedense, şimdilik kaldıracağım sanırım. :/

yok gene devreye soktum ya, çok fark yaratıyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

belirli bir büyüklüğe erişince cidden küçük ülkeler sana sığınmaya başlıyor ya süper olmuş 2-3 tane ülke clientin olim dedi bir tanesi savaşa çağırdı diğer ülkeler durduk yere gel ticaret yapalim aslansın kaplasın diyor.

ama roma hala yunanistana ayak basmadı olmadı biz gidecez spartalılar ile.

okçular biraz zayıf mı olmuş ya kalkanlı ünitlere pek zarar veremiyorlar bir de bence ok ve mizrak efekti iyi değil eski hali gayet iyiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

projectile trail kaldırılabiliyor, oyun içinden kaldırınca olmadı ama preferences.txt'den yapınca oldu.

okçular alevli ok kullanınca dağıtıyor herkesi, testudo filan işe yaramıyor direkt koşuyorum üzerlerine. :p ama ateş altındatken kalkanları kaldırmak mükemmel olmuş. (tu)

bana da şimdi mısır sığındı selevkos'a karşı korumak için ama geri çevirdim, selevkos daha büyüsün iyice de epic savaş yapayım sonra ehu.

yalnız yukarıda verdiğim smaa injector ile oyun mükemmel gözüküyor ama %10-15 düşürüyor fps, cidden yeni makine ile oynamak lazımmış şu oyunu. :(

bu arada, turn sırasında alt+tab yapıp istediğinizi yapabiliyorsunuz, yapay zeka işine devam ediyor. eski oyunlarda iki saat kasılıyordu ve duruyordu tamamen. cidden bomba olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

jungle said:

patch neler getirdi bilen yada bulan varmı?

said:
Hi all,

We’re currently rolling out the hotfix to patch 1 right now. This patch will fix the “red sky” issue that some users experienced since the last patch.

We’re going to continue patching Rome II around the clock, so keep an eye on the forums for future opt-in beta patches in the coming days and weeks for more information, and continue to report issues you might be encountering in the Rome II support forum.

Thanks

Joey
Sosyal ağlarda paylaş

iyide abi %10'lada bi anlamı kqalmıyo. aksine asıl böle apm yemekten baska bi ise yaramıyo düsük cd ile geldikce basıyosun bi etkisi yok. orda o skill olmus olmamıs bişey deiştirmiyo.

asıl yüksek cdli daha fazla fark eden bir skill olsa taksiksel kullanım imkanı sağlamazmı, apm tüketmek yerine
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...