Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

empire.
BonePART said:

bujrdada gozukuyo o dedigin
mesela italia tek province
2 sehir var
cogu ole

yalnız harita üzerinden kaynak ikonları var, onlar da şehir mi acaba yoksa sadece antik bina şekilleri mi şehirler? sanırım bütün ikonlar şehir, çünkü bazı kaynak ikonlarının renkleri değişik eyaletin geri kalanından. italia'da 5 şehir olması lazım yani.

bir de haritadaki renklerden anladığım kadarıyla tek bir eyaletteki şehirleri ayrı ayrı paylaşabiliyor devletler. empire'daki gibi başkentini alan hüpletmiyor bütün eyaleti galiba. umarım öyledir.
Sosyal ağlarda paylaş

abi buyrun gözünüz map görsün madem.
http://www.europabarbarorum.com/features_map.html

yani beni yanlış anlamayın, burada historical accuracy falan diye aglayıp kimsenin kafasını şişirecek degilim de, milyon dolarlar içinde yüzen ve arkasında SEGA olan bir şirket neden modderlar kadar iyi bir map yapamıyor? ben bunu merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

europa barbarorum tamamen tarih meraklısına yönelik bir mod, bizim forumda bile satmaya kalksalar iflas ederler, mainstream gaming kitlelerini geçiyorum. kingdoms'a 6 yıldır çıkaramadılar hala eb2'yi o ekip, artık siz düşünün ne kadar emek ve masraf lazım profesyonel ölçekte yapmaya çalışsalar yeni motorda her şehri tek tek elle inşa ederek.

işte burada oyun modlanmaya ne kadar izin veriyor bunun önemi ortaya çıkıyor ki çok hafife alınan bir özellik.
Sosyal ağlarda paylaş

Video çok iyiymiş. Ama soru soran adam hafif moron sanırım. Strateji ekranında ne kadar vakit geçiriyoruz, gemiler pahalı di mi? Oyunu tanıtan adam "hı hı" diye geçiştirmemek için kendini zor tutmuş =D

edit:

Shogun mapında her province'e iki giriş falan vardı. Denizi saymadan haritanın doğusundan batısına 2-3 yolla falan gidilebiliyordu. Aşırı gereksiz ve büyük ihtimalle haritanın küçük olmasıyla alakalı bir kısıtlamaydı. Bunda aynı saçmalığı yapmasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

europa barbarorum tamamen tarih meraklısına yönelik bir mod, bizim forumda bile satmaya kalksalar iflas ederler, mainstream gaming kitlelerini geçiyorum. kingdoms'a 6 yıldır çıkaramadılar hala eb2'yi o ekip, artık siz düşünün ne kadar emek ve masraf lazım profesyonel ölçekte yapmaya çalışsalar yeni motorda her şehri tek tek elle inşa ederek.

işte burada oyun modlanmaya ne kadar izin veriyor bunun önemi ortaya çıkıyor ki çok hafife alınan bir özellik.

eyvallah, EB epey niché bir kitleye hitap ediyor da, bir modun prodüksiyon ögelerinin AAA bir oyunun prodüksiyon ögelerini resmen ezmesi ne demektir yani? tamam, RTW2 çok janjanlı görünüyor şimdi de, verilen emek ne düzeyde abi acaba? shogun2'yi reskinleyip RTW2 diye satarlarsa yine satar ama kimsenin iyi hatırladıgı bir oyun olmaz yani. RTW1 her açıdan inovatif bir oyundu. RTW2'nin şimdilik üstün gözüken tek yanı (aradaki neredeyse on yıllık teknolojik farkı saymazsak) Roma'yı 4 ayrı factiona bölmek gibi kuntik bir fikirden vazgeçilmesi gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

prodüksiyon öğeleri ezmiyor, gerçekçilik ve harita eziyordu sadece ki gerçekçilik de tartışılır zira okçuların zerre değeri yoktu. şurada harcanan emek yok yani eb'de. haritanın boyu da makul şimdi, iran var bütün. pakistan'ı koyup bırakmak doğru değildi çünkü bu sefer hindistan zayıf kalıyordu oyunda. bütün rusya'ya da gerek yoktu çünkü çoğu boş toprakların. bu harita makul. şehir sayısı da makul görünüyor. italyan yarımadasında 9 şehir var. eb'de 12 tane vardı. kafi bu da yani az değil.

rave, charge değeri yüksek süvari rome'da da öyleydi makedon hafif süvarisi çarptığı herşeyi zıplatırdı öyle. ama sonra hemen kaçamazsa eritirdi lejyonerler.
Sosyal ağlarda paylaş

"okçuların degeri yoktu" kısmını tartışmak bile istemiyorum, patır patır adam alıyordu okçular. slingerlar daha bile fenaydı.

ikincisi, evet, bir oyunun iskeletini yapmak gayet büyük bir başarı da, ben creative assembly'nin oyunun kalanının içini pek doldurabildigine inanmıyorum. RTW'nin grand campaign'i bomboştu resmen, bir avuç event ile. modlar olmadan çok eksik bir oyundu. umarım RTW2'de oyunun battle motoru dışında da içini doldurabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

rave, charge değeri yüksek süvari rome'da da öyleydi makedon hafif süvarisi çarptığı herşeyi zıplatırdı öyle. ama sonra hemen kaçamazsa eritirdi lejyonerler.

yok romeda hatırlıyorum zaten felaket opydi atlılar-filler.2bölük atlıyla chargelayıp kaçıp 10 bölük infantry temizliyodum falan rahat rahat da ne biliyim shogunda charge yapıp aynı taktik baya baya zor mesela.kaçarken yarısı gidiyo süvarilerin.romedada tam tersi fena kolay yarıp geçiyolar bütün bölüğü.

tarihi bi detaymı var arada fark yoksa oyun motorumu bilemedim.

okçu konusundada total war serilerinde neredeyse hiç okçu kullanmam ben mesela.oyun tarzına bağlı direk.gidip onun yerine infantry basarım bana hem flanke almak için daha fazla adam hemde eritilmesi daha zor kuvvet verir.karşı tarafta o okçuları direk chargeladığım için fazla atış hakkı vermeden bi halta yaramaz genelde.

hani bide eğer ki zaten okçu sayın karşı tarafa göre az ise karşılıklı oklaşma faslı tamamen zararına oluyo.ya sağlam okçu basmak lazım yada hiç basmamak lazım bana göre.şu girişmeden önce javelin atan elemanları seviyorum ama mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi phalanx varsa karşıda zaten tır gibi gittikleri için karşısına yem olsun diye bi atlı bölüğü bekletiyodum mesela arkadan diğer atlıyla dalıp elemanlar öbür tarafa dönüncede ilk saldıran atlıyı kaçırtıp beklettiğim atlıyı arkadan daldırıyodum gayet 3-4 chargeda tertemiz.

shogun gibide yapmasınlar.nefret etmiştim atlılarımdan.kaçırtmaya çalışıyosun hala kafasına göre takılıyolar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

http://www.pcgamer.com/2013/06/28/total-war-rome-2-system-requirements-released-alongside-big-picture-full-of-elephants/

said:
Processor:2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor
Memory: 2GB RAM
Graphics:512 MB DirectX 9.0c compatible card (shader model 3, vertex texture fetch support).
DirectX®:9.0c
Hard Drive: 35 GB HD space
Screen Resolution: 1024×768

said:
Processor:2nd Generation Intel Core i5 processor (or greater)
Memory: 4GB RAM
Graphics:1024 MB DirectX 11 compatible graphics card.
DirectX®:11
Hard Drive:35 GB HD space
Screen Resolution: 1920×1080
Sosyal ağlarda paylaş

neyse recommended tam sınırında kalıyorum ama 35gb ne yahu lol. yer işgali konusunda mmo'ları mütemadiyen geçebilen tek sp seri. (:P)

gmg'den almak istiyordum ama oyun çıktıktan sonra veriyorlar key'i, o 35gb'nin inmesi 1 hafta filan sürer meh. aral'dan kutulu alsam bu sefer de greek pack olmayacak. steam de pahalı. ne yapsam ne yapsam..

of ss'e gel.. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...