Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok sıkıcısınız

Suark

Öne çıkan mesajlar

healerlığı seviyorsun ama büyük gruplarlamı takılmak istiyorsun? Oyunda şöyle birşey var gibi (bence), sayı azaldıkça HEALER yerine DPS daha iyi oluyor. Tabi yerine göre elbette değişecek birşey ama.
Birde rol gemileri çabuk patlıyor dikkatli oynamak gerekiyor.

yeni karakterine aylarca support skillerini kasmadan önce emin olmalısın. Diğer oyunlarda yapmayı sevdiğin şeyler burada aynı mantıkta olmayabilir. Diğer oyunlarda milleti heal yapan skillerinden fazla kendini koruyacak yeteneklerin oluyor.

Birde oyunda dps / healer / tank gibi standart 3 rol yok. Roller daha fazla.

Büyük grup mu seversin, ufak grup mu, hızlı gemilerlemi uçmayı istersin yavaş gemilerlemi. Görünmez gemilerimi tercih edersin (recon gibi (debuff))

gözünü korkutmak gibi olmasın tabiki ama aylarca skill kasıpta pişman olmak var. Tabiki kastığın şey boşa gitmiyor. Fakat kastığın skilleri ilgilendiren gemiler belki hoşuna gitmeyecek ilk başlarda.

frigate / assault frigate / Interceptor / covert ops
destroyer / interdictor
cruiser / heavy assault / heavy interdictor / force recon / combat recon / logistic
battlecruiser / command ship
battleship

felan bunların rollerini önden araştırırsan daha iyi olur.

şununda altını çizelim : büyük gemi ufak gemi alır (yada pahalı gemi ucuzu alır) gibi bir mantık yok. Netde çok video bulursun. Ucuz ve ufak gemi ile, pahalı ve büyük gemileri patlatanları.

başlama süresi: 13:59 (tek başına bs alıyor. Videonun geriside aynı şekilde sayılır)
örnek : http://www.youtube.com/watch?v=ikxC9nuXBZM&hd=1&t=13m59s

(nick niye tanıdık geliyor diyorum hatırladım. tf2 dendi sanırım :P.
Sosyal ağlarda paylaş

Karar vermeden önce bir süre düşündüm.

Şimdilik beni en çok çeken şey büyük çatışmalar sanırım. Daha göremedim.(Eve Uni'deyim, 60 kişilik frig bloblarını saymıyorum)

Rol olarak scout ve logi arasında gidip geldim, sonunda bunda karar kıldım. İlk önce ana skilleri bitireceğim.(Plan 112 gün diyor) Belki fikrim değişir. Özelleşene kadar capacitor elite, t2 armor tank, drone skillerini bitiririm. Nullsec PvP'ye girmeden evvel biraz Incursion, WH atarım. Sonra ne olduğuna bakarız.

Evet TF2'den, orda da medic oynardım. =D
Sosyal ağlarda paylaş

healer merakin varsa logistic kas, guardian/scimitar guzel olur zevkine. Buyuk fleet savaslarini seviyosan, zaten cogunlukla seni bu savasa sokacak alliancelar logistic kayiplarini karsilarlar. Fleet yaparken de en cok aranan gemilerdir. Prodod on dakka bagiridi logi blazim, 15 logi olmadan cikmiyoruz diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
arkadaşlar güzel demişler zaten, metenin de dediği gibi scout işi oyun hakkında daha fazla bilgi ve tecrübe gerektirir.

Ufak çatışma seviosan, onerious ve scimitar iyidir zaten sanırım onerious'a yönelmişsin.

Oyunda açıkta kalmak diye bişi yok, ne olursan ol. Endişe etme yani.

Bir de, "healer" olmak için illa healer gemiye ihtiyacın yok. Onların sadece bonusları var bu olaya ve sapık gibi iyiler ama diğer gemilerle de tamir edici roller edinebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Eveeeettt, son bir iki yılını neredeyse sadece logi gemilerine binerek geçirmiş biri olarak sanırım benim de söyleyecek bir iki lafım var.

Öncelikle, arkadaşların da dediği gibi, logi pilotluğu solo takılanlar için anlamsız. En az 15-20 kişilik bir grup ve en az fleetteki 2-3 kişi daha logi pilotu olursa, tadından yenmez.

Benim tavsiyem, logistik skillini beşlemen. Orta ve büyük ölçekli fleetlerde en çok aranan iki logi gemisi ise, Scimitar ve Guardian. Hangisini öncelikle kasayım diyorsan, bu zor bir soru. Çünkü bulunduğun-bulunacağın alyans, corp veya grup ne tür tankı tercih ediyorsa, o gemi daha çok öne çıkıyor. Mesela, Morsus mihi'de guardian öne çıkarken, şu an bulunduğumuz Nulli'de Scimitar revaçta. Ama arada sırada Guardian da kullanılmıyor değil.

Peki bir logi pilotu eğlenir mi? işte asıl soru bu...

Dediğim gibi, 2 yıldır neredeyse sadece logi binen biri olarak, benim için bu sorunun yanıtı, kocaman bir "Evet"...

Neden mi?

1- Savaş sırasında, bir yandan broadcastında sürekli değişen, "medic medic" (şaka tabii aslında need shield, need armor) yazılarına yetişmeye çalışıp, bir yandan da kıçını kurtarmaya çalışmanın dayanılmaz hafifliği.

2- Kurtaracağın tek bir geminin bile savaşın seyrini değiştirebilecek olduğunu bilmen.

3- Ve savaşın sonunda, "Thnx logi... harikasınız, muhteşemsiniz, idolümsünüz, yeminimsiniz v.b lafları duyunca koltukların kabarması. (Kimse bunu herhangi bir bs pilotuna asla söylemez)

Unutmayın ki, savaşın sonunda zafer kazanılmışsa, tüm övgüleri FC ve logi pilotları alır... :D

Edit: Şunu unutmuşum... Bütün alyanslarda logi gemileri reimburst edilir. yani savaş sırasında patlamışsanız, size hemen bir yenisi verilir veya karşılığı kadar isk yollanır. Yani logi pilotları cepten yemez... >:D<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...