Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doctor Who, Stargate gibi uzun sezonlu bilim kurgu dizileri

Bone

Öne çıkan mesajlar

Doctor Who'nun eski bölümleri BBC'de yayınlanıyordu bir aralar. 90'ların ortasında felan görmüşlüğüm vardı. ama "eski dizi işte ya, tuhaf robotlar felan" diyip es geçmiştim. benzeri bir temada mystery science theater 3000 ve red dwarf dizilerinin de olduğunu duymuştum.

Doctor Who 2005'te tekrar yayına başlayınca bunu duymuştum, ama izlemek kısmet olmadı. son aylarda dört bir taraftar Doctor Who muhabbetleriyle karşılaşınca, "yav neymiş bu Doctor Who, bir izleyelim bakalım" dedim. eski bölümleri bir ara toparlıycam da, sadece 2005'teki yeni seriye giriştim şimdilik.
bazı bölümlere göz attım, sonra teker teker baştan izlemeye karar verdim, eğlenceli bir şeye benziyor.

bir yandan da Stargate var. Türkiye'de çok fanı olduğunu görüyorum, özellikle bilim kurguyla ilgilenen kesimden. yıllar yıllar önce sinemada Stargate filmini izlemiştim ama öyle matah bir şeye benzetememiştim, ikinci sınıf aksiyon/bilim kurgu filmi gibi bir şeydi (Soldier gibi filmler vardı mesela aynı dönemde). Bu kadar uzun süredir (SG-1, Atlantis, Universe felan filan) devam eden dizisinin olması beni şaşırttı diyebilirim. Eh bari hazır Doctor Who'ya başlamışken Stargate SG-1 de izliyim dedim. sonraki serileri şimdilik yok.

Stargate benzeri Farscape, Doctor Who benzeri Blakes 7 varmış herhalde, onları da listeye aldım.
Yazın izlemeyi düşünüyorum bunları.
Star Trek serilerini (next generation, deep space nine, voyager, enterprise) de çok duyuyorum, ama henüz ona girişmeyi düşünmüyorum.

Hepsini izlediğiniz bu tarz diziler var mı?
Şu sırayla izle, şu şekilde izle felan diyeceğiniz tüyolar varsa alayım vs...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...