Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wifi sifre guvenligini arttirmak ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

google sordum baya bi anlatim var ama en iyi cozumu bulamadim. belli yani ikidir bi komsu dadanmis wi-fi sifresini bi sekil kiriyor nasil bir torrent kasiyorsa hiyar interneti yiyor. hadi yedin bari bi sinir koy download a tadina bakiyor baya baya.

asus rt-g32 marka modelli wifi. en iyi sifreleme sekli nedir MAC adresi disinda. cunku eve arkadaslarda geliyor ediyor malum wifi yi soruyolar ediyolar ya da ben yokken biri kaliyor evde falan. optum.

edit : wpa2-personel ve aes kullaniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mac adress filtresi koy eğer onuda kirarsa zaten kasma hic direk modemi kapa.

Edit gelince düzeltme yapmak şart oldu. Mac filtresini adamın pcsini blocklayacak şekilde ayarlayabilirsin gerçi ama bu seferde mac adresini değiştirir zor bişey değil çünkü ama cakarsa tabii yoksa nerden bilsin blockladigini
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
tkip olayını kapat bir kere; kırılır o, güvenli değil. aes olsun sadece.

wpa2-psk deneni kırmak evden olacak şey değil aslında, 256 bit key kullanılıyor ki ev kullanıcısının kırması mümkün değil. şifreni zXzQi,[?i*dpheli3T=3p;GN&mw-{y/="N;iw;tGeh9ymhX5|.>&xkx?PoBwS5 gibi bir şey yapar ve SSID'i de böyle anlamsız yapar ve gizlersen kıramaz adam evindeki bilgisayarla, en güçlü süper bilgisayarlar bile saatlerce uğraşıp anca kırarlar. ancak başka exploitler kullanarak girebilir onlar da SSID üzerinden zaten genelde (en azından ev donanımıyla yapabileceklerin). ama wireless ahmet, şifre 1985ali olursa ben kırarım buradan yani komşum olsan. adam bruteforce girmiştir büyük ihtimal, ne gibi şifre koymuştun ki?

Başka güvenlik yöntemi yok evde deneyebileceğin mac olayı dışında. şifre olayını daha akılda kalıcı ama güvenli yapabilirsin. mesela: xwhiplrgthx@wş½rğis~| gibi şeyler. buzdolabının üzerine de yapıştırırsın =) SSID gizle diyorum ama Wİndows kabız o konuda, bağlanmak için bir sürü menü dolaşıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...