Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pidede domuz, sucukta eşek eti


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dasaaa said:
at eti bulursam -sadece at eti tabii- bi deneyeceğim yahu, neymiş. güçlü hayvan olm. eti iyidir bence.

http://2.bp.blogspot.com/-JfYobuPH4e0/T5WPjh6pA5I/AAAAAAAAFQw/wRSXFIutuBk/s1600/6217643-800-1202.jpg
Mesaj tarihi:
Oski said:

abi ıhlamurdere de sofram pide var. 1.5 liraya kıymalı kır pidesi satıyolar. haftada en az bir kere yiyorum. daha ölmedim.

etin içinde bişey olduğunu düşünmüorum gerçi. çünkü full soğan + %1 kıyma gibi bir oran var pidelerde.


etin içinde bişi yok
et yok cunku
sogan + kıyılmıs patlıcan + artık et
etin kullanılmayan yaglarını alıp sakatatla beraber ozellikle karacigerle beraber cekiyolar et gorunumu alsın diye
Mesaj tarihi:
BonePART said:

bu arada dısarda kıyma yiyen zihniyeti deli kınarım
cok sakat kıyma ve turevlerini yemek
illa bisi yencekse
parca et tercih sebebidir


aynen, kuşbaşı kaşar ftw!
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

at eti bulursam -sadece at eti tabii- bi deneyeceğim yahu, neymiş. güçlü hayvan olm. eti iyidir bence.


burda en pahali et at eti. zaten sadece sucugunu yapiyolar, oyle masaya atin kalbini getirip koymuyolar. sucugu da cok sert ve lezzetsiz oluyo. tavsiye etmem.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

dasaaa said:
at eti bulursam -sadece at eti tabii- bi deneyeceğim yahu, neymiş. güçlü hayvan olm. eti iyidir bence.

http://2.bp.blogspot.com/-JfYobuPH4e0/T5WPjh6pA5I/AAAAAAAAFQw/wRSXFIutuBk/s1600/6217643-800-1202.jpg

yakışır ama yaw.. -150kilo kadar at eti yiyip kas yaparsam eğer-

kazak mutfağı falan aradım bulamadım.. kazak birilerini falan arıyorum şimdi. kesin vardır abi burada at eti yiyen. ayı eti duydum mesela. şehirden ayrılma imkanım olmadı. olursa deniyeceği bir. ekşiymiş biraz.
  • Admin
Mesaj tarihi:

Test lab ortaminda izmirli firmalari ayir kalanlar saglamdir seklinde yapilmis. Kullanilan araclar kagit ve kalem + google.

domuz eti normalde en ucuz et.

kuzu , dana, tavuk ve domuz seklinde pahalidan ucuza dogru.

sufi'nin dedigi gibi bazi sofistike yerlerde domuz etini az bulunuyor diyip daha pahaliya satiyor olabilirler. domuz eti kiyma ise cidden cok fena. mideyi yakiyor. alisik olanlar icin sorun yok da atiyorum 20 yil yemeyip ilk defa denediginde cidden aglatiyor mideyi.

hepsi bir kenara bacon iyidir :)

ha bir de baby back ribs baya iyi, cok yenmiyor ama tadi guzel.

baby back ribs


Mesaj tarihi:
Laorx said:

BonePART said:

bu arada dısarda kıyma yiyen zihniyeti deli kınarım
cok sakat kıyma ve turevlerini yemek
illa bisi yencekse
parca et tercih sebebidir


aynen, kuşbaşı kaşar ftw!


bende aynı kafadayım da
bazen urfa çekiyor canım o zaman ne yapcaz

az kıymalı döner bir de
Mesaj tarihi:
abi can cekiyosa kendin yapamıcaksan gozunu kapatıp yiceksin
ama 5 liraya durum yapan yerde yemicen en azından
dogru duzgun bi yerde yicen

yoksa her yediğinde bi bokluk var o ayrı mesele
Mesaj tarihi:
tatar pilavı diye bişi var mesela
at eti var içinde yanında da yeşil çay filan servis ediyolar
ben yedigimde (15 sene felan olmustur)gayet lezzetliydi et
ama cok agır kokusu varmıs ben farketmemiştim
yedikten bi saat sonra bi arkadasın yanına gittigimde hemen anladı tatar pilavı yedigimi :)
Mesaj tarihi:
ShadowFax said:

Deathblade said:

6 Tl'e dürümden korkmakta nasıl bir entellik ve noliferlıktır sdf.

Dürüm kaç olucak abi 10-15 mi ?



entellik ya da bi nolifelık yok da 6 TL bariz en ucuz dürüm istanbulda. Bi de Taksimde satıyosun.


Bariz en ucuz falan değilde, mesela takssimde ben hiç 6 liraya dürüm yemedim, gazetelere çıkmış bir dürümcü var o bile 5 liraya satıyor
Mesaj tarihi:
ZiFir said:

tatar pilavı diye bişi var mesela
at eti var içinde yanında da yeşil çay filan servis ediyolar
ben yedigimde (15 sene felan olmustur)gayet lezzetliydi et
ama cok agır kokusu varmıs ben farketmemiştim
yedikten bi saat sonra bi arkadasın yanına gittigimde hemen anladı tatar pilavı yedigimi :)


valla tatar pilavı diye aratıcam o halde. bi deniyelim..

bi ara da "bok uçar" yiyeceğim bakalm.
uçuyor mu?
Mesaj tarihi:
BBC de bir program var adını hatırlamadım şimdi orta yasli yemek gurusu bir abimiz dünyanın bir ucundan öbür ucuna gezip yöre yemeklerini falan tadıyor kendi de hazırlıyor. Acin bir izleyin o yediklerini görünce at eti felan tatava gelir.

Bir keresinde yunanistandı yanlis hatırlamıyorsam, eski bir börekci bulmuş, adam elmalı turta gibi birsey yapıyordu. Hamurun tabanına, elini önündeki saf domuz yagina bandırıp güzelce sürüyor. Domuz yagi müthis bir lezzet veriyor falan diyo birde yerken. O kokuyu tahmin edin artık.

Bu arada videodaki alet meat grinder-recycler diye geciyor. Ölmüs hastalıklı hayvanları parcalayip kemiklerini falan ayırıyormus. Ne yapıyorlar sonra tabi bilmem. İçine düştügümü düsündüm de kötü oldum yav.
Mesaj tarihi:
aslında düşündüm de hazır tatar da var şimdi, söyleyelim yapsın!
daha ne.

not1:özürler hepinizden. konunun içine sıçtım lan.
not2:gördüğünüz gibi ne yediğimiz aslında pek de umrumuzda değllmiş, üstünde doğru adı yazıldığı sürece. "al bunda eşek eti var! sağlıklı da kestik abi. hastalıklı değil" deseler, "du bi deneyeyim bakalım nasılmış" der yeriz. adamlar da 3liraya değil de 6liraya satarlar bunu güzel bi ambalaj ile.
not3:pi=3.14159265
Mesaj tarihi:
tatar pilavi, azeri pilavi, ozbek pilavi... hepsi ayni abi.
1 kazan dolusu yagin icinde pisen pilava ne bulursan atiyosun. adina da x pilavi diyosun. ozbeklerinkinde mesela havuc yogunlukta. hepsinin ortak paydasi 1 kazan dolusu yag. o kadar yagin icinde pisen malzeme guzelse lezzetli oluyo kalbi kaldirabilene.

bir de, at eti pilavin icinde olmaz. pilavin icinde dana olur. at etini ayrica isteyene verirler. ustune koyarlar 2 dilim.
Mesaj tarihi:
Özbek pilavında kuzu eti oluyor. Yeğenlerin bakıcısı özbekti, kuzu etiyle yapardı hep ki, dana etiyle olmaz derdi hep. Gayette güzel olurdu.

Fransızlar da yiyiyor at eti, hatta gayet şıkıs restoranlarda yiyiyorlar da ben yemem, denemem de. Onurlu bi savaşçı asla eski bi savaşçının ruhunu taşıyan canlının etini yemez. :P
Mesaj tarihi:
Sucuk, salam, sosis falan yiyorsanız ne eti olduğunu kafaya takmayın, hepsi zaten hayvanların en çılgın yerlerinden yapılıyor.

Bir de Taksim'de dürüm 6-7 lirayı geçemez "dürümcü" konseptiyle satış yapılan yerlerde, adamlar sürümden kazanıyor, Mangal Keyfi vesaire gibi yerlerde adamlar günde milyon tane dürüm satıyorlar, o fiyatlar 10 liraya çıkarsa 10 tane anca satarlar.

Ancak restoranlarda falan 10+ liraya çıkıyor fiyatlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...