Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 applev0dka said: şimdi ben yarin alicam bunu 25mbit olacak bağlantı onun için 3.0 modem gerekiyormuş. bu adamlar modem veriyor mu ? kaliteli mi ? ne kadar ? hepsiburada da 220 liraya falan wireless modemi var onu mu alsam ? oneriler pls verdikleri modemden şikayetçi olan çok insan var. özellikle wireless kullananlar. ben sıkıntı yaşamadım pcde ama wireless değil tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Namessar said: Esh said: Router dandik wireless kullanmiyorum. router neden almam gerekiyor? Abi "ak partiliyim, ben de mi vergi vericem" gibi bi soru olmus bu. Lutfen sil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 anlat bilelim ben de sorun yaşamıyorum çünkü. nedir artısı niye almamız gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Esh said: Namessar said: Esh said: Router dandik wireless kullanmiyorum. router neden almam gerekiyor? Abi "ak partiliyim, ben de mi vergi vericem" gibi bi soru olmus bu. Lutfen sil. hayir hala anlamis degilim. tek makinada bu internet hatti. eve dagitilmiyor. routeri ne yapacagim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Abi routersiz modem alacak arkadas. Mesela netmaster cxc150. icinde routeri olmayacak, tek makine de olsa download trafiginden beyni durmamasi(donmamasi) icin islem kapasitesi yuksek router almaniz gerekiyor. Modemin dhcp sini kapatip routerinkini kullanacaksiniz., modem sadece modemligini yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Ben cok cektim oglum kablonetten. Duvardaki splitter bozulmus bi gun. 6 ay boyunca sorunu bulamadik. Sinyal bi dogru gosteriyo bi az, bi cok. O aptal splitter dayanmiyomus uzun yillar onu ogrendim. Siz de ilk olarak onu degistirin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Esh said: Abi routersiz modem alacak arkadas. Mesela netmaster cxc150. icinde routeri olmayacak, tek makine de olsa download trafiginden beyni durmamasi(donmamasi) icin islem kapasitesi yuksek router almaniz gerekiyor. Modemin dhcp sini kapatip routerinkini kullanacaksiniz., modem sadece modemligini yapacak. hala anlamis degilim, dhcp bir den fazla cihaza internal ip atar.tek makinada ethernet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Sonra gittim docsis 3 modem aldim motorola iyidir diyerek. Bizim altyapi ona uygun degil, 2 ayda bir otg gelen update i almayip donuyodu modem. Firmaya gonderip resetlettirip geri aliyodum. Firmadaki orospu cocuklari da agzini acip bisey demiyolardi. Her sorunu gote gire gire ogrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Abi tamam madem bu kadar anliyosun isten, buyur coz sorununu. Ben sana olabilecek ihtimalleri siraladim. Eger hatta sorun yoksa splitterdan basla degistirmeye. Namessar said: Esh said: Abi routersiz modem alacak arkadas. Mesela netmaster cxc150. icinde routeri olmayacak, tek makine de olsa download trafiginden beyni durmamasi(donmamasi) icin islem kapasitesi yuksek router almaniz gerekiyor. Modemin dhcp sini kapatip routerinkini kullanacaksiniz., modem sadece modemligini yapacak. hala anlamis degilim, dhcp bir den fazla cihaza internal ip atar.tek makinada ethernet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Esh said: Ben cok cektim oglum kablonetten. Duvardaki splitter bozulmus bi gun. 6 ay boyunca sorunu bulamadik. Sinyal bi dogru gosteriyo bi az, bi cok. O aptal splitter dayanmiyomus uzun yillar onu ogrendim. Siz de ilk olarak onu degistirin mesela. 3 ay boyunca sürekli ping sıkıntısı vardı. artık hergün arıyodum falan. en sonunda bi adam yolladılar. adam modeminiz bozuk dedi. dedim kendi modemini tak. yine ping iniş çıkışlı kendisininki takınca. adam ısrar etti modeminiz bozuk diye. dedim kendi modemini takıyosun yine sıkıntılı demek ki modem bozuk deil. yok yok modem bozuk dedi. tekrar anlattım. onbinlerce insan sorunsuz kullanıyo valla falan gibi laf etti. evden kovaladım öldürüyodum adamı. sonra tracerip olayını öğrendim. ip bloğu yanlışmış. böle kızıltoprağa ordan ankaraya ordan ukraynaya falan bağlanıp ordan bağlanıyomuşum avrupa serverlarına. arayıp anlayan birini bağlayana kadar arıcam falan dedim. sonunda birini bağladılar. herif ip bloğunu mu ne değiştirdi öyle bişey. bitti problem. allah kablonetin belasını versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Bir ara da (docsis 1 zamanlari) , gece 10 dan sonra baglanti gidiyodu. Netten bakiyodum ainyal hatasi (Sinyal olculebiliyodu o zamanlar online olarak.) . Teknik servis geliyo sabah sorun yok gece 9 da geliyo sorun yok. 2 hafta falan iskence cektim. En sonunda anladik ki got oglani elektirikcinin biri kapiciya 100 liraya kacak hat cekmis, o da gece 10dan sonra kabloyu takip seyrettigi icin sinyal o zaman bozuluyormus. Bunu da servis ya da kablonet merkezi cozmedi, ben cozdum amk diye diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 ya mevzusu geçmişken sorayım, pc kabloyla bağlı değil de wireless aletlerde çok sıkıntı yaşıyoruz netmaster modemde. böle anten gibi bişi yok mu alıp modeme taksak o dağıtsa falan? illa düzgün modem mi almak lazım başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 baglantim 100 megabit down / 4 megabit up. kullandigim modem motorola SB6120E-CN docsis3.0. bu baglanti sadece bu makina icin ve ethernet. evin kalaninda adsl wireless kullaniyorum diger cihazlar icin. doalyisi ile baska hic bir yere dagitilmiyor. ayni gunde steamden 300 gb download yaptigimda bile kesinti vs bir sey olmuyor. bende sorun uplaod miktarim arttiginda birden bire "gecersiz ip yapilandirmasi" yasamam. isin ilginc yani torrent te upload ne olursa olsun kac saat birakirsam birakayim gene bir sey olmamasi. sadece dropbox uploadlarda (app ya da web farketmez) ve diger web tabanli uploadlarda. ve sadece cok buyuk uploadlarda, yani 8gb falan upload etmeye kalktigimda. oyle 1-1.5 gb da bir sey olmuyor. dolayisi ile baska bir seyden supheleniyorum. bu modemi 2 kusur yildir kullaniyorum, ilk 100 megabitcilerdenim. son 6 aya kadar bu derdim yoktu. akpartili vergi vs gibi 35 yasinda adama aptal muamelesi cekmek ve sacma sapan cevaplar vermek yerine hakikaten router ne isime yarayacak anlatmayi basarirsan dinlemek gercekten isterim. ek not: gece uploada biraktigimda sabah yasiyorum. gunduz oldugunu gormedim hic. bu olmayacagi anlamina gelmiyor ama, ben yasamadim. gece bir haltlar yiyor bunlar gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Esh said: Bir ara da (docsis 1 zamanlari) , gece 10 dan sonra baglanti gidiyodu. Netten bakiyodum ainyal hatasi (Sinyal olculebiliyodu o zamanlar online olarak.) . Teknik servis geliyo sabah sorun yok gece 9 da geliyo sorun yok. 2 hafta falan iskence cektim. En sonunda anladik ki got oglani elektirikcinin biri kapiciya 100 liraya kacak hat cekmis, o da gece 10dan sonra kabloyu takip seyrettigi icin sinyal o zaman bozuluyormus. Bunu da servis ya da kablonet merkezi cozmedi, ben cozdum amk diye diye. kaçak hattı kapıcıya monte ettin mi sonra ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Wireless isi baya zorlama hala. Routerla alici arasinda alci kaplama, kartonpiyer falan varsa kalpler kiriliyor, onun disinda betonun da gecirgenligi pek iyi sayilmaz. Iyi bir router degil de guclu bir router almaniz lazim. Kanserden korkmayan varsa 1w lik outdoor router alip ortalama db (5-10db) bir omni anten ile costurabilitsiniz butun evi. Routerlarda yapilan en buyuk hile vericilerin gucunun cok dusuk olmasi. 200mw vericiyle bi odadan digerine sidik zoruyla geciyosunuz genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Bak bu ilk mesajin: Namessar said: dropbox ima vs ye ne zaman buyuk bir upload baslatsam (8-9 gb), 2-3 saat icinde internetim gidiyor. sabah baglanti uzerinde unlem uyaniyorum, topu topu 2 gb falan upload olmus. butun gece oyle kalmis. (sabah diagnose yaptirttigimda windows a gecersiz ip yapilanmasi diyor) asimetrik baglantida upload bunlara daha mi maliyetli? kasitli mi yapiyorlar bunu? icimden bir his kendilerince uploadu kismak icin kasitli yaptiklari bir sey diyor. biktim yahu. win7 de de boyleydi, win8 de de, win10 da da. macos denemedim ama orada da olacak muhtemelen. modem motorola docsis3.0, bunlarin netmasteri degil. Bu da ikincisi: Namessar said: baglantim 100 megabit down / 4 megabit up. kullandigim modem motorola SB6120E-CN docsis3.0. bu baglanti sadece bu makina icin ve ethernet. evin kalaninda adsl wireless kullaniyorum diger cihazlar icin. doalyisi ile baska hic bir yere dagitilmiyor. ayni gunde steamden 300 gb download yaptigimda bile kesinti vs bir sey olmuyor. bende sorun uplaod miktarim arttiginda birden bire "gecersiz ip yapilandirmasi" yasamam. isin ilginc yani torrent te upload ne olursa olsun kac saat birakirsam birakayim gene bir sey olmamasi. sadece dropbox uploadlarda (app ya da web farketmez) ve diger web tabanli uploadlarda. ve sadece cok buyuk uploadlarda, yani 8gb falan upload etmeye kalktigimda. oyle 1-1.5 gb da bir sey olmuyor. dolayisi ile baska bir seyden supheleniyorum. bu modemi 2 kusur yildir kullaniyorum, ilk 100 megabitcilerdenim. son 6 aya kadar bu derdim yoktu. akpartili vergi vs gibi 35 yasinda adama aptal muamelesi cekmek ve sacma sapan cevaplar vermek yerine hakikaten router ne isime yarayacak anlatmayi basarirsan dinlemek gercekten isterim. Gercekten akli basinda yardim isteyen bi adam olsan bu doneleri bastan veriridin biz de ona gore cozum onerisi getirirdik. Sen "AMA DROPBOX UPLOADIM INTERNETIMI YOK ETTI WIN 8DE DE 9DA DA BOYLEYDI 10DA DA BOYLE OLCAK KESIN. KAHROLSUN PARALEL" diye mesaj atarsan, sana modeminin islemcisinin veri alisverisinde tikandigini, onun yerine iyi bir routerla bu isi cozebilecegini oneririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 alenen hakaret ettin, simdi de birazcik kazi ceviriyorsun gibime geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Hakaret ettigimi dusunuyosan buton var, bas o butona degerlendirsinler. 35 yasinda hakkini aramayi da biz ogretmeyelim. Neyse bu 35 yasin kerameti artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Hayir onun bi sucu yok. Gidip elektrikciye o muameleyi yapmak lazimdi da esnafla ugrasilmaz. Gittim parasiyla kablo tv aldim bi de adama. Ayda 10 lira ekstradan verdim bi kac yil. Sonra o kendisi digiturk uyeligi aldi konu kapandi Promenader said: Esh said: Bir ara da (docsis 1 zamanlari) , gece 10 dan sonra baglanti gidiyodu. Netten bakiyodum ainyal hatasi (Sinyal olculebiliyodu o zamanlar online olarak.) . Teknik servis geliyo sabah sorun yok gece 9 da geliyo sorun yok. 2 hafta falan iskence cektim. En sonunda anladik ki got oglani elektirikcinin biri kapiciya 100 liraya kacak hat cekmis, o da gece 10dan sonra kabloyu takip seyrettigi icin sinyal o zaman bozuluyormus. Bunu da servis ya da kablonet merkezi cozmedi, ben cozdum amk diye diye. kaçak hattı kapıcıya monte ettin mi sonra ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Aluriel said: applev0dka said: şimdi ben yarin alicam bunu 25mbit olacak bağlantı onun için 3.0 modem gerekiyormuş. bu adamlar modem veriyor mu ? kaliteli mi ? ne kadar ? hepsiburada da 220 liraya falan wireless modemi var onu mu alsam ? oneriler pls verdikleri modemden şikayetçi olan çok insan var. özellikle wireless kullananlar. ben sıkıntı yaşamadım pcde ama wireless değil tabiki biz iki pc ethernet kullancaz bi de wireless cep telefonu. yeter sanırım dimi ekstra 200 liraya modem almaya gerek yok ? bunların modemi kaç lira ki verdikleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 250 gb aKK 25 mbit internet aylık 90 ödüyorum. Daha sıkıntı yaşamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 applev0dka said: Aluriel said: applev0dka said: şimdi ben yarin alicam bunu 25mbit olacak bağlantı onun için 3.0 modem gerekiyormuş. bu adamlar modem veriyor mu ? kaliteli mi ? ne kadar ? hepsiburada da 220 liraya falan wireless modemi var onu mu alsam ? oneriler pls verdikleri modemden şikayetçi olan çok insan var. özellikle wireless kullananlar. ben sıkıntı yaşamadım pcde ama wireless değil tabiki biz iki pc ethernet kullancaz bi de wireless cep telefonu. yeter sanırım dimi ekstra 200 liraya modem almaya gerek yok ? bunların modemi kaç lira ki verdikleri gerek yok bence de. kendi modemleri beleşe geliyordu kampanyayla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 stabil aga ne sıkıntısı yasican ki uydunette zaten calisma fln oldugu zaman sms atiyolar ha apartman elektrigi gerizekali oturanlar tarafından odenemedigi icin kesilirse ankastreye elektrik gitmedigi icin hizmet alamazsın fakat onun da turksatla hic bi alakası yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 bu uydunet de kablonetin dimi? teledünya kullanıyorum evde, ikisinin birlikte olduğu paketten almak istiyorum da fiber altyapı olmayan yere 25mbit verebiliyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 abi kablonet/uydunet turksatin hizmeti apartmanında turksat kutusu yoksa bosa heveslenme oyle soyliyim bak mahallende sokaginda demiyorum apartmanda yoksa gg turksatta bu islerle ilgilenen ablayı buldum dilekce fln topladim etlikte otururken ııh baglamiyolar nedenini soylemedi ama tt izin vermiyor bence her yerde turksat olursa nasil satacaklar dandirik adsl yi tabi onlar da hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar