Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Son zamanlarda çok sık olmaya başladı. Kendimi neredeyse hergün batıl kişilerin karabasan olarak anlattığı, uykudan tam olarak uyanamamış, göz kapakları hariç tamamen felçli ve rüyada olması gereken imajları gerçeğe halüsinasyon olarak taşınmış vaziyette buluyorum. Durumun farkında olduğum için göz kapaklarımı hızlı hızlı hareket ettirerek bir süre sonra vücudu tamamen uyanmaya zorlayabiliyorum ama tekrar uykuya dalmak istediğimde vücut yine bu yarı gerçek-yarı sanrısal, paralize olmuş vaziyete geçiyor, tam olarak dalamıyorum. Hayatımda ilk defa başıma geldikten sonra hergün aynı şeyi yaşamaya başlamam acaba birşeyi yanlış mı yapıyorum diye düşündürüyor. Ne biliyim vitaminim falan mı eksik ya da nörolojik bzoukluklar mı başgösteriyor, mesela doktora gitmek istesem kim bakar bu duruma? Nöroloji mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Psikolojik sorunlarının olduğunun belirtisi.Bende de oluyor hala ama alıştım artık. Yakın zamanda sıklığını da epey arttırdı. Uyuduğunda gördüğün rüyadan (muhtemelen kabus) bir süre sonra uyanmak istiyorsun ama uyanamıyorsun. Hareket edemiyorsun, rüyayla gerçek dünya arasında bir yerde kapalı kalıyorsun o an. Renklerle hislerin o dünyaya ailt değilmiş gibi hissedip o an rüyada olduğunu farkediyorsun da gerçekten zor bayağı, o yüzden anlıyorum. Bu durumla baş eden biri varsa ben de dinlemek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 İstediğim zaman uyanıyorum ama uykuya tekrar dalmak istediğimde yine aynı bilinç haline gidiyorum daha derine değil. Ayrıca öyle kabus mabus görme durumu yok, ya da ben gerçek olmadığını bildiğim için herhangi bir hissiyat uyandırmıyor. Rüyamda olan imajlar etrafımdaki ortama taşınmış oluyor ne biliyim bir gün uyandığımda önümde bir adam su içiyordu yeteri kadar inceledikten sonra bilincim netleşmeye başladı ve adam da gittikçe gerçekliğini yitirip aslında orada olan başka bir objeye geçiş yaptı yavaş yavaş. Başa bir seferinde odamın duvarında maç yayını vardı. Bir de yorgan üstümden çekiliyormuş, sağa sola kayıyormuşum ya da yükseliyormuşum gibi hissediyorum hatta o kadar gerçekçi bir his ki, beynim bir süre sonra o tarafa kaydıktan sonra temas etmem gereken objenin hissiyatını yaşatıyor bana. Tabi gözümü açıp baktıktan sonra görüyorum ki aslında olduğum yerdeyim, yalan bir his. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Aynı durum benim başıma da geliyor uzun zamandır, rüyandaki nesneleri gerçekmiş gibi hissediyorsun. Bir de bunun bir öteki versiyonuna astral seyahat diyorlar sanırım. Ben uyanamıyorum malesef bazen, zor oluyor bayağı. Bildiğin felçten farksız, rüya olduğunu bildiğin halde kalkamıyorsun. Kalkana kadar ömrümden ömür gidiyor resmen. Normalde de oluyor uzun süredir ama uzun süre uyumayıp birden uyumaya çalıştığında kesin sonuç bu oluyor malesef. Çoğunlukla kabus oluyor bende, çevreye bombalar yağmaya başlıyor, ben bizimkileri kurtarmaya kalkışacakken rüyanın kötü sonla biteceğini anlıyorum, zor da olsa uyanıyorum. Bir defasında da üst kattan acayip sesler geliyordu, çıktım baktım ne gördüğümü hatırlamıyorum ama kaçarken merdivenden düştüm, meğerse rüyada bacağımı duvara vurmuşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Durumlarımız farklı, ben hikaye akışı olan bir rüyadan bahsetmiyorum, tam uyanamama, tam uykuya dalamama durumu var bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Sırf bu yüzden uyuyamıyorum insan gibi, süreçler farklı olabilir ama rüyadan uyanamama bende de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Nigger_of_the_sand said: İstediğim zaman uyanıyorum- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 http://www.tutd.org.tr/ TÜRK UYKU TIBBI DERNEĞİ Kocamustafapaşa Cd. Merih İş Merkezi No:45 D:55 Kocamustafapaşa - Fatih / İstanbul Telefon: 0212 529 94 19 Faks: 0212 529 94 59 E-mail: [email protected] Belki yardımı dokunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 ilk cümleyi okudum sadece, saçamlıyorsam diye belirtiyorum, narkolepsiyi de bi araştır, gerekirse psikoloğa git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hypnagogia state deniyor buna, iki realm arasında kalıyorsun iki taraftan da input alır bir halde. beyin idrak edemiyor tam durumu, anormal ses ve görüntüler görmen çok olası. negatif olursa karabasan oluyor, hypnagogia state=karabasan diye bir durum yok. çok boktan tecrübeler de yaşayabilirsin ama, hergün ve kontrolsüz olması kötü olmuş. bu durumdayken astral projection deneyebilirsin, daha rahat oluyor uyanık halden. insanlar bu state'e geçebilmek için bir kolunu havaya kaldırıp kafasının üstüne koyarak uyuyor, tam uyuyacakken kolu düşüyor ve şanslıysa hypnagogia state'e geçiyor, ordan hop ver elini astral veya çeşitli değişik meditasyonlar. korkacak veya saçma sapan kimyasal ilaçlar gerektiren bir durum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Negatif de görüyorum :(, saçma sapan bir sürü şey aslında uyandıktan sonra hatırlamıyorum bile çoğunu ama rüya esnasında hareketsiz kalmama sebep oluyor işte. Uyku felci-karabasan işte direkt. Düzenli bir hayatım olsa çok iyi olacak aslında, eskiden böyle değildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 bana da bi ara çok oluyordu. bi parmağımı falan oynatmayı başarınca geçiyordu direk. diyetine dikkat et beslenme önemli baya bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 tedirgin uyuduğum zaman oluyor bana. yada kötü rüya görmeye başladığımı anlayıp uyanıyorum hemen tekrar dalmaya çalışınca oluyor. tam uykuya geçmek istemiyosun işte. tamamen ayılıp sonra yatmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 yatis posizyonunu degistri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 vardı bi ara bende de sallamadım kendi kendime geçti.Yalnız bir keresinde tam ardçı depremde yakalandım ev hafiften sallanırken felçli olmak stress yapabiliyo biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 bu karabasan olayını kendi kendime istediğim zaman yapabiliyorum ben. yatış şekliyle alakalı diye düşünüyorum. mesela sırt üstü, ellerim göbeğimde bağlı, ayaklarımı da birleştirmiş bi şekilde yatarsam -tabut pozisyonu- olmama ihtimali yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Havenless Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Ben de yüz üstü yatarım daima, bu sabah da yatağın çevresinde bir rüya gördüm yine, etraf karanlıktı, pencereden sokak lambasının ışığı giriyordu sadece rüyada ama etraftaki renkler bu dünyaya ait değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 uyku halindeyken uyanıp vücudunuzu hareket ettirememe durumu insanın evriminin ilk dönemlerinden kalma bir mekanizmadır. insan henüz ağaçlarda yaşarken ve iki ayak üstünde duramıyorken aynı zamanda ağaçlarda uyuyordu. uyku halinde ağaç üzerinde hareket ettiğiniz takdirde aşağıya düşüp yaralanabilirdiniz (doğada ciddi yaralar uzun ve acılı bir ölüm demektir) veya daha kötüsü kafanızın üstüne düşüp boynunuzu kırabilirdiniz. bu yüzden insan uyku halindeyken ağaçtan düşmemek için bir mekanizma geliştirdi. insan uyurken (özellikle beyin dalgalarınız Theta [4-7.5Hz] iken) beyniniz omuriliğiniz vasıtasıyla istemli kaslarınıza elektrik göndermez. böylece derin uykudayken hareket edemezsiniz ve saçma sapan sağa sola dönüp ağaçtan aşağıya düşmezsiniz ve hayatta kalırsınız. beyin dalgalarınız Theta iken rüya da görürsünüz. REM adı verilen evre bu durumda ortaya çıkar. Rüyanıza göre hareket etme riskiniz bulunduğundan (koşuyor, kaçıyor, zıplıyor olabilirsiniz) beyin bu isteklerinizi istemli kaslarınıza iletmez. insanlar rüyalarında koşamadıklarından bahsederler. aslında kafalarının içerisinde koşuyorlardır ama gerçekte koşmanın nasıl bir his olduğunu bildiklerinden ve o anda koşmadıklarından aradaki farkı rüyada olsa bile anlarlar. insan düşüp ölmeyeceği yerlerde yaşamaya başladığında nedense bu güvenlik mekanizması ortadan kalkmamış. belki de halen bir işe yarıyordur. sizin başınıza gelen de bir anlık raslantı. gözlerinizi açıp derin uykudan çıktığınız halde beyniniz o şalteri indirip istemli kaslarınızı hareket ettirmiyor. sizin halen rüyada olabileceğiniz riskini gözardı etmiyor ve hareket edemiyorsunuz. bu durumu bir süre sonra kavrayıp vücudunuzun kontrolünü tekrar size veriyor. opun uyandığı halde halen rüyası devam ediyormuş gibi rüyasını yaşamaya devam etmesi yukarıda anlattıklarımla açıklanabilir çünkü rüyalar uyku sırasında kısa aralıklarla ortaya çıkan REM durumunda görülür. bu durumda uyanırsanız bir süre kendinizi halen rüya görüyormuş gibi hissedebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 DeadSkinMask said: mesela sırt üstü, ellerim göbeğimde bağlı, ayaklarımı da birleştirmiş bi şekilde yatarsam -tabut pozisyonu- olmama ihtimali yok. this. kesinlikle oluyor bu pozisyonda yatarsam muhtemelen yukarida bahsedilen mekanizma calismadiginda, cok cilgin bir uyurgezer olabilirsiniz. bence karabasan daha makul askfgapofhkfad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Evet bana da uyuyor sanırım, düşündüm de olayın olduğu tüm durumlarda sırt üstü ve hatta tabut pozisyonundaydım. Ne ilgisi var acaba, ilginç. Bram Stoker'a da teşekkürler çok açıklayıcı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 yuzukoyun yat, koyun olarak ergenek koyunu is gorur duruma gore merinos, potatos, sodyim sulfatta kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 bana da olmustu bir kere. hayatımda yasadıgım en pis tecrubelerden biri olabilir. felc olmanın ne kadar kotu bisey oldugunu o saniyeler icerisinde anlıyosunuz. asırı yorgunluk, stres vs. buna sebep oluyor genelde. vucudun kendini koruma mekanizması ayrıca. yukarıda detaylı belirtilmis de insanlıgın ilk evresi ile falan ilgisini cok anlamlandıramadım ben. agacta uyuyolarmıs falan, biraz hikaye gibi geldi. isin dogrusu ruya halinde iken yaptıklarınızı fiziksek olarak uyku halinde yapmanızı engellemek. zihinsel olarak hala aktifsin ama uyku halinde fiziksel olarak ölü duruma geciyosun aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lifeleech Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Bana da uyku düzenimi bozduğumda oluyor. Rüyamı gerçekmi anlayamadığım bu rüya içinde 3 kere uyanmıştım birkere, çok korkunç birşey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Uyku düzeniniz sapıttığı zaman sürekli oluyor bu meret. Alıştım artık ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2012 banada oluyo hergun 3-4 kere, artik olmamasi beni sasirtiyor hay allah ya bak sen su ise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar