Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

letonya erasmus

hasmetbeybi

Öne çıkan mesajlar

letonyaya erasmus ile gitmeyi düşünüyorum ama biraz araştırdım derdim schengen vizesiyle gitmek ve gezmek ama letonya schengene gectigimiz yıllarda dahil edilmiş sanırım .internetteki her bilgiyede güvenemedigim icin letonyanın kendi resmi konsolosluk sitesine falan baktım schengen veriyor gözüküyorlar benim sorum şu acaba erasmus ögrencilerine nasıl bir vize veriyorlar schengen mi gecici bir vize mi yoksa sadece letonya ya girmek için bir belgemi nedir bilen varmı en dogru bilgiyi paticikten alacagımı düşünüyorum aslşdjalks
Sosyal ağlarda paylaş

Erasmus'un eğitimler hiçbir ilgisi yok yalnız; sonuçta misafir öğrencisin ve bu da akademik gelişim değil toplumlararası iletişim programı. Yani kız kaldıranlar AA alanlardan daha başarılı programın esas amacı belçikalı kız kaldırmak yoksa Macaristan'da geçireceğin altı ayda öğreneceğin biyoloji ile Türkiye ihya olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Erasmusta şöyle bi değişiklik olmuş. Gittiğin ülkede aldığın derslerin %75 ini geçemezsen aldığın bütün hibeyi dönünce faiziyle geri alıyolar. Sadece bizim okuldamı var(ist üni) bilmiyorum ama öyle gezim tozum para yiyim tarzı gidicekseniz 2 kere düşünün. Gerçi Letonya'ya zaten hibe çıkacağını sanmıyorum (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben giderken de vardı o muhabbet, %75 miydi oran hatırlamıyorum da belli bi dersi geçemezsen hibe geri alınıyor diye bişi vardı sanki.

Konuyla ilgili olarak da; geçici vatandaşlık gibi bir şey vermişti Slovenya. Nasıl vize olursa olsun orası şu an Schengen'de o yüzden diğer Schengen ülkelerinde hiç bir sorun yaşamazsın. Zaten karadan ve denizden geçerken kimse bir şey sormayacak sana..
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

30 kredi tamamlarsan verdikleri hibe senin, 30 kredinin 20 kredisini geçersen (2/3 kuralı) senden en başta kestikleri %20'yi sana veriyorlar döndüğünde. Eğer geçemezsen vermiyorlar.

Ders geçemeyenin hibesini isteseler dram çıkar.

Semih o kural bu sene değişti şöyleki

"öğrencilerin sorumluluklarını bazı derslerde yerine getirmemesi durumunda, yurtdışında kaldıkları süre için hesap edilen toplam hibelerinden sorumluluklarını yerine getirmeyerek başarısız oldukları derslerin ağırlıkları oranında hibeleri iade alınır. Örneğin, öğrenci bir dönem için 10 ECTS kredilik derste sorumluluklarını yerine getirmeyerek derste başarısız olması durumunda bir dönem için aldığı hibenin 1/3’ünü iade eder."
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sorumluluklarını yerine getirmeyip başarısız olma durumu derse devam etmeme, sınavlara girmeme de olabilir yalnız. Derste başarısız olmak değil o.

Benim tabii olduğum yönetmelikte de mesela sınavlara girmemiz, devamsızlık yapmamamız falan gerekiyor. Ha o kural eğer dersi geçmeyi zorunlu kılıyorsa, kimse Almanya'ya falan gelmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:

Erasmus'un eğitimler hiçbir ilgisi yok yalnız; sonuçta misafir öğrencisin ve bu da akademik gelişim değil toplumlararası iletişim programı. Yani kız kaldıranlar AA alanlardan daha başarılı programın esas amacı belçikalı kız kaldırmak yoksa Macaristan'da geçireceğin altı ayda öğreneceğin biyoloji ile Türkiye ihya olmaz.

Erasmus'a da şu damga vuruldu ya... Avusturya'da Almanya'da adamın anasını ağlatıyorlar proje üstüne proje yapıyorsun sunum üstüne sunum. Derse gitmeyince mazaret bildirmek zorundasın o kadar zorlanmana rağmen regular studentların gözünde sen yine bir exchange'sin ama git polonya'ya macaristan'a letonya'ya herifler ata biniyorlar 8 kredilik ders veriyorlar iktisat öğrencisini polonya da besyo tarzı okula gödneriyorlar =)

Erasmus tamamen senin amacına bağlı. Gidersin, ingilizcenin yanında olduğun ülkenin dilini de kaparsın ya da ispanyol her yerde ispanyolcanı geliştirirsin gezersin tozar yurda dönersin, hayvanlar gibi kasarsın iyi bir okuldan referans almaya çalışırsın falan filan.

Önemli olan kafadaki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...