Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Lig - 2012 / 2013

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

cihant said:

yahu bide bu adam geçen sezon eskişehirdeyken leverkusen'e mi, dortmund'a mı ne gitmeyecekmiydi nolduydu o iş

herta'ya gitti, başarılı olamadı kovuldu.

Skibbe çok iyi bir TD, Türkiye'de başarısız olduğu dönem yok. GS'de ezik yönetimin kurbanı oldu, bana kalırsa çok kötü bir GS yoktu ki o dönem ki en iyi GS bana kalırsa Skibbe'nin takımıydı. Hani sanki takım mükemmeldi de Skibbe kötüydü diye lanse ettiler sürekli basında.

Eskişehir'in bu sene bulunduğu konumunda tek sahibidir, hatta kalsaydı takımda playoff bile zorlarlardı. Harika bir takım yarattı bu sene, Karabük'te neler yapacak bakalım, Eskişehir'e göre daha bir takım fakat buradan da kovulacaktır tahminen.

Bülent kaptan mükemmel oynattı Karabük'ü bu arada boş boş konuşmayın. Seversiniz sevmezsiniz onu bilemem fakat ligin ikinci yarısında evinde yenilmeyen tek takım oldu Karabük, bunu yapan adam kötü bir TD mi olacak? Bu takım ondan önce kümedeydi, bir ara en dipteydi. Gayet başarılıydı, deplasman sorununu çözselerdi zirveye bile oynarlardı o oyunla,

Kovulmasının tek sebebi de uzun süreli kontrat isteyişiydi. Bunlar galiba 1+1 tarzı birşey istiyorlarmış imzalatmak, o yüzden sorunlar çıkmış. 4-5 yıllık istemiş Bülent, maaş zammı bile istememiş...

Bülent'i böyle kovan takım, Skibbe gibi bir adamı her şekilde kovar ilk başarısızlıkta. Onun gibi adamlar sesini çıkarıp mücadele edemiyorlar, birde takım kontrolünü yitirdi mi o sezon çöpe gidiyor gibi birşey. Frankfurt zirveye oynarken, OHA falan denirken bir anda küme düştü ASDASDAS Skibbe böyle bir adam gerçi :)

Skibbe'nin kusursuza yakın tek özelliği var aslında, mükemmel oyuncu seçimi yapıyor. Oyunculardan ve yapabileceklerinden çok iyi anlıyor. Hani oyuncu satın alamıyorsa kadrodakilere göre bir sistem oluşturabiliyor ve ona göre oynatabiliyor. Transfer bütçesiz Eskişehir'e yaptıkları en güzel örnek, Leverkusen'de de bir ton yıldız oyuncu çıkardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuper, Carvalhal, Skibbe gibi adamların Anadolu takımlarında olması oldukça hoşuma gitse de, maalesef Darkrider'ın da değindiği gibi saçma sapan yönetimler olduğu sürece uzun soluklu olmuyor böyle hamleler.
Ben zaten şu Anadolu takımlarının nasıl bir stratejiye, nasıl bir kısa-orta-uzun vadeli plana sahip olduklarını anlasam. Küme düşmememeye oynayan takım kendini kurtaran, çok iyi işler çıkartan hocasını kovar, bir diğeri parasını vermez kovar, istediği oyuncuyu almaz filan. Sonra gider gene Ziya Doğan gibi birini getirir dfsfds..

Yahu zaten ligde alacağınız yer az çok belli, beklenenin ne olduğunu bir anlayabilsek bir çok Anadolu takımınında...

Yani şu noktada tamam, Bülent Korkmaz ligde kalma adına 2 iyi stoper ve M.Yıldız taktiğiyle ile oynamış olabilir, bu ligde bu tarz bir taktik zaten işliyor yıllardır futbol takımların rezil ötesi olmasından dolayı. Ama bu noktada kısa vadeli planı tamamlayıp bir sonraki adıma geçersin, hocayla konuşursun, hocam istediğin nedir, vizyonun nedir gibisinden. Ben hiç sanmıyorum ki Karabük böyle birşey yapsın, veya herhangi bir yönetim.

İyi futbol iyi futbolcularla oynanır, bizim Anadolu takımları maalesef futbolcu çöplüğü. Topu tutmasını bilmeyen, pas atmasını, stop ettirmesini bilmeyen, şut atmasını bilmeyen sadece koşan ve rakibine sert oynayan adamlardan kurulu Anadolu. Birşeyler değişecekse önce hocalar değişecek doğru, ama yönetim kafasının da çook değişmesi lazım. Kontrolü hocaya bırakabiliyor musun, istediği adamları alabiliyor musun, paralar zamanında ödeniyor mu falan. Ben şu an kulüplerin akıllı yönetilirse çok ciddi maddi sıkıntılara uğrayacaklarını zannetmiyorum, değerine göre çok fazla para verilmiş olan bir lig var elimizde..
Bu hocaların güzelliği, biri Dede'yi getirme vizyonuna sahipken, ötekisi her gittiği takıma Ayman'ı çağırıyor. Akıllı yönetimlerle Anadolu takımları iyi yerlere gelir. Ama stratejiyi iyi belirleyeceksin. Şampiyon mu olacak, UEFA'ya mı gideceksin, Altyapıyı destekleyecek misin, Kümede mi kalacaksın, bütçeyi nasıl kullanacaksın gibi...
Zaten bunun için bu kulüplerin profesyonel adamlar tarafından yönetilmesi lazım ya. Yoksa ben toprak ağasıyım ben başkanım kafasıyla çok zor. Sen yine başkan ol da, arkada dur, hiç karışma birşeye..
Başkanların bilinmemesi lazım mesela ülkede, arka planda olmaları lazım, biz de herkesten çok başkanlar konuşuyor...
Futbol takımlarının duygusallıkla değil, şirket gibi yönetilmesi lazım. Ünal Aysal'ın bence GS'ye en büyük katkısı bu oldu, adam kendi şirketini yönetir gibi bakıyor kulübe. Atıyorum Karabükspor'u yöneten adamların hepsinin koyu Karabüklü olmasına gerek yok mesela, profesyonel düşünmek lazım, o işi yapabilecek özelliklerin var mı ona bakacasın, normal işe alır gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Elazığspor'un yeni ismi sponsorluk anlaşması ile birlikte "Sanica Boru Elazığspor" oldu.

Sanica Boru, Bülent Uygun'un 34-35 yaşındaki transferlerine para sağlamak için bu kadar düşülmez. Umarım kısa sürede küme düşeriz de bu rezaletlerin sonu kesilir. Nerede geçen seneki takım nerede Bülent Uygun geldikten sonra yaşananlar ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...