Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Final 6. Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray | 12.05.2012 19.00

kavurma

Öne çıkan mesajlar

abi hala neyi tartışıyorsunuz. tarafsızım diye geçindiğiniz mesajların sonunda bile illa bir laf sokma var. olayları başlatan fenerbahçeli taraftarı gayet güzel gözüküyor. olayın bokunu çıakrttıransa ordaki bi kaç salak polis. ben aynısını bir fenerbahçe derbisinde alisamiyende yaşadım. olayı da aynen anlatayım.

kapalı üstte maçtan 1 saat önce oturuyoruz. polisler geldi, solumuzdakilere dediki kalkın buraya biz oturcaz. adamların kombinesi var tabii o koltuğa yok kalkmayız falan derken bir itiş kakış polis coplarla biber gazıyla daldı. ben de bari içeri gireyim muhattap olmayayım dedim. içeri girer girmez biber gazını yedim. önümdekileri coplarla döve döve merdivenden aşağı atıyorlardı. sonra samiyene gelen bilir tuvaletler aşağı katta ve oradan sahayı görebiliyorsunuz. bir baktım sahadaki polis oturduğu plastik koltuğu almış tribüne sallıyor. tabii ki gerzek tutturamadı ve küçük cocuğun kafasına geldi yarıldı.

şimdi bu tip gerzeklikler yıllardır olan şeyler. ancak insanda bir kontrol duygusu olur. sen gidip o koltukları meşaleleri adamın kafasına atarsan bir kere olayı çıkartırsın. o çocuğun resmini koymuşunuz onun babası olsaydınız ne derdiniz diye. sen de ordaki polis olsaydın veya oğlun ordaki polis olsaydı ne diyecektin acaba? polis de bir noktadan sonra çıldırıyor. hiçbirşey yapmasa polis görevini yapmıyor hiçbirşey yapmıyor. birşey yapsa polis haksız yere dövdü oluyor. adamlar ne yapsın.

bütün bunların sonundaysa polis arabaları yakmak, stada dalmak falan bunların bahanesi olamaz kimse kusura bakmasın. gelip buraya polis çıkardı diyemezsiniz. derseniz seneye de aynısı yaşanır. iki taraf da gereken dersleri çıkarmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada ne olursa olsun "polis müdahale etmeseydi koltuklar atılıp bitseydi" demek vandallığı savunmak oluyor.

Polisin öyle derin bağlantılarla sinsice fener yönetimini alaşağı etmek için taraftarı gaza getirmeye çalışması falan da fantazi kitaplarına konu olur ancak. Gizli güçler fener yönetimini alaşağı etmek isterse emin olun çok daha etkili ve mantıklı yöntemler var. 2 taraftarın sahaya girip polisle kavga etmesinin hiçbir etkisi olmaz bu yönde.

Polis çok etkili çalışmadı doğru, ama Türkiye'de polis zaten her yerde böyle. Bol keseden klavye solcusu kesilmek yerine sosyal eylemlerde olanlar göürler, bilirler. Polisin hiçbir zaman elinin ayarı yok. Sindirebileceği topluluk görürse dalar, amacı onları dağıtmak ortalığı yatıştırmak falan da değildir bayağı hastanelik etmeye saldırır. Ama gerçekten dalması gereken pkk eşkiyaları dağdan inme teröristler sağı solu ateşe verince dükkanları arabaları tarumar edince de tırsıp kaçar. Gücü kime yetiyorsa ona dalar. Öğrenci, emekli, sarhoş taraftar bu açıdan gözdeleridir. Dün de taraftar dövmek istedi, ama bu sefer gücünün yetip yetmeyeceğini iyi hesaplayamadı işte.

Ama olayı tamamen "masum taraftar vs barzo polis" açısıyla anlatmaya çalışmak işgüzarlık, daha önce de söyledim. Daha maç bitmeden stadı ateşe veren taraftar var ortada. O dumanın bulutun tamamı polis gazından değil yanan bayrakların da etkisi var. Koltuklar komple sökülüp sökülüp dakikalarca fırlatıldı. Fırlatılmadan önce atılmış gaz bombası var deniyor, olabilir. dedğim gibi polisi savunmuyorum, ama o işin nereye gideceği belli. Polis gaz attı diyenler maçın son dakikalarında meşalelerin sahaya fırlatıldığını, stattaki pankart ve bayrakların ateşe verilip yakıldığını gördü mü? Yoksa bu da "çakmak atmak normal yeaa her yerde olur o, önemli bir şey değil" kapsamında mı?

İki tarafın karşılıklı yediği halttı bu. Polis ne kadar leşse taraftar da aynı ölçüdeydi. Biri diğerinden daha kötü değil.

küheylan said:

O değil de bir futbolcu çıkıp da ortaya bayrak dikmeyi akıl etmedi mi be. Püü

Etmiş.

Melo ve Yekta bayrakla gelirken görevliler engellemişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne demek taraftar sahaya koltuk yağdırırken polis oturup seyretsin? Sonra polisin görevi halkı korumak de. Sahada ki görevliler yunan vatandaşı mı?

Ağlayan çocuk fotosu koyup "polis de çok rörörö canım" diyorsunuz da sahaya girip polise saldıran o kadar oksijen israfı adamın hareketine de kulp takmaya çalışıyorsunuz.

Bu ülkede polisin tavrı belli, sahaya koltuk attın diye biber gazı yiyorsan sahaya girdiğinde çıkacak olaylardan da kendini sorumlu tutacaksın. Kimse kusura bakmasın da orada çıkan olaylar Fener taraftarının suçu. Sahaya o kadar madde yağarken birisi ölse yaralansa ne olacaktı. Kim verecekti bunun hesabını?

Neymiş bu senenein birikimiymiş, taraftar da patlamış. Hadi buna da bir yere kadar katılalım da şu son rapordan sonra bu teziniz de çürüyor. Bariz şike yapmışsınız bu neyin atarı, siniri, patlaması. Şu yaşanan rezaletlerden sonra hem suçlu hem güçlü argümanı bu yaptığınız.

Şunu da söyleyeyim şu olay bizim sahada olsa tepkim yine aynı olurdu. Eğlenmek için izlediğimiz bir şeyin insanları bu hale getirmesi, milletin gözünü karartması kabul edilir bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse kimseyi okumuyor herhalde herkes kendi bildiğini okuyor sayfalardır. Kadınlar gününde kadınları döven, eylemde memurları döven, oyuncunun yakınına gitmek isteyen küçük çocuğun kemiğini kıran, üzerine saldıranları göz altına almak yerine onbinlerce kişiye gaz atıp herkesi çileden çıkaran polisi savunanlar devam etsinler. Kendine saldırılıyorsa tabi her tarafa gaz atacak diyenler var, polis denen olguyu sokak serserilerinden ayıran şey nedir o zaman biri bana söyleyebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Burada ne olursa olsun "polis müdahale etmeseydi koltuklar atılıp bitseydi" demek vandallığı savunmak oluyor.

vandallığı savunmadım, savunmuyorum

ama olayların büyümesinin nedeni olarak polisin "zamansız" biber gazı atması olarak değerlendiriyorum

stad biraz daha boşalsın, aileler gitsin gerçekten olay çıkarmaya meyilli adamlar kalınca onlar yeseydi şu gazı diyorum o zaman "kdurdunuz gaz yediniz" derdim ama şu anda onu diyemiyorum

kurunun yanında yaş da yandı

ne taraftarın vandallığını ne de polisin müdahalesini savunuyorum burada üstüdne durduğum şey yanlış zamanda yanlış müdahalenin yapılmasıydı hani haksız mıyım? kontrolü sağlamak için gaz atacaksa bi 10-15 dakika sonra atsın beklesin biraz daha.

ha o 10-15 dakika sonrasında olayların olduğu tribünde hâlâ çocuk varsa onların ebeveynlerinde bir sorun var demektir

olay herhalükarda çıkacaktı ama zamansız müdahele işi iyice büyüttü

burada polisin bu davranışın altında yatan şey acemilik mi yoksa fenerbahçe kulübünün karşısında olan bir grubun emri altında mı onu bilemem, hiç birimiz bilemeyiz sabaha kadar yorumlarız da yorumlarız burada net olan tek bir şey var o müdahalenin erken yapılmış olması
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Kimse kimseyi okumuyor herhalde herkes kendi bildiğini okuyor sayfalardır. Kadınlar gününde kadınları döven, eylemde memurları döven, oyuncunun yakınına gitmek isteyen küçük çocuğun kemiğini kıran, üzerine saldıranları göz altına almak yerine onbinlerce kişiye gaz atıp herkesi çileden çıkaran polisi savunanlar devam etsinler. Kendine saldırılıyorsa tabi her tarafa gaz atacak diyenler var, polis denen olguyu sokak serserilerinden ayıran şey nedir o zaman biri bana söyleyebilir mi?

polis çohiyi diyen yok da polis gaz atmasa tıpış tıpış gidiyordu taraftar gaz attılar koltuk attık diyenlere hadi len diyoruz sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın elinde bıçak falan var büyük ihtimalle ve polise doğru yaklaşıyor. Ayrıca adam birileriyle konuşuyor, belki polise karşı bir grubu kışkırtıyor. Bu polis zaten toplum polisi veya çevik kuvvet değil. Devriye polisi olduğu belli. Höt dedin mi topuklarını götüne vura vura kaçan tiplerden. kendisine yönelik tehlike sezmiş ki silahına davranmış. Al sana fotoğraf analizi.
Sosyal ağlarda paylaş

bir beşiktaşlı olarak şu şekilde düşünmekteyim dünkü olaylar için.

öncelikle genel olarak üç büyüklerin taraftarlarının birbirinden geri kalır tarafı yok. bugün kupayı beşiktaş ya da galatasaray alsaydı da benzer olaylar görebilirdik. fakat fenerbahçe taraftarına ekstra uyuz oluyorum ve saçma sapan bir mantalite ile hareket ettiğini düşünüyorum. bu kaçıncı kendi stat'ına zarar verme vakası her şeyi geçtim. bir taraftarın kendi statına zarar vermesi kadar siktiri boktan bir taraftarlık olamaz. bunu başka bir takım yapsa da aynı şeyi düşünürüm, fakat fener taraftarları için moda oldu bu resmen. aynı şekilde, her ne kadar yargılamak bana düşmeyecek olsa da, fener taraftarının maç esnasındaki desteği de çok komik. maç başında bir gaz başlanıyor desteğe, fakat bir taraflar sıkışmaya başlayınca stat sus pus oluyor. sadece ıslık. ne anlamış o zaman fenerbahçe takımının oyuncuları kendi evlerinde oynamaktan. maç sonundaki olaylar ise tam rezalet. stat ışıklarını kapatmak kadar çocukça bir hareket olamaz. polis'e hiçbir sempati duymasam bile polis arabasını yakmaya kalkışmak (5 metre ötesinde benzin istasyonu olduğuna değinmiyorum bile) gerizekalılıktır, ultimate sorumsuzluktur. gece bizim kozyatağın'da galatasaraylılar bayrak açmış iki apartmanın arasına, 100 kişilik bir fenerbahçe taraftarı bayrağı tutuşturdu alttan. bayrak büyük olduğu için yola düştü, o sırada apartmanların balkonlarına sıçradı alevler. çoluk çocuk sokağa döküldü. tipik magandalık örneği. bunlar sürüp gider.

tamam, tebrik etmezsin bu kadar nefret ediyorsan karşı takımın taraftarından. fakat bir sürü bu olaylarla zerre ilgisi olamayacak insanın canına kastetmek bambaşka bir mesele. bu açıdan bu olaylara karışan tüm fenerbahçe taraftarlarını takımlarını canı gönülden destekledikleri için tebrik ediyorum. desteklemek bu şekilde oluyormuş demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...