Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Forumda youtube videosu paylaşmak

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

müyap hazretlerine göre kapatılma nedeni.

"shift delete net" said:

Bu sabah forum sunucularımızı barındıran Data Center'dan arıyorlar; "Elimize mahkeme kararı ulaştı, forum sunucularınızı kapatmak zorundayız" diyorlar.
Şaka zannediyoruz ama iş ciddi. Nedenini soruyoruz.
Forumda YouTube üzerinden paylaşılan bir video klip yüzünden olduğunu söylüyorlar. Mahkemeye kapattırma talebinde bulunan kurum Mü-Yap.
Geçmiş yazışmalara bakıyoruz. Gerçekten de üyelerimizden birisi, YouTube'da beğendiği bir video klibi paylaşmış. Altını çizerek söylüyorum: video, ShiftDelete.Net sunucularında değil, YouTube'da.
Peki biz ne yapmışız?
Asıl muhattap YouTube aslında ama biz yine de e-posta üzerinden 15 dakika geçmeden videonun embed kodlarını kaldırmışız.
Mart ayında gerçekleşen bu hadisenin üzerinden epey zaman geçiyor ve elimize bu mahkeme kararı ulaşıyor. Mü-Yap'ı arıyorum, ilgili birimin yöneticisi "Kendi içlerinde teknik bir sorun olabileceğini, o nedenle ihbar e-postasına verilen yanıtı tekrar göndermemizi, durumu yeniden değerlendireceklerini" belirtiyor.
Dediğini de yapıyorum.
Sonuç olarak, günde 150 bine yakın tekil ziyaretçisi olan, 30'dan fazla moderatörü ile yasal içeriklerin yer aldığı bir bilgi kaynağı olması için yoğun çaba sarf ettiğimiz SDN Forum'un YouTube üzerinden paylaşılan bir video yüzünden kapatılmaması için uğraşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

nasi bi sacmaliktir lan bu embed kodu yuzunden site kapatmak, muyap isin bokunu cikarmis, millet bu sinirle dahada korsana yuklenir.

lan bunun daha bariscil cozumleri ben ben muyapin yerinde olsam, gider adamlara derimki bak bilader bole bi durum var, al su banner i 3 ay sitede bedava koy, win win olsun

ama bunlarda o ince vurus nirdee
Sosyal ağlarda paylaş

Gün geçmiyor ki yeni bir saçmalık çıkmasın şu ülkede. Kararı geri çekebileceklerini ama bunu bir taahhütname ile yapabileceklerini bildirmişler email ile.

Taahhütname

http://forum.shiftdelete.net başta olmak üzere bizzat tarafıma ait ve/veya işletmecisi ve yöneticisi bulunduğum şirkete ait internet sitelerinde; MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin koruması altında bulunan yerli ve yabancı repertuara, gerek Mp3 formatında olsun gerek video klip formatında veya ileride ortaya çıkacak herhangi bir formatta hiçbir şekilde yer verilmeyeceğini,

http://forum.shiftdelete.net başta olmak üzere bizzat tarafıma ait ve/veya işletmecisi ve yöneticisi bulunduğum şirkete ait internet sitelerinde; MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin koruması altında bulunan yerli ve yabancı repertuarın, onlıne olarak ve/veya internet radyosu şeklinde yayınının yapılmayacağını,

http://forum.shiftdelete.net başta olmak üzere bizzat tarafıma ait ve/veya işletmecisi ve yöneticisi bulunduğum şirkete ait internet sitelerinde; “Sitemizde bulunan tüm yerli ve yabancı mp3 ve klipler MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin isteği ile kaldırılmıştır.” Şeklindeki yazıya ana sayfada büyük puntolar ile bir ay boyunca yer verileceğini ve MÜ-YAP Meslek Birliğinin daha sonra mp3 ve diğer tür dijital müziksel icra, klip ve ses tespitleri için lisans vereceği web siteleri ile ilgili link ve haberlere ana sayfada 3×3 cm ebadında bir hafta boyunca yer verileceğini,

İçeriğinde MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği’nin repertuarına kullanım bedeli ödenmeksizin yer veren ve MÜ-YAP Meslek Birliğine üye fonogram yapımcılarının haklarını ihlal ettiği tarafımdan öğrenilen tüm internet sitelerinin isimleri MÜ-YAP’a bildirileceğini,

Bundan sonrasında da sahibi bulunacağım tüm sitelerin isimleri ile ayrıntılı bilgilerini MÜ-YAP Meslek Birliğine bildireceğimi,

http://forum.shiftdelete.net başta olmak üzere bizzat tarafıma ait ve/veya işletmecisi ve yöneticisi bulunduğum şirkete ait Internet sitelerinde herhangi bir mp3 sitesi tanıtımı yapmayacağımı, bu sitelere link vermeyeceğimi, kendi sitemden bu sitelere erişim imkanı vermeyeceğimi,

http://forum.shiftdelete.net başta olmak üzere bizzat tarafıma ait ve/veya işletmecisi ve yöneticisi bulunduğum şirkete ait internet sitelerinde var olan / olacak forum platformlarında mp3 ve diğer formatlarda müzik iletimi, bireysel ve kurumsal bilgisayarlarda bulunan dosyalardakiler de dahil olmak üzere paylaşımı ve erişimine imkan ve izin vermeyeceğimi, bu tür yasa dışı erişim, paylaşım ve kullanımların görüldüğünde veya MÜ-YAP tarafından tarafıma bildirildiğinde derhal engelleyeceğimi,

gayri kabili rücu olarak baştan kabul, beyan ve taahhüt ettiğimi, aynı taahhütlerim ile birlikte söz konusu siteye erişimin yeniden sağlanması talebimi içeren bir dilekçemi İstanbul 24. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 19/04/2012 Tarih ve 2012/461 D.İş Sayılı dosyasına bir dilekçe ile sunacağımı, bu taahhütlerime uymadığım takdirde ise MÜ-YAP Meslek Birliğinin hakkımda şikayet başvurusunda bulunabileceğini ve tazminat davası açabileceğini, yukarıdaki hususlara uymadığım takdirde 100.000.-USD cezai şartı itirazsız gayri kabili rucü olarak ve ana edimlerime ek olarak ödeyeceğimi şimdiden kabul ettiğimi bildirir, vermiş olduğum taahhütlere uymadığım takdirde yasal sorumluluğu şimdiden kabul ederim. 09.05.2012 Eki : Kimlik sureti. İsim – adres – imza İkametgah Senedi Noterden İmza Beyannamesi

Sosyal ağlarda paylaş

sorun müyapda değil, sorun şu;

Bone said:

çok çok çok çok çok kötü bir hukuk sistemine sahip ülkemizde, böyle bir olayın yaşanıyor olmasına hiç şaşırmıyorum.

ben olayın gerçekleşmesine şaşırmıyorum. SDN gibi bir sitenin göz göre göre saçma sapan güme gitmesine üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun o da degil, iste hep sonuca bakiyoruz biz millet olarak her sorunda. Kurt sorunu, din sorunu vs hep bizim icin sonuc onemli sebepler degil.

Bunda da kanunlar bir sonuc, kotu egitimin bir sonucu. Hukukcular ve millet olarak teknoloji tuketmeyi cok seviyoruz Dunya'da ilk lerdeyiz, ama internetin dogasini kendisini birak, scroll etmeyi bilmeyen kitleler var.

Oyle olunca interneti de 1950 kafasi ile yorumlamak cikiyor ortaya.

Biz ayda 10-20 tane dava dilekcesi vs aliyoruz, savcilik cagiriyo vs, hic birinden sonuc cikmadi cunku cogu daha kanunlari bile bilmeden, bir cok avukat dahil, sikayet ediyor. Yani kanun bi derece daha avukat bile bilmiyo.

SSG, eksi sozlugun sahibi bi kere sey demisti, biz en cok avukat calistiriyoruz diye :) Adamlar en cok avukata para veriyo yani, oyle yamuk yumuk bi sistem. Cook kaliteli avukatlar var, ozellikle bilisim konusunda uzmanlasmis, ama savcilar, sikayet edenler vs cogu cahil.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır çok saçma bir hukuk sistemimiz var, heleki internetle ilgili kanun olarak. savcılar dahil konudan bihaber insanların ellerinde hatta iki dudağının arasındayız. ama beni daha çok üzen hukuk okuyup da kanunların yeterli olduğunu savunabilen hayalperest arkadaşlarım var. yazık. acıyorum vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...