Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook #2

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

facebook nasıl bir şifreleme kullanıyor? örneğin birisi internet bağlantımızı izliyor, şifremizin encrypted datasını buldu, bunu kırabilir mi veya çok kullanılan şifrelerin encrypted hallerinin olduğu bir listeden karşılaştırarak asd123 tarzı basit şifreleri bulabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

sorunun cevabı yoksa manasız yoruma gerek yok bence.

Asıl manasız olan senin şu olaya atlayışın.

Facebooku adamlar bilmem ne sistemini çözsünler bırakalım da diye yapmıyor
Kaç kişi uğraşır şununla, gir çık foto beğen abuk subuk yorumlar yap foto at, bunlar gibi anlamsızca kullananlar yüzünden facebook abuk aubuk bi hal alıyor ve icloud hackleniyor o hackelniyoe bu hackleniyor
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

facebook nasıl bir şifreleme kullanıyor? örneğin birisi internet bağlantımızı izliyor, şifremizin encrypted datasını buldu, bunu kırabilir mi veya çok kullanılan şifrelerin encrypted hallerinin olduğu bir listeden karşılaştırarak asd123 tarzı basit şifreleri bulabilir mi?

Bu herif modez yi yapan adam değil mi?

Ne kadar da haklıymışım o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Sov yapmaya gerek yok diyorum.
Su soruyu turkiye'deki butun forumlara sorsa %90i cevaplayamaz. Yabanci forumlari bilemem. Burasi hic cevaplayamaz. Gizlilikten anlamiyor adamlar burada daha ki normali de bu.

Sovmen sevmem sadece o yuzden, yoksa yukarda yazdigim sey baya bi sacma farkindayim.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

µh said:

Bu herif modez yi yapan adam değil mi?

Ne kadar da haklıymışım o zaman.

sen genel olarak epey bir haksızsın, üzerine şu an da haksızsın. modez'u yapan uk :)
Sosyal ağlarda paylaş

escape'den cahillik akmis yine.

Network'un izleniyosa Facebook'un kullandigi sifreleme ile alakasi yok abi sifrenin calinabilirliginin, baglantinin SSL ustunden olup olmadigiyla ve SSL'in encryption level'i ile alakasi var. Facebook senden browser yoluyla aldigi sifreyi browser tarafinda encrypt etmiyo yani. Hic bi sistem etmiyo zira saldirgana yol yordam ogretmek oluyo.

µh said:

Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Network'un izleniyosa Facebook'un kullandigi sifreleme ile alakasi yok abi sifrenin calinabilirliginin, baglantinin SSL ustunden olup olmadigiyla ve SSL'in encryption level'i ile alakasi var. Facebook senden browser yoluyla aldigi sifreyi browser tarafinda encrypt etmiyo yani. Hic bi sistem etmiyo zira saldirgana yol yordam ogretmek oluyo.

ya ben baya bilgisizim bu konuda o yüzden soruyorum. geçen gün birisi public wireless'ları takip edip milletin şifresini buldugunu söylemişti kütüphane vs. gibi ortamlarda. öyle bir şey mümkün mü?
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

di said:

ya ben baya bilgisizim bu konuda o yüzden soruyorum. geçen gün birisi public wireless'ları takip edip milletin şifresini buldugunu söylemişti kütüphane vs. gibi ortamlarda. öyle bir şey mümkün mü?

Wireless versiyonu mümkünmü bilmiyorum ama kablo ile bağlanmış local ağlarda, lan poisoning le mümkün üniversitedeyken denemiştim başarılı çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

di said:

Hepsi mumkun.

Hic bisey yapamiyosan gidip ortalik yerde, Starbucks'a falan oturup bi hotspot kuruyosun, adini Free WiFi yapiyosun, baglanan kekolarin sifreleri/cookie'leri falan arakliyosun. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...