Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komünizm neydi, değildi?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

kolektifinsan said:

@moncici

Devrim proleterya öncülüğünde olacak zaten küçük burjuva mentalitesinden pek fazla bir şey bekleyemezsin.

Kaldı ki anlatarak olmuyor, mücadele yükseldikçe gelişen süreç içerisinde kendileri görerek anlamaları gerek, bu yüzden mücadeleden soğumana gerek yok

ne devrimi lan?

esas soru bu. ne devrimi lan?

bi bok olmayacak olm. işçilere belli haklar, gelirin artması ile birlikte ve teknolojinin gelişimi ile verilecektir ilerleyen 10sene içinde.

ama devrim falan..

kate upton'la 100gece geçirmem kadar olası.
bi o kadar da gerekli aslında

kate upton benim eksikliğimi hissetmiyor, günümüz de "devrim"in eksikliğini hissetmiyor.

genelde çoğunuz laf seviştiren, kelime yarıştıran masturbatorlersiniz sadece. yapacağınız en iyi devrim kendi dilinizi sadeleştirip, aynı-basmakalıp konuşmaktan kurtulmak olacaktır.

bunun da ötesini ummayın bence.
keza olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?13,6264465,6632175#msg-6632175
kolektifinsan said:

@moncici

Devrim proleterya öncülüğünde olacak zaten küçük burjuva mentalitesinden pek fazla bir şey bekleyemezsin.

Kaldı ki anlatarak olmuyor, mücadele yükseldikçe gelişen süreç içerisinde kendileri görerek anlamaları gerek, bu yüzden mücadeleden soğumana gerek yok

ne devrimi lan?

esas soru bu. ne devrimi lan?

bi bok olmayacak olm. işçilere belli haklar, gelirin artması ile birlikte ve teknolojinin gelişimi ile verilecektir ilerleyen 10sene içinde.

ama devrim falan..

kate upton'la 100gece geçirmem kadar olası.
bi o kadar da gerekli aslında

kate upton benim eksikliğimi hissetmiyor, günümüz de "devrim"in eksikliğini hissetmiyor.

genelde çoğunuz laf seviştiren, kelime yarıştıran masturbatorlersiniz sadece. yapacağınız en iyi devrim kendi dilinizi sadeleştirip, aynı-basmakalıp konuşmaktan kurtulmak olacaktır.

bunun da ötesini ummayın bence.
keza olmayacak.

Solculara doğrudan saldırı dahil, bilgi eksikliğinin dibine de vurmuş olduğun konuda böyle konuşuyorsun ama lafla peynir gemisi yürümez. Biz iş yapıyoruz, kitlemiz ve örgütlenmemiz de artıyor, bundan sonra dönüp 'hani' diye sorma gülerim, kendini okumaya, aydınlanmaya zamanı ve imkanı olmayan yoksul halk kitlesinden ayırıyorsan gider bakarsın halkevleri, kolektif ne zaman kurulmuş, hangi yıl ne kadar büyümüş, mevzu nerelere gelmiş.

Anlamadıysan bu basmakalıp, kendi jargonunu üretmiş kafanın ürünü yazıları, bunu da anlamayacaksın muhtemelen ama Diyalektik diyorum yalnızca sana.
Sosyal ağlarda paylaş

he abi..

kolay gelsin size ya. hayırlı işler..

okul bitip gerçek dünya, whap ap diyip suratına vursun. ;)

sonra görürüm ben cahilliği falan.

abi hakikaten olmayacak şeyler peşine vakit kaybediyorsun şu an.
hani "koş rusça kursuna git de dil öğren" de demeyeceğim

aç ps3 falan oyna lan. daha faydalıdır.

ikisi de hayal gücünü çalıştırıyor ne de olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

feaverrond said:

coco said:

ancak ben bireyciyim.
yine bahsini ettiklerinin aksine mülkiyetin bireylere ait olmasına ya da kapitalizme olumlu yaklaşırım.

doğası gereği devleti ve herhangi bir üst yapıyı (hukuk gibi) reddeden bir düşünceye göre bireyin mülkiyet sahipliği nasıl kayıt altına alınabilir ve korunabilir?

öncelikle bireysel anarşizm de belli bir teoriden bahsetmek pek mümkün değil.
dolayısıyla özel sözleşmeler/anlaşmalar dışında buna teorik olarak verebileceğim bir cevabım yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

@liberal

liberal said:

kolektifinsan said:

Serbest piyasa ekonomisinin bulunduğu tüm ülkeler kapitalisttir. kapitalizm= serbest piyasa ekonomisi.

'Kapitalistler' dediğimiz insan topluluğu da yüksek burjuvadır. Yerel burjuvaziden sabancı, koç, ali ağaoğlu, uluslarası burjuvaziden coca cola gibi şirketlerin sahipleri kapitalistler dediğimiz kitle.

Bu kapitalist insan topluluğunun özelliği üretim araçlarını(fabrika, tarlalar, madenler vs) ellerinde bulunduruyor olmaları

Kapitalist devlet de kapitalizmin baskı aygıtıdır.

Tamam kapitalism pis kötü baskı aygıtı ama bunlar bi türlü değil ki? Sizin ayıramadığın şey bu. Şahsen benim savundum Social Liberalism'e bak, Social Liberalism'i benimsemiş tıkır tıkır işleyen İskandinav ülkere bak bi ve bana oradaki pis kapitalizm'in etkilerinden söz et. Lütfen.

sen buna yaz merak ettim ciddi, ben de yatayım yavaştan yarın cevaplarım.

Almanya vs metropol ülkeler, biz yenisömürge ülkesiyiz, elbet arada fark var, adam kendi halkını seninkinden üstün durumda yaşatacak ki ona 'sen sistemin içindesin' mesajı verecek, bu kapitalizmin halkı bölme yöntemlerinden biridir.

Kapitalizm uluslararası bir olgu ve etkileri evrensel düzeyde değerlendirilmek zorundadır.

ek: Kazara 2 ayrı mesaj halinde attım cevapları, benim de beyin yoruldu artık mazur görün

Tamam daha üstün yaşatıyor eyvallah doğrudur da bu kapitalizm'i yıkmak için bir sebep değil ki? Yani niye hepimiz eşit şartlarda yaşayalım ben onu anlamıyorum. Hepimiz eşit şartlara sahip olalım, ama hepimiz aynı şartlarda yaşamayalım abi. Adam 40 senesini harcıyor birşeyler elde etmek icin, diğeri de 40 sene yatıyor sırf kendini geçindirmekten başka bişey yapmadığı için. Neyin eşitliğini yaratacağız ki komünizm'i getirerek?

Türkiyenin söürge ülke olması kapitalizm'in suçu değil ki? Onu amaç değil araç olarak kullananda. Aha ayaklarının üstünde duranları da görebiliyoruz. Nordic ülkelerine bak mesela gayet mis gibi çalışan ekonomileri ve sosyal hizmetleri var. Emek = Karşılık döngüsü gayet ortada. Dünyada belirli bir dengesizlik varsa (ki var) bunun çözümü belki o sorun yaşayan ülkelere getirmekle olabilir evet. Ama var olan ve iyi işleyen bir sisteme kommünizm'i kakalamanın mantığı yok. Kaldı ki komünizm öyle harikalar diyarı falan da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

kolektifinsan said:

@liberal

liberal said:

kolektifinsan said:

Serbest piyasa ekonomisinin bulunduğu tüm ülkeler kapitalisttir. kapitalizm= serbest piyasa ekonomisi.

'Kapitalistler' dediğimiz insan topluluğu da yüksek burjuvadır. Yerel burjuvaziden sabancı, koç, ali ağaoğlu, uluslarası burjuvaziden coca cola gibi şirketlerin sahipleri kapitalistler dediğimiz kitle.

Bu kapitalist insan topluluğunun özelliği üretim araçlarını(fabrika, tarlalar, madenler vs) ellerinde bulunduruyor olmaları

Kapitalist devlet de kapitalizmin baskı aygıtıdır.

Tamam kapitalism pis kötü baskı aygıtı ama bunlar bi türlü değil ki? Sizin ayıramadığın şey bu. Şahsen benim savundum Social Liberalism'e bak, Social Liberalism'i benimsemiş tıkır tıkır işleyen İskandinav ülkere bak bi ve bana oradaki pis kapitalizm'in etkilerinden söz et. Lütfen.

sen buna yaz merak ettim ciddi, ben de yatayım yavaştan yarın cevaplarım.

Almanya vs metropol ülkeler, biz yenisömürge ülkesiyiz, elbet arada fark var, adam kendi halkını seninkinden üstün durumda yaşatacak ki ona 'sen sistemin içindesin' mesajı verecek, bu kapitalizmin halkı bölme yöntemlerinden biridir.

Kapitalizm uluslararası bir olgu ve etkileri evrensel düzeyde değerlendirilmek zorundadır.

ek: Kazara 2 ayrı mesaj halinde attım cevapları, benim de beyin yoruldu artık mazur görün

Tamam daha üstün yaşatıyor eyvallah doğrudur da bu kapitalizm'i yıkmak için bir sebep değil ki? Yani niye hepimiz eşit şartlarda yaşayalım ben onu anlamıyorum. Hepimiz eşit şartlara sahip olalım, ama hepimiz aynı şartlarda yaşamayalım abi. Adam 40 senesini harcıyor birşeyler elde etmek icin, diğeri de 40 sene yatıyor sırf kendini geçindirmekten başka bişey yapmadığı için. Neyin eşitliğini yaratacağız ki komünizm'i getirerek?

Türkiyenin söürge ülke olması kapitalizm'in suçu değil ki? Onu amaç değil araç olarak kullananda. Aha ayaklarının üstünde duranları da görebiliyoruz. Nordic ülkelerine bak mesela gayet mis gibi çalışan ekonomileri ve sosyal hizmetleri var. Emek = Karşılık döngüsü gayet ortada. Dünyada belirli bir dengesizlik varsa (ki var) bunun çözümü belki o sorun yaşayan ülkelere getirmekle olabilir evet. Ama var olan ve iyi işleyen bir sisteme kommünizm'i kakalamanın mantığı yok. Kaldı ki komünizm öyle harikalar diyarı falan da değil.

Kapitalizmin emeğe saygısından bahsetmek? Parasızlık ve çoğu zaman aileden beraberinde miras alınan bilinçsizlikle okuyamayan, günde 15 saat çift vardiya çalışıp karnını zor doyuran insanları ne yapacağız? Tembel olduğu için mi eziliyor 35 milyon işçi, 25 milyon köylü türkiyede? Hiç çalışmadan ömrü boyunca lüks yaşayan insanları ne yapacağız? Kapitalizmi araç olarak kullanmak neyin nesidir, Egemen kapitalizmi seni ezmek için kullanıyor işte, para din milliyet tanır mı sanıyorsun? Senin ülkenin konumu bir müslüman nüfuslu doğu ülkesi olarak çoktan sömürge olarak belirlenmiş, senin ülkenin yüksek burjuvası niye bunu aşmaya çalışsın? Adam bundan nemalanıyor, pisliğin içinde yaşayan kendisi değil.

Bu verimsiz, anlamsız teorik tartışmayı geçelim, nitekim daha komünizmle sosyalizmi birbirinden ayıramıyorsun. Bu tartışmaya benim de bizzat girmem ve verimsizliğini görmem gerekiyordu herhalde, buyur yeni yök yasası tasarısından devam edelim tartışmaya, bize şu an lazım olan, üzerinde somut olarak tartışabileceğimiz, gerçekten anlamı olacak güncel ve burdaki hemen herkesin hayatını kısa vadede büyük ölçüde etkileme potansiyeline sahip konu budur.

EK: Yeni YÖK Yasası
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

Kapitalizmin emeğe saygısından bahsetmek? Parasızlık ve çoğu zaman aileden beraberinde miras alınan bilinçsizlikle okuyamayan, günde 15 saat çift vardiya çalışıp karnını zor doyuran insanları ne yapacağız? Tembel olduğu için mi eziliyor 35 milyon işçi, 25 milyon köylü türkiyede?

Bu verimsiz, anlamsız teorik tartışmayı geçelim, nitekim daha komünizmle sosyalizmi birbirinden ayıramıyorsun. Bu tartışmaya benim de bizzat girmem ve verimsizliğini görmem gerekiyordu herhalde, buyur yeni yök yasası tasarısından devam edelim tartışmaya, bize şu an lazım olan, üzerinde somut olarak tartışabileceğimiz, gerçekten anlamı olacak güncel ve burdaki hemen herkesin hayatını kısa vadede büyük ölçüde etkileme potansiyeline sahip konu budur.

EK: Yeni YÖK Yasası

Emeğe saygıdan bahsetmiyorum ben. Emeğin karşılığını yaptığın işe göre almaktan bahsediyorum. Bu verilen karşılık eksik-fazla olabilir, yine de bir karşılık alınıyor. Marx meta-emek-değer kombosunu kabul eden bir insan da değilim yani. Verdiğin örnekler sürekli ezilmişlik, hacranmışlık üzerine. Sizin yaptığınız en saçma şeylerden birisi bu. Yani bir komünist görmedim ki çıkıp da desin ki "arkadaş bir ülke kapitalist olup insan hayatına da değer veriyor" diyen. Yok türk ezilmişmiş çinli ölmüşmüş. E tamam abicim de finlandiyalısı vergisi veriyor, en üst düzey eğtimini alıyor, ücretsiz sağlık servisini alıyor. EE kapitalizm hala mı tü kaka?

Liberal ülkede olması gereken en önemli şey Equality of Opportunity. Dediğim Kuzey ve Batı Avrupa ülkelerinde bu var. EU'nun genişlemesi tamamlanın Doğu avrupa'ya da hızla yayılacaktır.

said:
Hiç çalışmadan ömrü boyunca lüks yaşayan insanları ne yapacağız?

Size ne? Onun babası, dedesi, dedesinin dedesi çalışmışsa sana ne? Özel hayat, özel çaba. O kesimi kaldırmak yerine o kesimin bir parçası olmaya çalışabilirsin? "Ama eöö eö köle olacağız o zaman" E hedefin varsa acı da çekeceksin yani normal. Yoksa zengin olmadan da hayatını sürdürebilirsin gayet.

"Niye acı çekelim, mücadele edelim hepsini beraber elde etmek varken" diyeceksin, neden beraber elde edelim, aynı emeği vermediğimiz bir dünyada?

said:
Kapitalizmi araç olarak kullanmak neyin nesidir, Egemen kapitalizmi seni ezmek için kullanıyor işte, para din milliyet tanır mı sanıyorsun?

Hegemonya.

said:
Senin ülkenin konumu bir müslüman nüfuslu doğu ülkesi olarak çoktan sömürge olarak belirlenmiş, senin ülkenin yüksek burjuvası niye bunu aşmaya çalışsın? Adam bundan nemalanıyor, pisliğin içinde yaşayan kendisi değil.

Evet, doğrudur. Üst sınıfta bundan nemalanıyor doğrudur. Bu ülkede diktatörlük mü var peki? Demokrasi koymuşlar istediğiniz sisteme geçin diye. O "halk" denilen şey yaptı seçimini, acısını da bırak insanlar çeksin. Demokrasinin en güzel tarafı bu ya. Koyun kendi bacağından asılıyor.

said:
nitekim daha komünizmle sosyalizmi birbirinden ayıramıyorsun

diğer tartışmaya geçmeden önce bunu bana bi açsana. Nerden farkına vardın ikisini birbirinden ayıramadığımı.
Sosyal ağlarda paylaş

@liberal
Ben bu tartışmaya devam etmiyorum. Bu kadar derin mevzuyu tartışmak burdan bu şekilde olmaz, 2 günde 100 mesaj yazdım sanırım ne benim ne karşımdaki tartıştığım herhangi birinin kafasında değişen bir şey yok bıktım artık. İlla yapman gerekti ise son sözü sen söylemiş ol.

Ek: "Kaldı ki komünizm öyle harikalar diyarı falan da değil." sözünden SSCB'nin revizyonist dönemini komünizm olarak gördüğünü çıkardım ki genelde komünizme yöneltilen temel eleştiri "imkansız" denmesidir, sen anarko-kapitalizmi öngörüyorsun herhalde ki yine diyorum öyleyse de ideolojik tartışmayı bırakalım.

Daha güncel, anlamlı bir şey tartışırsak:
Yeni Yök Yasası
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların kafasında bişey değişmesi, o görüşü doğrudan reddeden bir insan için pek mümkün değil. Irkçılığa inanan birine "hepimiz eşitiz aslında" deyip "aydınlanmasını" beklemek ne kadar anlamsızsa en uç fikri taşıyan bir tarafın (marxist) en uç görüşü taşıyan tarafı (liberaller, ırkçılar vb.) ikna etmesi pek olağan değil.

Komünizm bana göre ağır ütopya, evet. Marxist ideoloji kendi bazında gayet gerçekci, yaşanılanları somut şekilde ortaya döken bir fikir olsa da uygulamaya gelince gayet idealist, utopik bir hal alıyor. Ben realist bakış açımla diyorum ki bu fikrin günümüzde tüm devletleri kapsaması veyahut halkın o doğrultuda ayaklanması imkansız. Buna inanırsın inanmazsın bu da senin görüşün olur. İnsandan ne konuda ne kadar umabileceğine bağlı bu konu.

Komünizm iyidir, güzeldir ama tüm dünyaya yayılmış haliyle iyidir güzeldir. Liberal Sosyalizm'de tüm dünyaya yayılınca gayet iyi güzel bir sistem çıkıyor ortaya ama liberalizm'in 10 çeşidini 10 çeşit şekilde kullanınca günümüzdeki durum ortaya çıkıyor. Komünizm için elle tutulur bir ilerleme bile yokken komünizm geleceğini düşünmeye ütopya değil de ne denir bilmem.

Ha insanlar aydınlanıyor falan filan.. daha önce de yazdım sanırım bunu foruma, son seçimde TKP de dahil bir çok temsilcisiyle yüzyüze konuştum, dev pankartlarla 500 000 diye dolanıyordu TKP'ciler. Amacınız nedir dedim, başladı yok akp böyle chp böyle hepsi amerikancı oldu biz 500000 oy alarak halkın uyanışının başladığını göstereceğiz demişti temsilci bayanımız. Gördük seçimlerde halk ne kadar uyanmış. Oyunun %50'sini kaybetti sanırım.

Komünizm'in getireceklerini hesaba katıp komünizm'in götüreceklerini görmezden gelmek komünistlerin şüphesiz en iyi yaptığı iş. O yüzden diyorum ya komünizm dışındakiler tü kaka komünistlere göre.

said:
"Kaldı ki komünizm öyle harikalar diyarı falan da değil." sözünden SSCB'nin revizyonist dönemini komünizm olarak gördüğünü çıkardım.."

Komünizm'in kendisinden söz ediyordum, totaliter rejimlerden değil. İkisinin arasındaki farkı bilecek düzeyde bilgim var.

p.s.: son ben cevap vereyim çabam yok. tartışma güzel, konu gayet iyi olmuş, diğer tarafın da fikirleri anlıyoruz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

Ne biliyorsun vatandaşa ne dediğimizi? Eylemleri nasıl yaptığımızı nasıl duyurduğumuzu? Hayalinde ne kurdun da eleştirisini yapıyorsun merak ediyorum. Doğalgaz zamlarına karşı eylem yaparken veya direk eylem yapmayıp Marx mı anlatıyoruz napıyoruz. Sen kendini bilinçsiz, okumaya, öğrenmeye aydınlanmaya zamanı olmayan işçiyle köylüyle aynı kefeye koyuyorsan yapacak bir şey yok, böyle tabi olmaz. Kusra bakma jargon için

her şey ortada 30-40 senedir, yaptıklarınızda ortada,seçmen sayısı, eylemlerinize katılanların sayısı ortada, sizin için değil bütün dünya solu için böyle, o kadar adamsınız bütün türkiye solu olarak, bit fetullah kadar bile olamıyorunuz, kusura bakmayın çuvaldızı biraz kendinize de batırın, milli görüş ne zaman kuruldu? şimdi adam padişahlığını ilan edecek

şunuda ekliyim sayımız artıyor diyorsun ama olası bir devrim sırasında size karşı duracak kitlenin taraftar artış sayısı ile oranı ne dir bu artışın?
Sosyal ağlarda paylaş

coco said:

öncelikle bireysel anarşizm de belli bir teoriden bahsetmek pek mümkün değil.
dolayısıyla özel sözleşmeler/anlaşmalar dışında buna teorik olarak verebileceğim bir cevabım yok :)

anarşinin en büyük sıkıntısı, güçlü olmayanların birleşip düzen oluşturma eğlimleri, bunu da kahraman dediğimiz süper anarşistler yapıyor
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

Komünizm bana göre ağır ütopya, evet. Marxist ideoloji kendi bazında gayet gerçekci, yaşanılanları somut şekilde ortaya döken bir fikir olsa da uygulamaya gelince gayet idealist, utopik bir hal alıyor. Ben realist bakış açımla diyorum ki bu fikrin günümüzde tüm devletleri kapsaması veyahut halkın o doğrultuda ayaklanması imkansız. Buna inanırsın inanmazsın bu da senin görüşün olur. İnsandan ne konuda ne kadar umabileceğine bağlı bu konu.

Komünizm iyidir, güzeldir ama tüm dünyaya yayılmış haliyle iyidir güzeldir. Liberal Sosyalizm'de tüm dünyaya yayılınca gayet iyi güzel bir sistem çıkıyor ortaya ama liberalizm'in 10 çeşidini 10 çeşit şekilde kullanınca günümüzdeki durum ortaya çıkıyor. Komünizm için elle tutulur bir ilerleme bile yokken komünizm geleceğini düşünmeye ütopya değil de ne denir bilmem.

Ha insanlar aydınlanıyor falan filan.. daha önce de yazdım sanırım bunu foruma, son seçimde TKP de dahil bir çok temsilcisiyle yüzyüze konuştum, dev pankartlarla 500 000 diye dolanıyordu TKP'ciler. Amacınız nedir dedim, başladı yok akp böyle chp böyle hepsi amerikancı oldu biz 500000 oy alarak halkın uyanışının başladığını göstereceğiz demişti temsilci bayanımız. Gördük seçimlerde halk ne kadar uyanmış. Oyunun %50'sini kaybetti sanırım.

Komünizm'in getireceklerini hesaba katıp komünizm'in götüreceklerini görmezden gelmek komünistlerin şüphesiz en iyi yaptığı iş. O yüzden diyorum ya komünizm dışındakiler tü kaka komünistlere göre.

said:
"Kaldı ki komünizm öyle harikalar diyarı falan da değil." sözünden SSCB'nin revizyonist dönemini komünizm olarak gördüğünü çıkardım.."

Komünizm'in kendisinden söz ediyordum, totaliter rejimlerden değil. İkisinin arasındaki farkı bilecek düzeyde bilgim var.

p.s.: son ben cevap vereyim çabam yok. tartışma güzel, konu gayet iyi olmuş, diğer tarafın da fikirleri anlıyoruz işte.

ben istiyorum ki bu bağlamda tartışalım, bir fikir çıksın ortaya
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

kolektifinsan said:

Ne biliyorsun vatandaşa ne dediğimizi? Eylemleri nasıl yaptığımızı nasıl duyurduğumuzu? Hayalinde ne kurdun da eleştirisini yapıyorsun merak ediyorum. Doğalgaz zamlarına karşı eylem yaparken veya direk eylem yapmayıp Marx mı anlatıyoruz napıyoruz. Sen kendini bilinçsiz, okumaya, öğrenmeye aydınlanmaya zamanı olmayan işçiyle köylüyle aynı kefeye koyuyorsan yapacak bir şey yok, böyle tabi olmaz. Kusra bakma jargon için

her şey ortada 30-40 senedir, yaptıklarınızda ortada,seçmen sayısı, eylemlerinize katılanların sayısı ortada, sizin için değil bütün dünya solu için böyle, o kadar adamsınız bütün türkiye solu olarak, bit fetullah kadar bile olamıyorunuz, kusura bakmayın çuvaldızı biraz kendinize de batırın, milli görüş ne zaman kuruldu? şimdi adam padişahlığını ilan edecek

şunuda ekliyim sayımız artıyor diyorsun ama olası bir devrim sırasında size karşı duracak kitlenin taraftar artış sayısı ile oranı ne dir bu artışın?

Sen bir defa türkiye ve dünya solunun bugüne kadar yenilgisi ve son 30 yılda yaşadığı çözülme ve yenilgi üzerinden peşinen yargılıyorsun beni ve takip ettiğim çizgiyi. Ben neyi tartışayım daha seninle, mücadele 70lerdeki gibi bir kitleselliğe ulaşırsa görürsün kendi gözünle.

İdeolojik tartışmalarla ilgili de belirli bir yöntem var esasen, anlatırsın, olumlu dönüt alıyorsan devam edersin, yoksa bırakır geçersin. Asıl mevzu fiili mücadele çünkü, fiili mücadeleyle bir şeyleri gösterebildiğin, insanları çekebildiğin ölçüde onlara beraberinde ideolojik bakışı da verebilirsin.

Şimdi bu kadar uzun bir tartışmadan sonra bakıyorum karşımdaki emek-sermaye çelişkisini kabul etmiyor, ben daha fazla tartışmam. Bu yüzden diyorum ki buyrun güncel mevzulara geçelim, yeni yök yasası tasarısı, suriye savaşı, zamlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...