Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) (Kitaplardan spoiler yasak!) - HBO

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Isteyen istedigini yapar tabii. Ama son bolumu seyretmeyen adamin su basliga bakmasini hic akillica bulmuyorum.

Mesela benim bu sezon henuz seyretmedigim diziler var, onlarin basliklarina girmiyorum.

aquila said:

sencesine gore degil, belli kurallara gore isliyo konu.

Sen soyledikten sonra spoiler icine aldigima gore, gonul rahatligiyla isin "bence" kismini konusabilirim.

Hikaye, aksiyon vs. meselesine donersek, ben bu tarz dizileri bolum bolum degil de bir butun olarak degerlendirmek gerektigini dusunuyorum. Cunku her hafta ayri macera iceren bir dizi degil, surekli devam eden bir oyku akisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben henüz okumadım ama okuyanların tepkilerine bakarsak kitaplar baya baya iyi. e haliyle diziden de beklenti o ayarda oluyor. spark'ın her bölüm sonrası buraya gelip ana avrat sövmesi de ondan zaten, kitaptan sonra dizi tatmin etmiyor adamı. işin bu kısmı normal, de dizideki monotonluk kitabı okumamış olanları bile bezdirecek seviyede sıkıntı orada.tam bi gelişme oluyor,hoop yine vites düşüyor sonra,gösterip gösterip vermiyor senaristler. kimse lotr ayarında görsel efekt veya braveheartvari savaş sahnesi beklemiyor bu diziden. gidip de theon'un robb'un düdüklediği karıların listesini tutturacaklarına senaryoyu geliştirecek olaylar geçsin beklenti o . toggie'nin de aksiyon yok dediği olay o herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

cihant said:

ben henüz okumadım ama okuyanların tepkilerine bakarsak kitaplar baya baya iyi. e haliyle diziden de beklenti o ayarda oluyor. spark'ın her bölüm sonrası buraya gelip ana avrat sövmesi de ondan zaten, kitaptan sonra dizi tatmin etmiyor adamı.

kitaplar iyi ama dizi daha iyi(ydi), ikinci sezon birinci sezondan sonuk kaldi sadece. sparkin ne dedigi cok onemli de degil, sen keyif aliyorsan otesi bos.
Sosyal ağlarda paylaş

cihant said:

. gidip de theon'un robb'un düdüklediği karıların listesini tutturacaklarına senaryoyu geliştirecek olaylar geçsin beklenti o . toggie'nin de aksiyon yok dediği olay o herhalde

Belli mi olur, belki de o duduklemeler ileride senaryoyu gelistirecek cok onemli olaylara sebep olur. Mesela Stannis dudukledi, birkac bolum sonra oldukca kritik bir etkisi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

bu başlığa gelip aksiyon yok, şu yok, bu yok diyenler Rome izlememişler galiba. O da HBO yapımıydı bu da.

Rome'da bir sezon boyunca ayak kaydırmaca, onun bunun işine çomak sokmaca, arkadan iş çevirme, elin karısını kızını baştan çıkarma, yok yere cana kıyma dönerdi. Sezonun son bölümünde bir iki savaş sahnesi koyarlardı olur biterdi. Savaş sahneleri yakın değilse önemli bir şahsiyetin başı giderdi veya ufak çapta bir kavga dövüş olurdu.

Adamlar koskoca Augustus Ceaser'la Mark Antony'nin deniz savaşını bir sahnelik cgi ile geçiştirdiler.

Böyle uçan ejderhalar, aksiyon maksiyon, savaş sahneleri çok beklemeyin. Ahlaksızlık, uçkuru düşüklük, ali cengiz oyunları ile süslü güzel kostümler, iyi ışık, güzel dekorlar var bu dizide.

toggie de aksiyon derken biraz olayların yavaşlamaya başlamasına veya bir olay gerçekleşse bile "meh" dememize ve bölümlerdeki en heyecan verici şeylerin popo ve tits olmasına atarlanmış olabilir.

drama işte. aksiyon istiyorsanız rpgsi çıkacak, onu oynarsınız.

öptüm.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten de popo kurtarmış bölümü, onun dışında pek bişey yoktu. hemen her şeyden bi parça gösterip end turn demişler. son iki bölümü çok merak ediyorum ama, sağlam ekşın dönücek

yalnız tahta stannis mi otursun daenerys mi otursun karar veremedim, ama daenerys'in may dregınz diye kafa ütülemesi puanını baya azaltıyor
Sosyal ağlarda paylaş

D. B. Weiss
"I would say that, going forward, 10-episode seasons are really all that are possible, given our 12-month [production] cycle," Weiss said. "For this show specifically, it's really all we can do to do 10 of them in a year. I would say not to expect more than 10 a season any time in the near future ... We had always planned on a 10-episode season."

12 ayda ancak 10 bölüm yapabilmek hmmm. Cok fazla efektin ve savas sahnelerinin kullanilmadigi filmde oyuncular mi cok beceriksiz de daha fazlasi zor diyor anlamadim. Biri isik tutsun bana :)
Sosyal ağlarda paylaş

rome denmiş, hastasıyım, ama rome'da bunun 4 katı filan aksiyon vardı.
aksiyon = heyecan verici gelişme, twist, woo hoo moment.

ille dev ordular savaşsın, orklar birbirine girsin, ejderhalar gökyüzünde süzülüp fireball atsın, büyücüler düello yapsın, element bükülsün, vs. demiyoruz. ejderhalar etrafında daha fazla plot, en az ilk sezondaki kadar "olmadık iş", karakterlerden çok acayip dönüşler, vs. bekliyoruz.

istediğiniz kıyaslamayı yapn, ben şahsen geçen sezon neredeyse her bölümü vay anasını diye izliyordum, şimdi meh meh meh gidiyor bölümler. şikayet noktası budur.

ha şikayet ediyoruz da naapıyoruz, rtük'e mi veriyoruz diziyi, boykot mu ediyoruz? yoo, izliyoruz işte güzel güzel. gayet iyidir. ama yani bi alex diil işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...