Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Rusya’da artan milliyetçilik ve Türki cumhuriyetler üzerindeki yansıması üzerine Saygı değer Putin nin ön ayak olması ile rusayada palazlanmaya başlayan ss benzeri gençlik örgütleri ile ilgili bir yazı okudum da aklıma takıldı. Dersek ki, Rus hükümeti bu oluşumları engellemek yerine besledi ve 10-20 sene zarfında putin önderliğinde saldırgan sağ bir Rusya ortaya çıktı, bu durumda eğer alenen savaş açmaz sa Rusya ve Türkiye de dirayetli bir hükümet ile dışa bağımlı olmadan ne gibi çıkarlar elde edebilir? Bence Rusya önermesi gerçekleşe bilir bi önerme ama yumoş Ruslar ne kadar başarılı olabilirler ayrı bir konu, bize gelirsek maalesef böyle bi olasılık pek ihtimal dahilinde değil. Fikri olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 yeni bisi diil, turkiyeye bile yansimalari oldu bunlarin http://greenstarnews.files.wordpress.com/2011/10/dugineurasia.jpg http://3.bp.blogspot.com/-dtcPh7Iwrt0/Tze1U_GsH6I/AAAAAAAAAtA/9BMqOOBm1_s/s1600/Dugin+Perincek-Turcia.jpg her sey bilim icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Feamer said: ... Dersek ki, Rus hükümeti bu oluşumları engellemek yerine besledi ve 10-20 sene zarfında putin önderliğinde saldırgan sağ bir Rusya ortaya çıktı, bu durumda eğer alenen savaş açmaz sa Rusya ve Türkiye de dirayetli bir hükümet ile dışa bağımlı olmadan ne gibi çıkarlar elde edebilir? ... ?? ne demek istedin hacıt,bişey anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Putin reis işini biliyor. Kimi köpeği yapacağını, kimin tasmasını tutacağını, kimi salacağını. http://sidfernando.files.wordpress.com/2010/08/ramzan_kadyrov.jpeg Sanmıyorum öyle SS usulü şiddete başvuran gruplar toplama falan. At önüne 3-5 para yozlaşmış adamın köpeğin olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 ruslardan bi bok olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Putin'in prezervatifsiz sevişin öğüdünde bulunduğu, Putin'e ölümüne bağlı gençlik kolları vardı bir ara. Onlar ne oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 hala varmış işte haberler falan var bbc filan demek istediğim ileri tarihlerde rusya küresel olayları fırsat bilip sağa sola saldırmazsa-saldıramazsa ama içer deki bu saldırgan gençlik iyice azıp rusyadaki azınlıklara saldırıp komşu asya ülkeri ile yürütükleri ilişkileri de bozarlarsa dirayetli !!! bir Türk hükümeti (perinçek, tayip giller falan değil) bir doğu açılımı yapabilirmiyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 bozamazlar ve yapamayiz. bir de. daha once de yazmistim sanirim da, sunu tekrar yazayim. turki cumhuriyetler diye biz isim veriyoruz onlara. biz uygur turku, ozbek turku vs diyoruz. senin onlari gordugun kadar yakin degiller aslinda. aslinda onlar uygur, ozbek vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Aket-Atum said: Putin'in prezervatifsiz sevişin öğüdünde bulunduğu, Putin'e ölümüne bağlı gençlik kolları vardı bir ara. Onlar ne oldu? adamların nüfus artışı ekside, gördüğünüzle işi pişirin demediğine şükret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 yok bende kısaca türki cum. diye geçtim. yoksa rus güdümünde olduklarını bende biliyorum. think tank lık bir nevi yapmak istediğim if.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 o zaman ozbekistan icin konusayim, digerleri ile ilgili o kadar cok bilgim yok. if ozbekistanin yonetimi degisirse ya da turkiyeninki degisir de ozbekistanin suyuna giden bi politika izlenirse yakinlasma olabilir. bunlarin disinda rusya isterse savas acsin ozbekistana, savas sonrasi yine ayni devam ederler kolkola. gerci bunlar olsa da, rusyayla ozbekistanin arasi acilmaz hic. ozbekistandan isci akiyo rusyaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 bunlar sıcak denizlere inmek istiyordu dimi. saftad tarih boyunca ruslar sıcak denize inemedimi ya haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 başlık tam tez konusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 hmmm,o taraftaki ülkeler bildiğim kadarıyla kendilerini ruslara daha yakın görüyor. rusya'daki ırkçılık rusya içinde kalır,komşulaıyla ilişkilerini etkilemez bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 o türki cumhuriyetlerin hepsi ayrı kafada hiç biri bir degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 senko said: başlık tam tez konusu sosyal bilimci adam belli zaten, etki yerine yansima kullanmis cunki sfdasfdadsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 sırf en sona "üzerine" yazması yeter bunu anlamak için sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Geçen akşam sizden iyi olmasın 2 rus arkadaşla muhabbet ediyorduk. Dedik Putin is awesome falan açtım telefondan putin'in yarı çıplak at üzerinde resimlerini falan gösteriyorum makara yapıyoruz. Aldığım cevap şu oldu; These are fake, Putin is completeley an illusion. Paylaşmak istedim, bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 gercek putin o degil miymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 cihant said: Feamer said: ... Dersek ki, Rus hükümeti bu oluşumları engellemek yerine besledi ve 10-20 sene zarfında putin önderliğinde saldırgan sağ bir Rusya ortaya çıktı, bu durumda eğer alenen savaş açmaz sa Rusya ve Türkiye de dirayetli bir hükümet ile dışa bağımlı olmadan ne gibi çıkarlar elde edebilir? ... ?? ne demek istedin hacıt,bişey anlamadım Yazar sanırım Rusya sizce güçleniyor mu demek istemiş ama dilbilgisi yetmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Rusya tek başına değil kendi bölgesinde bile, ABD her yere üsler konuşlandırdı daha da yenilerini açıyor, öyle Sovyetler zamanı gibi hop girdim aldım karışma bak yoksa nükleer atarım falan olmaz daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Sovyetler dağıldıktan sonra türki cumhuriyetlerin üzerinde ki denetimini kaybetti rusya, daha da kaybeder. Orta Asya'ya yerleşirse Amerika, Rus Oligarşisi kaybeder. Bu yüzden Çin ile dirsek teması yapıyorlar çin o taraftan rusya bu taraftan bastırıyor. Amerika ve Cia'da durmuyor tabii. Türkiye'yi efektif olarak kullanmak istiyorlar ama Türkiye'nin etki alanı Azerbaycan ile sınırlı, bu etki alanını genişletmek için Sincan- Uygur özerk bölgesine gidilmesi mesela tam bu olaya örnek. Tacikistan'a büyük ihtimal İran etki eder ancak tuhaf bir şekilde ibda-c faaliyetleri de var. Tabi Tacikler türk değil farsi bir ırk diye biliyorum. Rusya'nın İran ve Çin olmadan bölgede etkin olması mümkün değil kısacası. Artan milliyetçilik de negatif olarak diğer türki cumhuriyetlere negatif olarak yansıyacaktır sadece türki cumhuriyetlere değil eski sovyet hegemonyasında bulunan tüm diğer devletere negatif etki edecektir ve artan bu milliyetçilik dalgasının da slavları bütünleştirebilecek güçte olamayacağını düşünüyorum. Ancak tüm bu konularda bilgim sınırlı tabii.Pek araştırma yaptığım söylenemez,beni bir tek moğolistan ve göçebe yaşam ilgilendiriyor orta asya'da. Moğolistan'ı da kimsenin iplediği yok,kendi halinde fakir bir coğrafya,gideceğim buralara,ne zengini uğrar,ne cia uğrar ne komplolar döner. uçsuz bucaksız alan sınırsız kımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 said: Rusya Birleşmiş Milletler’e (BM) Naziliğin kabul edilemez olduğuna yönelik bir taslak kararı sundu. Taslağın hazırlanmasında 40’a yakın ülke yer aldı etti. Taslağı BM Genel Kurulu’na sunan Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Grigoriy Lukyantsev, amaçlarının geçmişe bakmak değil tarihi taklit etmeye yönelik girişimleri engellemek olduğunu söyledi. Taslağın hazırlanmasında Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Suriye başta olmak üzere 40’a yakın ülke iştirak etti. Bu belgenin yılsonuna kadar oylamaya sunulması bekleniyor. http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=88786&haberBaslik=Rusya%E2%80%99dan%20anti-Nazi%20atak&action=haber_detay&module=nuce bunu yorumlayanlar, özellikle baltık devletlerinde ve eski sovyet devletlerinde rusyaya karşı bu tarz akımların tırmanışta olduğu yönünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 nüfusu düşmeye başlamış ülkeden bir cacık olmaz dünya politikasında. gerçek güç genç nüfus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar